НАЧАЛО Други

Защо акциите на Core Scientific скочиха с близо 200%?

16.12.2022 15:46 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Защо акциите на Core Scientific скочиха с близо 200%?

Акциите на криптодобивната компания Core Scientific се покачиха с близо 200% през последните четири дни след приемането на предложението от страна на B.Riley Financial за финансиране.

Акциите на закъсалия крипто миньор струваха малко над $0.13 на 12 декември, преди да се покачат до около $0.40 при затварянето на пазара на 15 декември, което е ръст от 198%.

По данни на Marketbeat на 15 декември търговците са придобили 6,572 кол опции, което е със 136% повече от средния обем от 2,780. Това показва, че мнозина са бичи настроени към акциите и вярват, че цената ще продължи да се покачва.

Рали при Биткойн (BTC) може да доведе положителен обрат за компанията, тъй като Core Scientific беше засегната от поредица лоши новини свързани с актива през 2022 г. 

Добвината компания беше силно засегната от по-широкия пазарен спад и в подадения отчет на 26 октомври посочи ниската цена на BTC, високите цени на електроенергията и отказа на Celsius да изплати заем в размер на $2.1 милиона като причини, поради които може да не изпълни някои от задълженията си.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Легендарен анализатор предвиди срива – какво прогнозира сега?


На 22 ноември, когато компанията призна в тримесечен отчет, че паричните ѝ резерви може да бъдат изчерпани до края на тази година и че не вярва, че ще успее да набере средства чрез финансиране предвид настоящите пазарни условия.

На 14 декември платформата за финансови услуги B.Riley Financial сподели на акционерите и кредиторите на Core Scientific план за финансиране на стойност $72 милиона, който според кредитора е достатъчен, за да предотврати фалита на майнинг компанията.

Кредиторът е готов да даде част от финансирането в размер на $40 милиона веднага и без условия. За останалата част от предложеното финансиране има условие, че при цена на BTC от $18,500 и надолу, всички плащания по главницата към кредиторите на оборудването ще трябва да бъдат спрени, докато цената на криптоактива не се възстанови до $18,500.  

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Криптовалутите никога няма да заменят долара според експерти

Тъй като икономиката на САЩ показва признаци на влошаване с нарастващи показатели за дълга, щатският долар е изправен пред сериозни предизвикателства.

18.05.2024 18:00 2 мин. четене

БРИКС: Русия и Китай са готови заедно да се противопоставят на САЩ

На фона на ескалиращото напрежение в световен мащаб Русия и Китай укрепват съюза си, представяйки единен фронт срещу политиките на САЩ.

18.05.2024 16:00 2 мин. четене

Ето коя криптовалута използват американските банки за токенизация

Depository Trust and Clearing Corporation (DTCC), известна като най-голямата система за сетълмент в света, си партнира с блокчейнът, предоставящ оракулски услуги – Chainlink (LINK), за да завърши пилотна програма, включваща няколко големи банкови институции в САЩ.

18.05.2024 15:00 1 мин. четене

ООН прогнозира подобряване на световната икономика

В четвъртък Организацията на обединените нации (ООН) съобщи за подобрени перспективи за световната икономика в сравнение с предишната си прогноза от януари.

18.05.2024 13:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.