НАЧАЛО Регулации

Италия ще регулира печалбите от криптовалути с 26% данък

01.12.2022 23:01 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Италия ще регулира печалбите от криптовалути с 26% данък

От 2023 г. с нов закон Италия ще наложи данък върху капиталовите печалби от криптовалути, а данъкоплатците ще имат възможност да декларират стойността на активите си

Според информацията Италия ще започне да облага капиталовите печалби от криптовалути със ставка от 26% от 2023 г. нататък, а данъкът ще се прилага само за печалби, по-големи от €2,000. 

Данъкоплатците също така ще имат възможност да декларират стойността на активите си от 1 януари 2023 г. Те ще плащат 14% данъчна ставка върху тези декларации. 

До този момент криптоактивите попадаха в обхвата на данъчните закони за чуждестранна валута, които са значително по-ниски. Увеличаването на данъчното облагане със сигурност ще подразни около 2.3% от жителите в страната, притежаващи крипто, тъй като капиталови им печалби ще понесат удар.

Тази цифра далеч не е толкова висока, колкото в някои други европейски държави. Португалия, страна, в която криптовалутите са много популярни, също наскоро наложи данъчна ставка от 28% за криптовалутите. По-рано тази година Индия също въведе нови данъчни закони.

Крипто компаниите в Италия

Като цяло процесът на регистрация на крипто компаниите в Италия е сравнително лек.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: ЕЦБ: Биткойн е на път към ирелевантност


Binance, Crypto.com и Coinbase получиха одобрение да оперират в Италия по-рано през годината. Nexo и Gemini също си осигуриха лицензи в страната, регистрирайки се като оператори на дигитални валути. 

Въпреки че много борси са получили одобрение в Италия, съществуват въпроси относно процедурата за проверка на платформите за търговия. Това е особено важно след срива на FTX, който предизвика засилено желание за прилагане на контрол.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Американски сенатор оспорва натиска на САЩ върху крипто пазара

На фона на нарастващия глобален регулаторен контрол върху сектора на криптовалутите, сенатор Синтия Лумис се очертава като остър критик на подхода на администрацията на Байдън.

03.05.2024 11:00 1 мин. четене

Русия няма планове да забрани Биткойн или криптовалутите

Според изявление на законодател, последните съобщения, че Русия възнамерява да наложи пълна забрана на транзакциите с криптовалути поради геополитическо напрежение, са неточни.

30.04.2024 9:39 2 мин. четене

ЕС затяга регулациите за борба с прането на пари в сектора на криптовалутите

Европейският парламент наскоро одобри цялостен пакет от закони, насочени към укрепване на усилията на Европейския съюз за борба с прането на пари (AML) и финансирането на тероризма (CTF), със забележим акцент върху затягането на регулациите в сектора на криптовалутите.

30.04.2024 1:30 2 мин. четене

Основателят на Tron е скептичен за одобрението на спот Етериум ETF

Джъстин Сън, основателят на Tron, изрази скептицизъм по отношение на одобрението на спот Етериум ETF от Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC).

30.04.2024 1:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.