НАЧАЛО Регулации

Италия ще регулира печалбите от криптовалути с 26% данък

декември 1, 2022 23:01 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Италия ще регулира печалбите от криптовалути с 26% данък

От 2023 г. с нов закон Италия ще наложи данък върху капиталовите печалби от криптовалути, а данъкоплатците ще имат възможност да декларират стойността на активите си

Според информацията Италия ще започне да облага капиталовите печалби от криптовалути със ставка от 26% от 2023 г. нататък, а данъкът ще се прилага само за печалби, по-големи от €2,000. 

Данъкоплатците също така ще имат възможност да декларират стойността на активите си от 1 януари 2023 г. Те ще плащат 14% данъчна ставка върху тези декларации. 

До този момент криптоактивите попадаха в обхвата на данъчните закони за чуждестранна валута, които са значително по-ниски. Увеличаването на данъчното облагане със сигурност ще подразни около 2.3% от жителите в страната, притежаващи крипто, тъй като капиталови им печалби ще понесат удар.

Тази цифра далеч не е толкова висока, колкото в някои други европейски държави. Португалия, страна, в която криптовалутите са много популярни, също наскоро наложи данъчна ставка от 28% за криптовалутите. По-рано тази година Индия също въведе нови данъчни закони.

Крипто компаниите в Италия

Като цяло процесът на регистрация на крипто компаниите в Италия е сравнително лек.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: ЕЦБ: Биткойн е на път към ирелевантност


Binance, Crypto.com и Coinbase получиха одобрение да оперират в Италия по-рано през годината. Nexo и Gemini също си осигуриха лицензи в страната, регистрирайки се като оператори на дигитални валути. 

Въпреки че много борси са получили одобрение в Италия, съществуват въпроси относно процедурата за проверка на платформите за търговия. Това е особено важно след срива на FTX, който предизвика засилено желание за прилагане на контрол.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Южна Корея ще пусне нова система за проследяване на криптовалути

Министерството на правосъдието в Южна Корея обяви плановете си да въведе система за криптографско проследяване.

януари 29, 2023 15:00 2 мин. четене

Нов законопроект иска да легализира криптовалутите в Ню Йорк

На 26 януари законодателите в Ню Йорк внесоха в местния сенат законопроект, който може да позволи на държавните агенции да признават криптовалутата за законно платежно средство.

януари 28, 2023 21:21 2 мин. четене

SEC проверява традиционните инвестиционни консултанти на Уолстрийт

Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) на Съединените щати проверява традиционните инвестиционни консултанти на Уолстрийт.

януари 27, 2023 22:00 1 мин. четене

Биткойн: Сенатор иска да направи BTC законно платежно средство

Въпросният сенатор също така внесе подобен законопроект, който има за цел да превърне Биткойн в законно платежно средство през 2022 г., но той постигна успех.

януари 27, 2023 21:00 2 мин. четене