НАЧАЛО Регулации

Италия ще регулира печалбите от криптовалути с 26% данък

декември 1, 2022 23:01 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Италия ще регулира печалбите от криптовалути с 26% данък

От 2023 г. с нов закон Италия ще наложи данък върху капиталовите печалби от криптовалути, а данъкоплатците ще имат възможност да декларират стойността на активите си

Според информацията Италия ще започне да облага капиталовите печалби от криптовалути със ставка от 26% от 2023 г. нататък, а данъкът ще се прилага само за печалби, по-големи от €2,000. 

Данъкоплатците също така ще имат възможност да декларират стойността на активите си от 1 януари 2023 г. Те ще плащат 14% данъчна ставка върху тези декларации. 

До този момент криптоактивите попадаха в обхвата на данъчните закони за чуждестранна валута, които са значително по-ниски. Увеличаването на данъчното облагане със сигурност ще подразни около 2.3% от жителите в страната, притежаващи крипто, тъй като капиталови им печалби ще понесат удар.

Тази цифра далеч не е толкова висока, колкото в някои други европейски държави. Португалия, страна, в която криптовалутите са много популярни, също наскоро наложи данъчна ставка от 28% за криптовалутите. По-рано тази година Индия също въведе нови данъчни закони.

Крипто компаниите в Италия

Като цяло процесът на регистрация на крипто компаниите в Италия е сравнително лек.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: ЕЦБ: Биткойн е на път към ирелевантност


Binance, Crypto.com и Coinbase получиха одобрение да оперират в Италия по-рано през годината. Nexo и Gemini също си осигуриха лицензи в страната, регистрирайки се като оператори на дигитални валути. 

Въпреки че много борси са получили одобрение в Италия, съществуват въпроси относно процедурата за проверка на платформите за търговия. Това е особено важно след срива на FTX, който предизвика засилено желание за прилагане на контрол.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Регулаторни проблеми изгониха топ крипто борса от Великобритания

Крипто борсата Bybit реши да напусне пазара в Обединеното кралство в очакване на предстоящите разпоредби за крипто маркетинг, които ще бъдат приложени от Органа за финансово поведение (FCA) следващия месец.

септември 22, 2023 22:00 2 мин. четене

Тайланд въвежда нови закони за данъчното облагане на криптовалутите

От 1 януари 2024 г. Тайланд ще преразгледа законодателството си за данъка върху доходите, отнасящо се до приходите, придобити в чужбина.

септември 19, 2023 17:30 2 мин. четене

Крипто пътешествието на Китай: Преди и сега

Някога Китай беше световният център за търговия и добив на биткойни. Въпреки това китайското правителство години наред се бореше с методите за регулиране на нарастващата популярност на криптовалутите и за предотвратяване на подкопаването на стойността на фиатната им валута.

септември 19, 2023 12:00 4 мин. четене

Япония ще позволи използването на криптовалути за публично финансиране

Японското правителство одобри стартъпи, които могат да използват криптовалутни токени като алтернативно средство за публично финансиране, различно от традиционния фондов пазар.

септември 16, 2023 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.