Home

Италия ще регулира печалбите от криптовалути с 26% данък

01.12.2022 23:01 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Италия ще регулира печалбите от криптовалути с 26% данък

От 2023 г. с нов закон Италия ще наложи данък върху капиталовите печалби от криптовалути, а данъкоплатците ще имат възможност да декларират стойността на активите си

Според информацията Италия ще започне да облага капиталовите печалби от криптовалути със ставка от 26% от 2023 г. нататък, а данъкът ще се прилага само за печалби, по-големи от €2,000. 

Данъкоплатците също така ще имат възможност да декларират стойността на активите си от 1 януари 2023 г. Те ще плащат 14% данъчна ставка върху тези декларации. 

До този момент криптоактивите попадаха в обхвата на данъчните закони за чуждестранна валута, които са значително по-ниски. Увеличаването на данъчното облагане със сигурност ще подразни около 2.3% от жителите в страната, притежаващи крипто, тъй като капиталови им печалби ще понесат удар.

Тази цифра далеч не е толкова висока, колкото в някои други европейски държави. Португалия, страна, в която криптовалутите са много популярни, също наскоро наложи данъчна ставка от 28% за криптовалутите. По-рано тази година Индия също въведе нови данъчни закони.

Крипто компаниите в Италия

Като цяло процесът на регистрация на крипто компаниите в Италия е сравнително лек.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: ЕЦБ: Биткойн е на път към ирелевантност


Binance, Crypto.com и Coinbase получиха одобрение да оперират в Италия по-рано през годината. Nexo и Gemini също си осигуриха лицензи в страната, регистрирайки се като оператори на дигитални валути. 

Въпреки че много борси са получили одобрение в Италия, съществуват въпроси относно процедурата за проверка на платформите за търговия. Това е особено важно след срива на FTX, който предизвика засилено желание за прилагане на контрол.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Южна Корея планира да отложи крипто данъка на фона на пазарните опасения

Южнокорейските законодатели предложиха да отложат въвеждането на данъци върху капиталовите печалби от криптовалути до 2028 г., като се позоваха на настоящите негативни пазарни настроения.

16.07.2024 9:00 1мин. четене

Хонконг издаде предупреждение за нелицензирани крипто борси

Комисията за ценни книжа и фючърси на Хонконг (SFC) издаде предупреждения срещу седем платформи за търговия с криптовалути за незаконна дейност без подходящи лицензи в региона.

16.07.2024 7:30 1мин. четене

Преразглежда ли Китай Биткойн забраната си?

На фона на неотдавнашните дискусии в социалните медии, които предполагат потенциален обрат, позицията на Китай по отношение на Биткойн остава спорна тема в криптовалутната общност.

16.07.2024 6:30 2мин. четене

Очаква ли ни подобрено взаимодействие между банките и крипто сектора?

Финансовите институции в САЩ може скоро да изпитат засилено взаимодействие с компаниите за дигитални активи съгласно ръководството, предложено от Федералната корпорация за застраховане на депозитите (FDIC).

14.07.2024 19:30 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.