НАЧАЛО Биткойн

Робърт Кийосаки: Продължавам да вярвам в Биткойн въпреки FTX

22.11.2022 17:06 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Робърт Кийосаки: Продължавам да вярвам в Биткойн въпреки FTX

Пазарът на криптовалути изпитва значителна турбуленция покрай срива на криптоборсата FTX, който повлече други големи фирми.

Предприемачът и авторът на книгата за лични финанси “Богат татко, беден татко” Робърт Кийосаки остава с позитивна нагласа за Биткойн (BTC) и Етериум (ETH) актива по пазарна капитализация.

Според него FTX не е признак за състоянието на цялата индустрия, както обясни в интервюто си с радиоводещия на iHeart и автор на “Некомунистическия Манифест” Марк Мос, публикувано на 21 ноември.

По време на предаването Кийосаки сподели следното:

Все още съм бичи настроен за Биткойн, но не смятам среброто и сребърния ETF за едно и също нещо. А Биткойн не е същото като Сам Банкман-Фрийд. (…) Проблемът е във FTX.

Според Кийосаки много хора в неговата възрастова група отбягват от криптовалутите, особено след скорошните събития, но той остава убеден в перспективите на пазара:

Аз все още подкрепям Биткойн. Не съм против него, както са много хора в моя [бранш], в моята възрастова група, защото смятам, че Биткойн е солиден. 

Всъщност се интересувам повече от блокчейн и притежавам Етериум.

Скорошните проблеми на криптопазара започнаха, след като FTX спря тегленията на клиентски средства, като подчерта недостиг на ликвидност като причина за това.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC): Очаква ли се обрат на тренда?


В последвалия хаос повечето децентрализирани финансови (DeFi) токени претърпяха драматичен спад в цената, включително BTC и ETH.

Кийосаки остава един от най-заклетите поддръжници на криптовалутите, особено на Биткойн (BTC), който, както потвърждава в интервюто, е закупил на цена от около $6,000.

Милионерът очаква Биткойн да се коригира до $10,000, но той остава убеден в дългосрочните му перспективи. Кийосаки разкритикува Федералния резерв и препоръча златото и среброто като добри инвестиции в текущия климат.

Според Кийосаки икономическият срив ще бъде предизвикан от политиките на централните банки, както и нарастващата инфлация.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн: Дойде ли времето за масови разпродажби през май?

Главният изпълнителен директор на Coin Bureau Ник Пукрин наскоро се задълбочи в добре познатия феномен „разпродажба през май“, разпространен на пазара на криптовалути.

03.05.2024 10:00 2 мин. четене

Нова прогноза за цената на Биткойн от топ анализатор

Биткойн (BTC) започна май със забележим спад, като падна под критичното ниво на подкрепа от $60,000 и се срина до $56,000, предизвиквайки опасения сред търговците относно по-нататъшни спадове на пазара.

03.05.2024 8:00 2 мин. четене

Все повече фондове ще се насочат към Биткойн според ръководител на BlackRock

По време на началната фаза на „крипто зимата“ канадските пенсионни фондове привлякоха вниманието в крипто средите заради своя предпазлив подход или значителни загуби, особено с колапса на компании като Celsius.

03.05.2024 7:30 1 мин. четене

Ето докъде ще спадне цената на Биткойн според икономиста Питър Шиф

Питър Шиф, известен с критичната си позиция относно Биткойн и застъпничеството за златото, предложи своята гледна точка за текущата траектория на BTC, прогнозирайки потенциален натиск надолу в близко бъдеще, с целева цена от $54,000.

03.05.2024 6:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.