НАЧАЛО Други

Илон Мъск финализира сделката за Twitter – Binance получава дял

28.10.2022 20:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Илон Мъск финализира сделката за Twitter – Binance получава дял

След месеци на колебания, съдебни дела, словесни обвинения и почти пропуснат съдебен процес Илон Мъск вече официално е собственик на Twitter.

В четвъртък вечерта технологичният мултимилиардер приключи сделката за закупуване на социалната медия на стойност $44 милиарда. Той също така започна своята ‘чистка’ като в четвъртък бяха уволнени най-малко четирима висши мениджъри на Twitter, включително главният изпълнителен директор и главният финансов директор.

Ексцентричният предприемач, който се самоопределя като “абсолютист на свободата на словото”, заяви, че иска да превърне платформата на социалната медия в по-свободно място за всички видове коментари и че ще “отмени постоянната забрана” за достъп до услугата на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп.

Binance придобива дял

Binance, най-голямата борса за криптовалути в света, потвърди, че е инвеститор в колосалната сделка.

Целта ни е да играем роля в обединяването на социалните медии и Web3, за да разширим използването и приемането на крипто и блокчейн технологиите“, се казва в изявление на Binance, цитирано от главният изпълнителен директор на компанията Чанпен Джао.

По-рано тази седмица CZ потвърди, че Binance ще се придържа към предишното си обещание да отдели $500 милиона за офертата на Мъск за закупуване на социалната платформа, като подчерта, че сделката ще даде възможност да се помогне за свързването на социалните медии и новините с Web3.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Топ 3 алткойна за ноември 2022 г.


Късно в четвъртък Джао се включи в Twitter, за да съобщи, че Binance вече е превела посочената сума като част от сделката.

Binance за първи път разкриха плановете си да подкрепят придобиването в подадена до Комисията по ценните книжа и борси (SEC) информация през май тази година като тогава главният изпълнителен директор на борсата определи този ход като “малък принос към каузата”.

Инвеститори в придобиването

Основните спонсори, които помогнаха на шефа на Tesla и SpaceX да финансира сделката, включват Morgan Stanley, Bank of America и Barclays, като всеки от тях е предоставил най-малко $2.5 милиарда дългово финансиране за сделката, според Forbes.

Други инвеститори, участващи в придобиването, включват Sequoia Capital, Qatar Investment Authority и Fidelity Management & Research, наред с много други, според CNBC.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Силата на американската икономика няма да е достатъчна за глобален растеж

Ръководителят на МВФ подчерта, че политиците по света са призовани да се изправят пред множество икономически предизвикателства.

06.05.2024 17:30 2 мин. четене

Представителите на Европейският съюз се срещат с президента на Китай – какво ще обсъждат?

Ръководителят на Европейския съюз Урсула фон дер Лайен подчерта необходимостта от лоялна конкуренция с Китай, като заяви, че настоящите пазарни дисбаланси трябва да бъдат отстранени.

06.05.2024 16:30 2 мин. четене

Топ инвестиционни стратегии за дивидентни печалби

Следенето на движенията на професионалните инвеститори може да даде ценна информация, особено на трудни пазари като настоящия, твърди Питър Санторо, водещ мениджър на фонда Invesco Diversified Dividend.

06.05.2024 15:00 2 мин. четене

Има ли влияние пазара на имоти върху криптовалутите?

Пазарът на недвижими имоти има значително влияние върху инвестициите в криптовалута. Настоящите предизвикателства в областта на недвижимите имоти, като например завишените цени на жилищата и ограничената наличност, подтикват хората да проучват алтернативни възможности за инвестиции като криптовалутите.

06.05.2024 14:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.