НАЧАЛО Финтех

Чанпен Джао: Binance прави сериозни инвестиции в DeFi

24.10.2022 16:13 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Чанпен Джао: Binance прави сериозни инвестиции в DeFi

От самото начало Binance прославиха името си в крипто пространството, превърнаха се в една от най-големите крипто борси в световен мащаб и по думи на главния изпълнителен директор инвестират усилено в DeFi.

Компанията предоставя платформа с над 350+ криптовалути, 120 милиона потребители и 24-часов обем на търговията от около $76 милиарда.

За разлика от много други, борсата демонстрира устойчивост и продължи да наема служители по време на екстремните пазарни условия, при които станахме свидетели на масови съкращения.

Главният изпълнителен директор Чанпен Джао сподели в туит, че компанията инвестира в DeFi в голям мащаб. Според информацията Binance планират да похарчат повече от $1 милиард за потенциални инвестиции и придобивания.

Binance в процес на разширяване на инвестициите

По думите на Чанпен Джао, Binance имат за цел да инвестират $200 милиона в медийната организация Forbes и също така ще вземат дялово участие на стойност $500 милиона в сделката за Twitter.

elon musk filing


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC): Топ крипто китовете трупат агресивно


През тази година крипто борсата започна да фокусира инвестициите си върху сектори като децентрализирани финанси и незаменяеми токени, а не върху проблемни крипто активи.

Binance все още не са споделили подробности относно други инвестиционни идеи. Досега през тази година бизнесът е разпределил $325 милиона за 67 проекта. Сегашното съотношение на инвестициите на Binance е по-високо от техните инвестиция през 2021 г. от $140 милиона за 73 проекта.

Джао сподели, че преди да инвестира в нещо, иска да види реални продукти, които хората могат да използват.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

Близо 500 финтех сделки само през първото тримесечие на 2024 година

През първото тримесечие на 2024 г. финтех индустрията стана свидетел на близо 500 транзакции за финансиране и сливания и придобивания, с особен акцент върху застрахователните технологии, крипто и блокчейн секторите, според данни, събрани от Royal Park Partners (RPP).

02.05.2024 9:00 1 мин. четене

Ripple разширява обхвата си в Япония с ново сътрудничество

Финтех гигантът Ripple разкри стратегическо сливане с HashKey DX, базираното в Токио подразделение на HashKey Group, компания за финансови услуги за дигитални активи.

01.05.2024 3:30 1 мин. четене

Финансови гиганти създават работна група за квантова криптография

HSBC и PayPal са част от нова инициатива, изследваща квантово безопасната криптография в плащанията, целяща справяне с потенциалните рискове за киберсигурността, породени от нововъзникващите квантови компютри.

01.05.2024 2:00 1 мин. четене

Мъже “крадат” от жените си в Пакистан – дигиталните валути може да са решението на проблема

По време на специална среща в Рияд министърът на финансите на Пакистан Мухаммад Аурангзеб изрази интереса на правителството да приеме дигитална валута.

30.04.2024 12:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.