НАЧАЛО Биткойн

Биткойн (BTC): Топ крипто китовете трупат агресивно

октомври 24, 2022 10:29 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC): Топ крипто китовете трупат агресивно

Анализатор твърди, че два големи инвеститори натрупват Биткойн много активно на настоящите нива въпреки несигурните пазарни условия.

Ки Йонг Джу, ръководител на аналитичната компания Crypto Quant, каза на своите последователи в Twitter, че инвеститорите с дълбоки джобове агресивно купуват BTC чрез водещата борса за цифрови активи Binance.

Китовете натрупват BTC в Binance.

Откакто цената на Биткойн достигна нивото от $20,000, доминантността на обема на спот търговията на Binance скочи до небето и сега е 84%. На второ място е Coinbase с 9%.

Засега не е сигурно дали тези китове са институции, използващи първокласни брокери, или дългосрочни инвеститори.

cryptoquant bitcoin

Джу също така подчерта, че обемът на BTC спот търговията е нараснал на всички борси през последните шест месеца. Според него това сочи, че има достатъчно търсене, за да се поеме силният натиск, оказан от продавачите.

Обемът на спот търговията с BTC на всички борси се е увеличил 20 пъти през последните шест месеца.

Обемът отново стигна годишния си връх през миналия месец, но няма голяма промяна в дневната цена на затваряне, което показва, че някой(и) купува(т) цялата ликвидност от страна на продажбите.

cryptoquant bitcoin

CEO-то на Crypto Quant също така сподели, че китовете доминират фючърсните пазари на BTC.

Търговците на фючърси върху BTC вече са предимно китове.

Средният размер на депозитите на Биткойн на борсите за деривати от други борси е сравнително голям – петгодишен връх.

cryptoquant bitcoin

Въз основа на графиката изглежда, че Биткойн е склонен да достига дъно, когато китовете доминират на фючърсните пазари. Ки Йонг Джу също така посочи, че миньорите на BTC са “изключително бичи настроени сега” по отношение на най-голямата криптовалута.

Съотношението на хашрейта към приходите от добив достигна исторически връх, което означава, че те продължават да инвестират в инфраструктура въпреки много малките приходи от добив на BTC.

В исторически план миньорите са били под вода в краткосрочен план, но никога не са се проваляли в дългосрочен план.

cryptoquant bitcoin

Наскоро компанията за пазарни анализи Santiment сподели, че от борсите изтекоха 40,572 BTC в рамките на един ден, което е най-голямото дневно количество Биткойн, напуснало платформите за търговия през последните четири месеца.

Платформата добави, че “предлагането на монети на борсите е спаднало до 8.48%” – най-ниското ниво от ноември 2018 г. насам. В публикацията също се посочи, че намаляването на предлагането на токени на борсите означава, че има по-малък риск от бъдещи разпродажби.

От Santiment също споделиха, че все повече трейдъри са шорт на крипто пазарите. Според фирмата това може да предвещава отскок след масови ликвидации.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Неактивен от 10 години Биткойн адрес се събуди и прехвърли милиони долари

След десетилетие на спящ режим беше прехвърлено значително количество Биткойн токени от портфейл на нов адрес, на обща стойност около $37.8 милиона, което се равнява на 1432.93 BTC.

юни 8, 2023 18:30 1 мин. четене

Биткойн: Анализатор предупреждава за предстоящ срив – ето защо

Популярен крипто анализатор направи прогноза за бъдещето на Биткойн, като въз основа на мечи сигнал предположи значителен спад.

юни 8, 2023 7:00 2 мин. четене

Биткойн: Топ китовете продължават да трупат BTC

Платформата за крипто анализи Glassnode съобщи, че най-големите притежатели на Биткойн (BTC), които не държат активите си на борси, активно са трупали криптовалутата през последния месец и половина. 

юни 7, 2023 13:59 2 мин. четене

Биткойн, Етериум и Solana предизвикват вълнение на крипто пазара

Според анализатор, страхът от пропускане или FOMO потенциално може да доведе до активизиране на “дребните” търговци в Биткойн сектора (BTC).

юни 6, 2023 11:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.