НАЧАЛО Други

Регулаторите на САЩ предполагаемо разследват крипто хедж фонда 3AC

18.10.2022 9:04 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Регулаторите на САЩ предполагаемо разследват крипто хедж фонда 3AC

Според доклад на Bloomberg фалиралият хедж фонд за криптовалути Three Arrows Capital е попаднал под прицела на регулаторните органи на САЩ.

Хедж фондът, който беше един от най-влиятелните играчи на криптовалутната сцена, се разпадна по-рано тази година. Съобщава се, че регулаторните органи на САЩ разследват дали 3AC е излъгал инвеститорите си за финансовото си състояние.

В доклада, който се позовава на анонимни лица, запознати с разследването, се казва, че основателите на хедж фонда, Су Зу и Кайл Дейвис, потенциално могат да бъдат подложени на различни видове санкции.

Съдът на Британските Вирджински острови е наредил ликвидацията на хедж фонда още през юни. В крайна сметка в началото на юли закъсалият хедж фонд подаде молба за обявяване в несъстоятелност.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ето как да разберете дали даден крипто проект е измама


Съобщава се, че Дейвис и Зу са откраднали заети средства, за да си купят яхта. В края на юни Three Arrows Capital бяха обвинени в предоставяне на невярна информация от сингапурските регулаторни органи.

Местонахождението на основателите на закъсалия хедж фонд засега остава неизвестно.

В отделен случай, регулаторите на ценни книжа в Тексас разследват американското дъщерно дружество на криптовалутния гигант FTX за потенциално нарушение на федералните закони за ценните книжа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Tether планира да разработи терминал за p2p финансови пазари

Главният изпълнителен директор Паоло Ардоино на Tether обяви, че компанията ще отдели значителни ресурси за разработване на терминал за peer-to-peer (P2P) финансови пазари.

19.05.2024 23:00 1 мин. четене

Глоба за милиарди заплашва Microsoft в Европа

На Microsoft може да бъде наложена глоба в размер до 1% от годишните ѝ приходи в Европейския съюз, ако не отговори на искане за предоставяне на информация до 27 май.

19.05.2024 21:00 2 мин. четене

6 съвета за търговията с криптовалути

През последните години криптовалутите спечелиха значително внимание и популярност. Тези дигитални активи предлагат редица предимства пред традиционните валути, като например по-голяма сигурност и неприкосновеност на личните данни, по-ниски такси за транзакции и децентрализиран контрол.

19.05.2024 19:00 2 мин. четене

Близо $400 милиона ще бъдат раздадени на жертвите на банка, която е експлоатирала клиентите си

Банковият регулатор на САЩ обяви, че скоро ще бъдат разпределени $384 милиона между жертвите на незаконни действия на онлайн банка.

19.05.2024 17:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.