НАЧАЛО Други

MakerDAO ще инвестира $500 милиона в американски облигации

07.10.2022 8:54 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
MakerDAO ще инвестира $500 милиона в американски облигации

MakerDAO, най-големият в света децентрализиран финансов (DeFi) протокол за кредитиране, обяви в четвъртък план за инвестиране на $500 милиона в американски държавни и корпоративни облигации.

Средствата ще дойдат от неговата свръхобезпечена стабилна монета, като 80% от тях ($400 милиона) ще бъдат насочени към краткосрочни американски държавни ценни книжа, а 20% ($100 милиона) – към корпоративни облигации с инвестиционен рейтинг.

След сривът на Terra (LUNA) и UST по-рано тази година, обезпечението на стабилните монети беше поставено под съмнение. Оттам се получи и този ефект на домино, който доведе до нови дъна за пазара на криптовалути. Много проекти изгубиха ликвидност и от сериозния натиск стигнаха до фалит.

Въпреки това, MakerDAO разполага с обезпечение на своята стабилна монета в размер на $9 милиарда, което открива новин възможности за инвестиции – дори на фона на настоящите пазарни условия.

Monetalis, консултант по DeFi активи, ще контролира конвертирането на стабилната монета DAI на MakerDAO в щатски долари за предстоящото разпределение.

В отделно съобщение банката за дигитални активи Sygnum заяви, че е водещ партньор в усилията за диверсификация на стойност $500 милиона.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн китовете акумулират близо $1 милиард за седмица


Maker споделиха, че са завършили сделка на стойност $1 милион, като останалите инвестиции ще последват. Sygnum заяви, че работи с BlackRock Швейцария за разпределяне на $250 милиона в първата фаза на плана.

DAO са субекти без централно ръководство, чиито решения се изпълняват от софтуер, а не от човешки мениджъри. DeFi е събирателен термин за кредитиране, търговия и други финансови дейности, извършвани в блокчейн без традиционни посредници.

Инвестиционният план на Maker е пример за децентрализирано участие в управлението и усилие на индустрията да направи алгоритмичните стабилни монети по-стабилни. DAI на MakerDAO е децентрализирана, но и свръхобезпечена с Етериум (ETH), депозиран в нейните смарт договори.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Интеграцията на AI ще тласне Apple до нови висоти – Джим Креймър

Според домакина на Mad Money по CNBC Джим Креймър, Apple може значително да се възползва от интегрирането на технологията за изкуствен интелект (AI), за да стимулира следващата вълна на приемане.

05.05.2024 6:30 2 мин. четене

Основателят на Cardano отговори на коментарите на Майкъл Сейлър за класифицирането на алткойните като ценни книжа

Чарлз Хоскинсън, основателят на компанията зад Cardano, се обърна към неотдавнашните коментари, направени от Майкъл Сейлър относно ADA, XRP, ETH и други алткойни.

05.05.2024 6:00 1 мин. четене

Apple разбива рекорди с обявяването на обратно изкупуване на акции на стойност $110 милиарда

Технологичният гигант Apple обяви монументална програма за обратно изкупуване на акции на стойност $110 милиарда, която е най-голямата в историята на САЩ и надминава предишните ѝ програми за обратно изкупуване на акции на стойност $90-100 милиарда съответно през 2021 г. и 2018 г.

04.05.2024 23:00 2 мин. четене

Илон Мъск превърна Tesla в “меме акции” според икономист

Според икономиста от Калифорнийския университет в Бъркли, Джей Брадфорд ДеЛонг пазарният успех на Tesla зависи от способността на главния изпълнителен директор Илон Мъск непрекъснато да дава обещания, независимо от действителните резултати на компанията.

04.05.2024 21:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.