НАЧАЛО Други

MakerDAO ще инвестира $500 милиона в американски облигации

октомври 7, 2022 8:54 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
MakerDAO ще инвестира $500 милиона в американски облигации

MakerDAO, най-големият в света децентрализиран финансов (DeFi) протокол за кредитиране, обяви в четвъртък план за инвестиране на $500 милиона в американски държавни и корпоративни облигации.

Средствата ще дойдат от неговата свръхобезпечена стабилна монета, като 80% от тях ($400 милиона) ще бъдат насочени към краткосрочни американски държавни ценни книжа, а 20% ($100 милиона) – към корпоративни облигации с инвестиционен рейтинг.

След сривът на Terra (LUNA) и UST по-рано тази година, обезпечението на стабилните монети беше поставено под съмнение. Оттам се получи и този ефект на домино, който доведе до нови дъна за пазара на криптовалути. Много проекти изгубиха ликвидност и от сериозния натиск стигнаха до фалит.

Въпреки това, MakerDAO разполага с обезпечение на своята стабилна монета в размер на $9 милиарда, което открива новин възможности за инвестиции – дори на фона на настоящите пазарни условия.

Monetalis, консултант по DeFi активи, ще контролира конвертирането на стабилната монета DAI на MakerDAO в щатски долари за предстоящото разпределение.

В отделно съобщение банката за дигитални активи Sygnum заяви, че е водещ партньор в усилията за диверсификация на стойност $500 милиона.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн китовете акумулират близо $1 милиард за седмица


Maker споделиха, че са завършили сделка на стойност $1 милион, като останалите инвестиции ще последват. Sygnum заяви, че работи с BlackRock Швейцария за разпределяне на $250 милиона в първата фаза на плана.

DAO са субекти без централно ръководство, чиито решения се изпълняват от софтуер, а не от човешки мениджъри. DeFi е събирателен термин за кредитиране, търговия и други финансови дейности, извършвани в блокчейн без традиционни посредници.

Инвестиционният план на Maker е пример за децентрализирано участие в управлението и усилие на индустрията да направи алгоритмичните стабилни монети по-стабилни. DAI на MakerDAO е децентрализирана, но и свръхобезпечена с Етериум (ETH), депозиран в нейните смарт договори.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Робърт Кийосаки предупреждава за системна инфлация в САЩ

Авторът на бестселъра за лични финанси “Богат татко, беден татко” Робърт Кийосаки отправи предупреждение за състоянието на инфлацията в САЩ, критикувайки властите, че не представят точно ситуацията.

март 20, 2023 20:00 2 мин. четене

Salesforce и Polygon въвеждат програма за лоялност, базирана на NFT

Salesforce, водещата Customer relationship management (CRM) платформа в света, обедини усилията си с Polygon, блокчейн от втори слой, за да разработи система за възнаграждения, базирана на NFT.

март 20, 2023 17:00 2 мин. четене

Flagstar Bank поема депозитите и кредитите на Signature Bank

Flagstar Bank ще поеме депозити на стойност $38.4 милиарда, които не са свързани с криптовалута и заеми на стойност $12.9 милиарда от Signature Bank, дъщерното дружество на New York Community Bancorp, което се срина само преди седмица.

март 20, 2023 16:00 2 мин. четене

Портфолиото на Уорън Бъфет е засегнато от банковата криза

Повечето инвеститори в S&P 500 губят пари заради банковата криза и изглежда, че дори Уорън Бъфет не е застрахован.

март 20, 2023 11:01 2 мин. четене