НАЧАЛО Други

MakerDAO ще инвестира $500 милиона в американски облигации

октомври 7, 2022 8:54 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
MakerDAO ще инвестира $500 милиона в американски облигации

MakerDAO, най-големият в света децентрализиран финансов (DeFi) протокол за кредитиране, обяви в четвъртък план за инвестиране на $500 милиона в американски държавни и корпоративни облигации.

Средствата ще дойдат от неговата свръхобезпечена стабилна монета, като 80% от тях ($400 милиона) ще бъдат насочени към краткосрочни американски държавни ценни книжа, а 20% ($100 милиона) – към корпоративни облигации с инвестиционен рейтинг.

След сривът на Terra (LUNA) и UST по-рано тази година, обезпечението на стабилните монети беше поставено под съмнение. Оттам се получи и този ефект на домино, който доведе до нови дъна за пазара на криптовалути. Много проекти изгубиха ликвидност и от сериозния натиск стигнаха до фалит.

Въпреки това, MakerDAO разполага с обезпечение на своята стабилна монета в размер на $9 милиарда, което открива новин възможности за инвестиции – дори на фона на настоящите пазарни условия.

Monetalis, консултант по DeFi активи, ще контролира конвертирането на стабилната монета DAI на MakerDAO в щатски долари за предстоящото разпределение.

В отделно съобщение банката за дигитални активи Sygnum заяви, че е водещ партньор в усилията за диверсификация на стойност $500 милиона.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн китовете акумулират близо $1 милиард за седмица


Maker споделиха, че са завършили сделка на стойност $1 милион, като останалите инвестиции ще последват. Sygnum заяви, че работи с BlackRock Швейцария за разпределяне на $250 милиона в първата фаза на плана.

DAO са субекти без централно ръководство, чиито решения се изпълняват от софтуер, а не от човешки мениджъри. DeFi е събирателен термин за кредитиране, търговия и други финансови дейности, извършвани в блокчейн без традиционни посредници.

Инвестиционният план на Maker е пример за децентрализирано участие в управлението и усилие на индустрията да направи алгоритмичните стабилни монети по-стабилни. DAI на MakerDAO е децентрализирана, но и свръхобезпечена с Етериум (ETH), депозиран в нейните смарт договори.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Слабата политика на Русия може да се окаже пагубна за икономиката

Според доклад на Руския център за макроикономически анализи и краткосрочни прогнози руската икономика е изправена пред предизвикателства, свързани с времето, в което политиците полагат усилия за ограничаване на инфлацията и стабилизиране на рублата.

септември 25, 2023 15:00 2 мин. четене

Ще издържи ли САЩ на икономическите заплахи?

Икономиката на САЩ се сблъска с предизвикателства през тази година и сега е изправена пред съвкупност от потенциални опасности, които могат да доведат до по-голяма несигурност.

септември 25, 2023 13:00 3 мин. четене

САЩ вероятно ще вдигне още един път лихвените проценти тази година – какво означава това за Биткойн?

Най-новото обобщение на икономическите прогнози на Федералния резерв на САЩ, което беше публикувано по-рано тази седмица, предлага ценна информация за перспективите на централната банка по отношение на лихвените проценти и икономиката в по-широк план.

септември 25, 2023 11:15 3 мин. четене

Топ 4 предизвикателства пред разширяването на БРИКС

През последните години се наблюдава засилване на геополитическото напрежение, което води до намаляване на усилията за сътрудничество, особено между големите държави.

септември 25, 2023 9:00 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.