НАЧАЛО Други

MakerDAO ще инвестира $500 милиона в американски облигации

07.10.2022 8:54 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
MakerDAO ще инвестира $500 милиона в американски облигации

MakerDAO, най-големият в света децентрализиран финансов (DeFi) протокол за кредитиране, обяви в четвъртък план за инвестиране на $500 милиона в американски държавни и корпоративни облигации.

Средствата ще дойдат от неговата свръхобезпечена стабилна монета, като 80% от тях ($400 милиона) ще бъдат насочени към краткосрочни американски държавни ценни книжа, а 20% ($100 милиона) – към корпоративни облигации с инвестиционен рейтинг.

След сривът на Terra (LUNA) и UST по-рано тази година, обезпечението на стабилните монети беше поставено под съмнение. Оттам се получи и този ефект на домино, който доведе до нови дъна за пазара на криптовалути. Много проекти изгубиха ликвидност и от сериозния натиск стигнаха до фалит.

Въпреки това, MakerDAO разполага с обезпечение на своята стабилна монета в размер на $9 милиарда, което открива новин възможности за инвестиции – дори на фона на настоящите пазарни условия.

Monetalis, консултант по DeFi активи, ще контролира конвертирането на стабилната монета DAI на MakerDAO в щатски долари за предстоящото разпределение.

В отделно съобщение банката за дигитални активи Sygnum заяви, че е водещ партньор в усилията за диверсификация на стойност $500 милиона.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн китовете акумулират близо $1 милиард за седмица


Maker споделиха, че са завършили сделка на стойност $1 милион, като останалите инвестиции ще последват. Sygnum заяви, че работи с BlackRock Швейцария за разпределяне на $250 милиона в първата фаза на плана.

DAO са субекти без централно ръководство, чиито решения се изпълняват от софтуер, а не от човешки мениджъри. DeFi е събирателен термин за кредитиране, търговия и други финансови дейности, извършвани в блокчейн без традиционни посредници.

Инвестиционният план на Maker е пример за децентрализирано участие в управлението и усилие на индустрията да направи алгоритмичните стабилни монети по-стабилни. DAI на MakerDAO е децентрализирана, но и свръхобезпечена с Етериум (ETH), депозиран в нейните смарт договори.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Директорът на OpenAI предполагаемо коментира потенциални промени в компанията

В петък The Information сподели за разговор на Сам Олтман, главен изпълнителен директор на OpenAI, в който е информирал някои акционери за това как компанията му може да обмисли промяна на структурата.

15.06.2024 20:00 1 мин. четене

Журналистът Алекс Джоунс пред ликвидация на всичките си активи

Съдията от съда по несъстоятелността в САЩ разпореди частните вещи на Алекс Джоунс да бъдат продадени под надзора на съда, но прекрати делото за несъстоятелност на компанията му “Free Speech Systems”, без да поиска нейната ликвидация.

15.06.2024 19:00 2 мин. четене

Coinbase обяви подкрепата си за нова, базирана на Етериум криптовалута

Coinbase подкрепи ролева игра на тема пирати, създадена с помощта на блокчейн технологията, с издаден собствен токен.

15.06.2024 18:30 1 мин. четене

Топ 3 най-големи риска за глобалния икономически растеж

Според последна информация се очаква световната икономика да се стабилизира, но все още има предизвикателства пред нея.

15.06.2024 18:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.