НАЧАЛО Други

MakerDAO ще инвестира $500 милиона в американски облигации

октомври 7, 2022 8:54 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
MakerDAO ще инвестира $500 милиона в американски облигации

MakerDAO, най-големият в света децентрализиран финансов (DeFi) протокол за кредитиране, обяви в четвъртък план за инвестиране на $500 милиона в американски държавни и корпоративни облигации.

Средствата ще дойдат от неговата свръхобезпечена стабилна монета, като 80% от тях ($400 милиона) ще бъдат насочени към краткосрочни американски държавни ценни книжа, а 20% ($100 милиона) – към корпоративни облигации с инвестиционен рейтинг.

След сривът на Terra (LUNA) и UST по-рано тази година, обезпечението на стабилните монети беше поставено под съмнение. Оттам се получи и този ефект на домино, който доведе до нови дъна за пазара на криптовалути. Много проекти изгубиха ликвидност и от сериозния натиск стигнаха до фалит.

Въпреки това, MakerDAO разполага с обезпечение на своята стабилна монета в размер на $9 милиарда, което открива новин възможности за инвестиции – дори на фона на настоящите пазарни условия.

Monetalis, консултант по DeFi активи, ще контролира конвертирането на стабилната монета DAI на MakerDAO в щатски долари за предстоящото разпределение.

В отделно съобщение банката за дигитални активи Sygnum заяви, че е водещ партньор в усилията за диверсификация на стойност $500 милиона.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн китовете акумулират близо $1 милиард за седмица


Maker споделиха, че са завършили сделка на стойност $1 милион, като останалите инвестиции ще последват. Sygnum заяви, че работи с BlackRock Швейцария за разпределяне на $250 милиона в първата фаза на плана.

DAO са субекти без централно ръководство, чиито решения се изпълняват от софтуер, а не от човешки мениджъри. DeFi е събирателен термин за кредитиране, търговия и други финансови дейности, извършвани в блокчейн без традиционни посредници.

Инвестиционният план на Maker е пример за децентрализирано участие в управлението и усилие на индустрията да направи алгоритмичните стабилни монети по-стабилни. DAI на MakerDAO е децентрализирана, но и свръхобезпечена с Етериум (ETH), депозиран в нейните смарт договори.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Polkadot награждава потребителите за разкриване на измами

Polkadot обяви най-новата си инициатива, а именно, че ще възнаграждава с USDC членовете на общността си, разкрили измами, за да помогне на своята екосистема.

ноември 26, 2022 18:03 1 мин. четене

МВФ предупреждава Африка за рисковете от криптовалутите

Африка получи предупреждение от Международния валутен фонд (МВФ) за рисковете, които крие бързото приемане на крипто, изтъквайки, че само една четвърт от държавите в Субсахарска Африка са регламентирали официално криптовалутите.

ноември 26, 2022 17:03 1 мин. четене

Биткойн (BTC): Мечият пазар почти се изчерпа, твърди директора на deVere Group

Главният изпълнителен директор на финансово-консултантската компания deVere Group Найджъл Грийн е оптимист, че мечият пазар на криптовалутите ще приключи след месеци.

ноември 26, 2022 15:19 1 мин. четене

Binance събра $2 милиарда за спасителния фонд за индустрията

Binance се ангажира да предостави $2 милиарда на обявения наскоро спасителен фонд за крипто индустрията. 

ноември 26, 2022 12:51 1 мин. четене