Home

Хеширащата мощност на Етериум Класик (ETC) достигна ATH

22.08.2022 19:07 2мин. четене Alexander Stefanov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Хеширащата мощност на Етериум Класик (ETC) достигна ATH

Мрежата на Етериум ще бъде подложена на дългоочакваното обновяване на блокчейна - Сливането (или The Merge) - до 15 или 16 септември.

След това консенсусният механизъм на мрежата ще премине към доказателство за залог (PoS), а миньорите ще станат без значение.

Хеширащата мощност на ETC достигна нов ATH

Преди един ден мрежата на Етериум Класик достигна ATH от 38.07 TH/s. Както е илюстрирано по-долу, хеширащата мощност на Етериум Класик (ETC) се консолидираше предимно през последните няколко месеца. Данните от COINWARZ обаче разкриха, че на 18 август нещата са се обърнали.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Етериум може да се срине брутално до края на годината, според анализатор


От гореспоменатата дата насам бяха отбелязани няколко скока и в резултат на това хеширащата мощност на ETC успя да достигне ATH. Към момента на публикуване, скоростта се колебаеше около високите стойности на 37.3 TH/s.

Казано по-просто, високия хашрейт означава, че в мрежата се добавя повече мощност за добив. По този начин може да се предположи, че Етериум Класик вече е започнал да приема миньори, които бягат от мрежата на Етериум преди Сливането.

Етериум Класик ли е мрежата, която ще се използва?

ETC, като такава, е разклонен вариант на ETH. И по този начин присъщите свойства на двете мрежи са доста сходни. Така че, ако миньорите мигрират към Етериум Класик, няма да има големи затруднения. В един от блоговете на Етериум Класик се подчертава, че това е така,

Тъй като хеширащият алгоритъм на Етериум Класик е почти идентичен с този на Етериум, той поддържа същия хардуер, и добивът на ETC би трябвало да е толкова прост, колкото и преминаването към пул за добив, който поддържа ETC.

Всъщност в същата публикация беше подчертано, че ETC има “дългосрочен ангажимент” с консенсусния механизъм за доказателство за работа. Това означава, че мрежата ще продължи да бъде сигурно убежище за миньорите.

Що се отнася до аспекта на рентабилността, ETC очевидно стои под ETH. Същото е илюстрирано по-долу във втората колона. Въпреки това, след като бъде извършено Сливането, рентабилността на миньорите ще стане невалидна за оригиналната мрежа, а привлекателността на ETC вероятно ще се повиши.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Фондация Етериум не спира с продажбите на ETH

Според анализаторите на Spot On Chain фондация Етериум постоянно разпродава големи количества Етериум.

20.09.2024 20:30 1мин. четене Kosta Gushterov

Как намаляването на лихвите ще послужи като бичи сигнал за крипто пазара?

Известен крипто анализатор преразгледа гледната си точка за някои дигитални активи след неотдавнашното намаляване на лихвения процент от страна на Федералния резерв.

20.09.2024 20:00 2мин. четене Kosta Gushterov

ИЗВЪНРЕДНО: Топ мениджър на активи ще стартира взаимен фонд на Solana

Franklin Templeton, гигантът в управлението на активи с авоари за $1.5 трилиона, ще пусне взаимен фонд на блокчейна на Solana.

20.09.2024 13:15 2мин. четене Alexander Zdravkov

САЩ: Този щат вече приема Биткойн и USDC за плащания

Исторически важен щат започна да приема плащания с криптовалути за държавни услуги.

20.09.2024 10:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.