НАЧАЛО Алткойни

Хеширащата мощност на Етериум Класик (ETC) достигна ATH

август 22, 2022 19:07 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Хеширащата мощност на Етериум Класик (ETC) достигна ATH

Мрежата на Етериум ще бъде подложена на дългоочакваното обновяване на блокчейна - Сливането (или The Merge) - до 15 или 16 септември.

След това консенсусният механизъм на мрежата ще премине към доказателство за залог (PoS), а миньорите ще станат без значение.

Хеширащата мощност на ETC достигна нов ATH

Преди един ден мрежата на Етериум Класик достигна ATH от 38.07 TH/s. Както е илюстрирано по-долу, хеширащата мощност на Етериум Класик (ETC) се консолидираше предимно през последните няколко месеца. Данните от COINWARZ обаче разкриха, че на 18 август нещата са се обърнали.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Етериум може да се срине брутално до края на годината, според анализатор


От гореспоменатата дата насам бяха отбелязани няколко скока и в резултат на това хеширащата мощност на ETC успя да достигне ATH. Към момента на публикуване, скоростта се колебаеше около високите стойности на 37.3 TH/s.

Казано по-просто, високия хашрейт означава, че в мрежата се добавя повече мощност за добив. По този начин може да се предположи, че Етериум Класик вече е започнал да приема миньори, които бягат от мрежата на Етериум преди Сливането.

Етериум Класик ли е мрежата, която ще се използва?

ETC, като такава, е разклонен вариант на ETH. И по този начин присъщите свойства на двете мрежи са доста сходни. Така че, ако миньорите мигрират към Етериум Класик, няма да има големи затруднения. В един от блоговете на Етериум Класик се подчертава, че това е така,

Тъй като хеширащият алгоритъм на Етериум Класик е почти идентичен с този на Етериум, той поддържа същия хардуер, и добивът на ETC би трябвало да е толкова прост, колкото и преминаването към пул за добив, който поддържа ETC.

Всъщност в същата публикация беше подчертано, че ETC има “дългосрочен ангажимент” с консенсусния механизъм за доказателство за работа. Това означава, че мрежата ще продължи да бъде сигурно убежище за миньорите.

Що се отнася до аспекта на рентабилността, ETC очевидно стои под ETH. Същото е илюстрирано по-долу във втората колона. Въпреки това, след като бъде извършено Сливането, рентабилността на миньорите ще стане невалидна за оригиналната мрежа, а привлекателността на ETC вероятно ще се повиши.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Инвестиционните продукти с цифрови активи отбелязаха отлив за шеста поредна седмица

Според нов доклад на CoinShares институционалните крипто инвестиционни продукти са преживели шестата си поредна седмица на отлив. Те са загубили близо $95 милиона миналата седмица, въпреки цялостното рали на криптопазара.

март 21, 2023 12:00 2 мин. четене

Виталик Бутерин разкри каква стратегия използва, за да запази токените си в безопасност

Виталик Бутерин, основател на Етериум (ETH) и милиардер, наскоро сподели предпочитания от него метод за самостоятелно попечителство на криптовалута.

март 21, 2023 9:00 2 мин. четене

Според Крис Бърниски Solana (SOL) е на прага на подем – ето защо

Рисковият капиталист, Крис Бърниске вярва, че Solana (SOL) може да претърпи значително възходящо движение, като потенциално се превърне в съперник на Етериум (ETH).

март 21, 2023 8:00 1 мин. четене

Етериум може значително да изпревари Биткойн – Раул Пал

Главният изпълнителен директор на Real Vision, Раул Пал, прогнозира, че Етериум (ETH) може да надмине Биткойн (BTC) през следващия цикъл въз основа на техническите и фундаменталните си показатели.

март 20, 2023 21:00 2 мин. четене