НАЧАЛО Блокчейн

DeFi хъб на Polkadot претърпя сериозен хак

14.08.2022 12:27 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
DeFi хъб на Polkadot претърпя сериозен хак

Децентрализираният хъб на мрежата Polkadot е претърпял пробив в сигурността, което е довело до проблеми с цената на стабилната монета AUSD.

Acala, децентрализираният център на мрежата Polkadot, претърпя сериозен пробив в сигурността, който я накара да гласува спешно за спиране на операциите. В момента екипът на проекта работи по разследването и смекчаването на проблема.

Твърди се, че хакът е причинен от грешка в пула iBTC/AUSD. Уязвимостта в сигурността е позволила на нападателя да издаде допълнителни токени на стойност $1.2 милиарда (AUSD). Към момента на прессъобщението портфейлът на нападателя притежава 785,938 AUSD токена.

В резултат на хакерската атака стабилната монета AUSD изгуби своята стойност и падна до дъно от $0.5713. Макар че стабилната монета успя да възстанови около 44% от стойността си. Много пазарни участници спекулират дали тя няма да претърпи тотален срив, подобен на тази на Terra.

acala

В началото на февруари Acala пусна първата си стабилна монета. Активът служи като стабилна монета по подразбиране за екосистемите Polkadot и Kusama. 

Криптовалутата AUSD е подкрепена от множество резервни активи като обезпечение. Тя се обяви за многоверижна версия на базираната на Етериум стабилна монета Dai (DAI). 

Тя съществува успоредно с правителствения токен ACA (Acala Token), чиято стойност също спадна с над 12% в резултат на хакерската атака. Преди срива на TerraUSD (UST), екипът на Acala обяви стартирането на екосистемен фонд за стабилната валута AUSD на стойност $250 милиона още през март.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн изглежда е достигнал дъно, твърди Уил Клементе


Благодарение на това обявление цената на токена за управление ACA скочи с повече от 30%. Фактът, че AUSD е прекомерно обезпечен, го отличава от UST.

След срива на Terra десетки протоколи трябваше да мигрират към друг блокчейн. Най-популярната дестинация за тези проекти се оказа Polygon. Райън Уайт – главен изпълнителен директор на Polygon Studios – сподели инфорамция за миграцията. Още на 9 юли 48 проекта вече са мигрирали към блокчейна.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Меме криптовалутите доминират пазара на ливъридж

Pepecoin (PEPE) и Dogwifhat (WIF), две популярни мемe криптовалути, са водещи по отношение на използването на ливъридж сред алткойните, според скорошен анализ на Kaiko.

07.05.2024 9:00 1 мин. четене

Крипто кит купи меме монетата PEPE за над $10 милиона

Значителна транзакция раздвижи пазара на криптовалути, като се появиха съобщения за крипто кит, който инжектира $10.4 милиона в меме монетата PEPE.

07.05.2024 6:00 1 мин. четене

Arbitrum надхвърля $150 милиарда общ обем на транзакциите в Uniswap

Arbitrum се превърна в пионерската мрежа от втори слой, която надхвърли $150 милиарда общ обем на транзакциите на децентрализиран обмен.

07.05.2024 4:00 1 мин. четене

Защо MakerDAO продава десетки милиони MKR токени

Последният ход на MakerDAO по продажбата на MKR токени привлече вниманието, особено значителна транзакция, докладвана от платформата за блокчейн анализи Spot On Chain.

07.05.2024 1:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.