НАЧАЛО Блокчейн

DeFi хъб на Polkadot претърпя сериозен хак

август 14, 2022 12:27 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
DeFi хъб на Polkadot претърпя сериозен хак

Децентрализираният хъб на мрежата Polkadot е претърпял пробив в сигурността, което е довело до проблеми с цената на стабилната монета AUSD.

Acala, децентрализираният център на мрежата Polkadot, претърпя сериозен пробив в сигурността, който я накара да гласува спешно за спиране на операциите. В момента екипът на проекта работи по разследването и смекчаването на проблема.

Твърди се, че хакът е причинен от грешка в пула iBTC/AUSD. Уязвимостта в сигурността е позволила на нападателя да издаде допълнителни токени на стойност $1.2 милиарда (AUSD). Към момента на прессъобщението портфейлът на нападателя притежава 785,938 AUSD токена.

В резултат на хакерската атака стабилната монета AUSD изгуби своята стойност и падна до дъно от $0.5713. Макар че стабилната монета успя да възстанови около 44% от стойността си. Много пазарни участници спекулират дали тя няма да претърпи тотален срив, подобен на тази на Terra.

acala

В началото на февруари Acala пусна първата си стабилна монета. Активът служи като стабилна монета по подразбиране за екосистемите Polkadot и Kusama. 

Криптовалутата AUSD е подкрепена от множество резервни активи като обезпечение. Тя се обяви за многоверижна версия на базираната на Етериум стабилна монета Dai (DAI). 

Тя съществува успоредно с правителствения токен ACA (Acala Token), чиято стойност също спадна с над 12% в резултат на хакерската атака. Преди срива на TerraUSD (UST), екипът на Acala обяви стартирането на екосистемен фонд за стабилната валута AUSD на стойност $250 милиона още през март.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн изглежда е достигнал дъно, твърди Уил Клементе


Благодарение на това обявление цената на токена за управление ACA скочи с повече от 30%. Фактът, че AUSD е прекомерно обезпечен, го отличава от UST.

След срива на Terra десетки протоколи трябваше да мигрират към друг блокчейн. Най-популярната дестинация за тези проекти се оказа Polygon. Райън Уайт – главен изпълнителен директор на Polygon Studios – сподели инфорамция за миграцията. Още на 9 юли 48 проекта вече са мигрирали към блокчейна.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини