Home

Европа ще забрани анонимните крипто транзакции

26.08.2021 17:44 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Европа ще забрани анонимните крипто транзакции

Борсите за криптовалути могат да бъдат принудени да събират данните за хората, които изпращат и получават криптовалути съгласно новите правила, предложени от Европейската комисия.

Изпълнителната власт на ЕС обяви потенциалната промяна във вторник като част от пакет от реформи, насочени към справяне с финансовата престъпност в рамките на блока.

Целта на този пакет е да подобри разкриването на подозрителни транзакции и дейности и да затвори вратичките, използвани от престъпниците за изпиране на незаконни приходи или финансиране на терористични дейности чрез финансовата система“, се казва в изявление на Комисията.

Новият закон ще създаде нов общоевропейски орган за борба с прането на пари (AMLA) с надзор върху криптовалутите до 2023 г.

Как това би повлияло на търговията с криптовалути?

Някои доставчици на услуги за крипто активи вече са обхванати от правилата на ЕС за борба с прането на пари и финансирането на тероризма.

Предложеният закон би приложил тези правила за целия крипто сектор, принуждавайки доставчиците на услуги като крипто борсите да извършват надлежна проверка на своите потребители.

Това би привело криптоактивите в съответствие с банковите преводи, прилагайки това, което е известно като правилото за банковата тайна, към крипто транзакциите, за да ги направи проследими.

На практика това означава, че доставчик на услуги, който обменя крипто от името на клиент, ще трябва да запише името, адреса, датата на раждане и номера на сметката, както и името на предполагаемия получател на превода.

ПРОЧЕТИ ОЩЕЯпония обмисля затягане на регулациите в крипто пространството

Портфейлите за анонимни крипто активи също ще бъдат забранени съгласно новия закон – точно както анонимните банкови сметки вече са – в опит да направят транзакциите, използващи Биткойн и други криптовалути, напълно проследими.

Хармонизирана рамка

Тези предложения са предназначени да намерят правилния баланс между справянето с тези заплахи и спазването на международните стандарти, като същевременно не създават прекомерна регулаторна тежест за индустрията“, каза Европейската комисия.

Тези предложения ще помогнат на европейската индустрия за крипто активи да се развие, тъй като ще се възползва от актуализирана, хармонизирана правна рамка в целия ЕС.

Държавите от ЕС и Европейският парламент имат последната дума по предложенията, което означава, че може да отнеме две години, преди те да станат закон.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Бивши служители на SEC ще свидетелстват за крипто регулирането на изслушване в Конгреса

Бивши високопоставени служители от Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) се готвят да дадат показания по време на изслушване в Конгреса, на което ще бъде разгледан подходът на агенцията към регулирането на криптовалутите.

17.09.2024 9:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Големи крипто компании обединяват усилията си за постигане на съответствие с MiCA

Научната фондация за DLT (DSF) стартира крипто алианса MiCA на 16 септември, като учредители са Hedera, Ripple и фондация Aptos.

16.09.2024 22:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Директорът на Circle призовава за глобални стандарти, тъй като стабилните монети набират популярност

Circle, която стои зад USDC, е оптимистично настроена по отношение на масовото приемане на стабилните монети като ключов компонент на дигиталните финанси.

16.09.2024 9:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Конгресмен представи нов законопроект за опростяване на крипто правилата в САЩ

Конгресменът от Тенеси Джон Роуз представи законодателен акт, наречен „BRIDGE Digital Assets Act“, който има за цел да преработи регулаторната рамка на САЩ за криптовалутите.

15.09.2024 16:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.