НАЧАЛО Регулации

Нидерландия трябва да забрани криптовалутите, според съветник на правителството

11.06.2021 15:49 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Нидерландия трябва да забрани криптовалутите, според съветник на правителството

Питър Хасекамп, директор на Централното бюро за планиране (CPB) на Холандия, смята, че крахът на криптовалутите е неизбежен в бъдеще.

Той настоява холандското правителство незабавно да наложи забрана за Биткойн и други дигитални валути.

Търговията, добивът и притежанието на Биткойн трябва да бъдат напълно забранени

Дискусията на Питър Хасекамп по тази тема беше публикувана в Het Financieele Dagblad. Той пише, че когато става въпрос за инвеститори и правителства, последният човек, който да предприеме действие, е губещият. За да защити инвеститорите, холандското правителство трябва да сложи край на търговията, производството и дори притежанието на крипто, според него.

Хасекамп смята, че забраната за криптовалути определено би довела до спад в стойността на Биткойн заедно с други криптовалути и би могла да “предвещава края на крипто“.

ПРОЧЕТИ ОЩЕТексас позволява на банките да държат Биткойн

Той критикува криптовалутите, защото не са разрешени от официалните финансови институции и защото правителствата и финансовите власти по света нямат почти никакъв контрол над тях.

Хасекамп добави:

В крайна сметка самият продукт няма присъща стойност и извлича своята привлекателност само от приемането от други.

Още един опит за забрана на крипто в Холандия

Питър Хасекамп е директор на Централното бюро за планиране (CPB), решаващ съветник на правителството, от началото на пролетта на 2020 г.

И все пак през 2018 г. министърът на финансите на Холандия Вопке Хьокстра отхвърли прилагането на крипто забрана.

Забрана за добив на Биткойн в Китай

Китай има по-голям успех в забраната на криптовалути, започвайки от септември 2017 г., когато забрани първичните предложения на монети (ICO) и забрани по-голямата част от крипто борсите.

Най-голямата част от хeшрейта на Биткойн идва от Китай, но наскоро правителството на страната ограничи миньорите, като се позовава на целта да намали въглеродния си отпечатък, като забрани всички проекти, консумиращи висока енергия.

Към момента три провинции са забранили Биткойн копачите – Вътрешна Монголия (автономната област на Китай), Синхай и Синдзиен.

Както бе съобщено по-рано тази седмица, китайските интернет търсачки като Baidu и гигантът на социалните медии Weibo (аналог на Twitter) забраниха резултатите от търсенето за три големи крипто борси, работещи в световен мащаб и в Китай – Binance, Huobi и OKEx.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Стабилните монети скоро може да задминат Visa по обем на транзакциите

От 2017 г. насам стабилните монети отбелязват забележителен ръст и според последните прогнози до второто тримесечие на 2024 г. ще надминат Visa по общ обем на плащанията (TPV).

06.05.2024 12:00 2 мин. четене

БРИКС: Огромен ръст на чуждестранните инвестиции в една от страните членки

По данни на Централната банка преките инвестиции в Бразилия са нараснали до $9.591 милиарда, надхвърляйки прогнозираните $6.85 милиарда и отбелязвайки значително увеличение спрямо $7.3 милиарда, регистрирани през март 2023 г.

06.05.2024 11:00 1 мин. четене

Berkshire Hathaway на Уорън Бъфет продава $20 милиарда в акции на Apple

Имаше известен шум в събота, 4 май, когато наблюдателите на тримесечния отчет на Berkshire Hathaway забелязаха спад от 22% в стойността на акциите на Apple. Възникнаха спекулации: дали Уорън Бъфет изоставя най-голямата си инвестиция?

06.05.2024 10:30 2 мин. четене

Тези 4 проекта ще отключат токени на стойност над $2 милиарда този месец

Според данни на Token Unlocks през май ще бъдат пуснати значителни количества токени от различни крипто проекти, като водещи ще бъдат Aavo, Pyth Network, Memecoin и Starknet.

06.05.2024 9:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.