НАЧАЛО Регулации

Тексас позволява на банките да държат Биткойн

ЮНИ. 11, 2021 11:10 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Тексас позволява на банките да държат Биткойн

Банките с национална харта вече могат да държат крипто, според OCC. Тексас казва, че това е вярно и за банките с държавен чартер.

Департаментът за банково дело в Тексас днес публикува известие, потвърждаващо, че банките с държавни права могат да съхраняват криптовалута от името на клиенти, при условие че разполагат с “адекватни протоколи” за спазване на закона.

 

Въпреки че това изглежда като голяма победа за крипто фирмите и потребители на държавата, по мнение на отдела, всъщност нищо не се е променило.

 

Банките, държани от Тексас, отдавна предоставят на клиентите си услуги за съхранение и попечителство за различни активи”, пише в него. 

 

Докато попечителството и съхраняването на виртуални валути непременно ще се различават от това, свързано с по-традиционните активи, Тексаското министерство на банкирането вярва, че правомощието да предоставя тези услуги по отношение на виртуалните валути вече съществува съгласно Финансовия кодекс на Тексас § 32.001.

 

Известието дава възможност на заинтересованите банки да съхраняват копия на частни ключове или дори да приемат трансфери на криптовалута в портфейли, контролирани единствено от банките. Те могат също така да си партнират с трети страни за предоставяне на такива услуги.

 

Освен това банките с доверителни правомощия могат да предлагат фидуциарни услуги за попечителство, което означава, че имат определени правни задължения към клиента, включително попечителство на актива и “да го върнат невредим при поискване”.

 

Хартата на държавните банки се различава от федералните харти, като предоставя на финансовите институции степен на избор. Въпреки това, от 1999 г. насам тексаските харти на банките осигуряват “супер паритет” с националните банки. С други думи, банка, оторизирана в Тексас, може да направи всичко, което може да направи федерално оторизирана банка. Това прави Тексас желано място за финансови институции да правят бизнес. Тя има вторите по големина банки в страната след Калифорния според Федералната корпорация за застраховане на влоговете.

 

Уайоминг също работи, за да привлече компании, базирани на криптовалута. Поредица от блокчейн закони дадоха резултати миналата година, тъй като крипто борсата Kraken спечели първия държавен лиценз за специална депозитарна институция, последван от Avanti. Хартата позволява на тези “крипто банки” не само да предоставят попечителство, но и да уреждат сделки между криптовалути и щатския долар - и дори да създават свои собствени стабилни монети.

 

Тези институции се различават от федералните чартърни крипто банки Anchorage, Paxos и Protego, чиито лицензи позволяват на криптофирмите да избягват проблеми със съответствието, свързани със законите за прехвърляне на пари в 50 щата, но не им позволяват да взимат депозити на клиенти или да получават достъп до разплащателната система на Федералния резерв.

 

Службата на контролера на валутата (OCC), най-големият банков регулатор в страната, издаде консултация миналата година, подобна на тексаската. В това писмо се потвърждава, че услугите за попечителство на криптовалути са в компетенцията на националните банки. През януари тези насоки бяха последвани от писмо, което позволява на банки с национални харти да използват блокчейн и стабилни монети за разплащателни дейности.

 

Изпълняващият Майкъл Хсу от OCC призова за преглед на насоките за криптовалута, издадени при неговия предшественик Брайън Брукс, бивш изпълнителен директор на Coinbase и настоящ изпълнителен директор на Binance.US. Този преглед обаче ще се прилага само за банки и кредитни съюзи с харти, издадени от OCC.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (2)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Тексас дава зелена светлина на банките да съхраняват крипто

Банки с издадена харта от щата Тексас получиха зелена светлина да държат крипто активи от името на своите клиенти, съобщи държавен регулатор в четвъртък.Насоките са потвърждение, че банките, които има...
ЮНИ. 14, 2021 22:03 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Италиански надзорен орган на фондовия пазар призовава за крипто регулиране

Това последва изявлението на ръководителя на холандския регулатор CPB, че Нидерландия трябва да забрани Биткойн и останалите криптовалути.Криптото може да попречи на централните банки да провеждат пар...
ЮНИ. 14, 2021 23:21 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Нидерландия трябва да регулират крипто вместо да го забраняват

Нидерландия трябва да регулира пазара на криптовалути, вместо да забранява на своите граждани да използват изцяло крипто, заяви нидерландския финансов министър Вопке Хоекстра, според доклад от петък н...
ЮНИ. 14, 2021 15:43 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Президентът на Танзания призовава централната банка да се подготви за крипто

На 14-ти юни президентът на Танзания Самия Сулуху Хасан настоя централната банка на страната да започне проучване на крипто активи.Хасан подчерта нарастващото въздействие на крипто върху глобалните фи...
ЮНИ. 14, 2021 11:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света