НАЧАЛО Други

Пазарът на криптовалути отчете значителен спад

19.11.2019 18:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Пазарът на криптовалути отчете значителен спад

Началото на тази седмица е тревожно за притежателите на криптовалути, като по-голямата част от крипто активите отбелязаха спад, в размер на повече от $10 милиарда, за по-малко от 24 часа.

Като цяло, цялата пазарна капитализация на всички криптовалути е спаднала с около 5% – което е вторият по големина спад за по-малко от месец.

Досега всички криптовалути, в топ 30 по пазарна капитализация, са на червено, като Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и XRP отчитат спад от между 4-5%.

По-нататък в списъка, другите криптовалути преживяват още по-поразителни загуби, като Лайткойн (LTC) и EOS губят съответно 5,2% и 7,5%, докато Биткойн Кеш (BCH) и Bitcoin SV (BSV) се представят особено слабо, съответно губейки 8,2% и 9,2%, от вчера.

Тези загуби следват три поредни седмици спад при най-големите криптовалути.

Неотдавнашният обрат на събитията изглежда е пряко свързан със скорошни изявления на китайския президент Си Дзинпин, който поясни, че предишните му коментари за блокчейн са били интерпретирани погрешно.

Той повтори, че криптовалутите са нерегистрирани ценни книжа, които улесняват измамите и Понци схемите. Въпреки че президентът Си Дзинпин вярва в бъдещия потенциал на блокчейн технологията, той изглежда не вярва в публичните криптовалути – въпреки че се очаква Китай да пусне собствения си държавен дигитален юан през следващата година.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Solana ще бъде една от “трите големи криптовалути” – Franklin Templeton

Глобалната инвестиционна компания Franklin Templeton е оптимистично настроена към Solana (SOL), определяйки мрежата като значим претендент в крипто сектора, наред с Биткойн (BTC) и Етериум (ETH).

05.05.2024 14:00 1 мин. четене

Партньорството между Cardano и Биткойн Кеш е възможно според Чарлс Хоскинсън

Чарлз Хоскинсън, създателят на Cardano (ADA), наскоро проучи интереса към потенциално сътрудничество с Биткойн Кеш (BCH).

05.05.2024 13:01 2 мин. четене

БРИКС: Иран и ОАЕ с важни икономически споразумения

Според съобщения от информационната агенция Mehr, Обединените арабски емирства (ОАЕ) са вторият по големина търговски партньор на Иран.

05.05.2024 12:00 2 мин. четене

Колапсът на американската икономика може да е неизбежен

На фона на нарастващите опасения относно състоянието на икономиката на Съединените щати, изследователска платформа Game of Trade издаде предупреждение за потенциални тежки последици въз основа на конкретни показатели.

05.05.2024 10:00 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.