НАЧАЛО Регулации

Холандия започват да регулират крипто бизнесите от началото на другата година

10.09.2019 11:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Холандия започват да регулират крипто бизнесите от началото на другата година

Reuters съобщава, че централната банка на Холандия възнамерява да започне регулаторни процедури, насочени към компании, които предоставят на клиентите услуги в крипто индустрията.

Процесът ще започне на 10 януари 2020 г. Компаниите ще трябва да преминат пълна процедура за регистрация. Всички доставчици на криптовалути и крипто портфейли ще трябва да се съобразят, ако желаят да останат в бизнеса.

Холандия догонва останалия свят

Холандия винаги е била страна с приятелско отношение към криптовалутите. Тя е център за различни събития, посветени на блокчейн и криптовалути.

За разлика от страни като Китай, Русия и Индия, които се опитват да наложат пълна забрана на биткойн и неговите алтернативи, както и копаенето, Холандия просто прилага стандартни регулаторни процедури, за да поддържа нещата законни в тази област и да предотврати финансиране на тероризъм и пране на пари.

Крипто регулациите се разпространяват по целия свят

Този вид регулация е това, което най-големите участници на крипто пазара, като Binance, насърчават и подкрепят. Топ крипто борсата е на път да отвори своя клон в САЩ, който ще бъде напълно съобразен със законите на САЩ.

Една от най-известните p2p (peer-to-peer) крипто борси, LocalBitcoins наскоро обяви, че ще затегне правилата си за проверка на тези, които имат отворени сметки там.

Преди това платформата забрани търговията с пари в брой за биткойн, което е много популярен начин за търговия на децентрализирани борси. Така, в бързината да спази закона, LocalBitcoins се отдалечава от първоначалния си децентрализиран статус, което я направи толкова популярна в целия свят.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

SEC отново отложи решението за одобрение на спот Етериум ETF

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) за пореден път забави вземането на решение относно създаването на спот Етериум ETF от страна на Invesco Galaxy, като отложи крайния срок до 5 юли 2024 г.

07.05.2024 14:00 1 мин. четене

Ценни книжа ли са Етериум и XRP? Ето какво мисли директора на Ripple

Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) е в постоянен конфликт с крипто индустрията, особено по отношение на класификацията на определени криптовалути.

05.05.2024 22:00 2 мин. четене

Нигерия обмисля да забрани P2P търговията с криптовалути

Нигерия обмисля да обяви P2P търговията с криптовалути за проблем спрямо националната сигурност, което е сигнал за потенциални регулаторни действия срещу такива транзакции.

05.05.2024 18:30 1 мин. четене

Американски сенатор оспорва натиска на САЩ върху крипто пазара

На фона на нарастващия глобален регулаторен контрол върху сектора на криптовалутите, сенатор Синтия Лумис се очертава като остър критик на подхода на администрацията на Байдън.

03.05.2024 11:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.