Home

SEC съди Cumberland за нерегистрирана търговия с криптовалути

11.10.2024 7:30 2мин. четене Alexander Zdravkov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
SEC съди Cumberland за нерегистрирана търговия с криптовалути

На 10 октомври Комисията за ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) заведе дело срещу Cumberland DRW, обвинявайки компанията, че работи като нерегистриран посредник.

На 10 октомври Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) съди Cumberland за нерегистрирана От 2018 г. насам според съобщенията компанията е извършила транзакции с крипто активи на стойност над $2 милиарда, без да спазва федералните правила за регистрация.

Жалбата на регулатора се фокусира върху търговията за собствена сметка на Cumberland и дейността ѝ на крипто борси като трета страна, като твърди, че компанията е трябвало да бъде регистрирана като дилър. Агенцията иска съдебно разпореждане, връщане на печалбите, лихви и финансови санкции.

SEC твърди, че пет от токените, търгувани от Cumberland – Polygon (MATIC), Solana (SOL), Cosmos (ATOM), Algorand (ALGO) и Filecoin (FIL) – се считат за ценни книжа съгласно предишни решения. Cumberland обаче отговори, заявявайки, че се е регистрирала като дилър-брокер през 2019 г., но по-късно е била информирана, че регистрацията се отнася само за Биткойн и Етериум. Cumberland подчерта, че е в непрекъснати дискусии със SEC в продължение на пет години и че настоящият иск бележи първия път, когато агенцията конкретно идентифицира въпросните транзакции.

В демонстративно изявление компанията заяви, че няма да промени своите операции или услуги за ликвидност, наричайки себе си “най-новата мишена“ на регулаторната позиция на регулатора по отношение на дигиталните активи. Cumberland продължава да се ангажира да се защитава срещу обвиненията.

Отговорът на компанията отразява неотдавнашното правно предизвикателство от страна на Crypto.com, която на 8 октомври подаде иск срещу SEC, искайки решение, че не е задължена да се регистрира като брокер-дилър на ценни книжа съгласно федералния закон за търговия с криптовалути.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Крипто кит загуби $35 милиона след като хакер източи средствата му

Анализаторите по сигурността съобщават за атака, в резултат на която крипто кит е загубил 15,079 Few Wrapped Duo ETH (fwDETH) на стойност приблизително $35 милиона.

11.10.2024 13:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Южна Корея разследва Upbit за монопол на пазара

Южнокорейските законодатели започнаха разследване на Upbit, най-голямата крипто борса в страната, на фона на опасения за монополното ѝ влияние на пазара за виртуални активи.

10.10.2024 18:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

ФБР стартира своя собствена криптовалута

Съобщава се, че ФБР лансира своя собствена криптовалута като част от операция за разкриване и задържане на измамници в крипто пространството.

10.10.2024 7:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Исторически момент: САЩ съди крипто компании за пазарни манипулации

Американските прокурори повдигнаха обвинения срещу четири крипто компании и 14 физически лица в рамките на първото наказателно дело за манипулиране на пазара и измами в областта на дигиталните валути.

10.10.2024 6:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.