Home

БРИКС: Кенеди младши обвинява САЩ за възхода на съюза

20.06.2024 20:00 2мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Кенеди младши обвинява САЩ за възхода на съюза

Независимият кандидат за президент на САЩ Робърт Кенеди-младши неотдавна отдаде нарастващото влияние на БРИКС на действията на САЩ.

Кенеди, адвокат по въпросите за околната среда и племенник на бившия президент Джон Ф. Кенеди, се кандидатира като независим кандидат, изоставайки от Тръмп и Байдън в социологическите проучвания.

В отговор на новината, че 59 държави проявяват интерес да се присъединят към БРИКС, Кенеди коментира това по-скоро като сигнал за “събуждане”, отколкото като заплаха.

Той твърди, че страните избират да не се ангажират както преди с американската сфера поради загубата на морален авторитет от страна на САЩ чрез „милитаризъм, експлоатация в колониален стил и икономическа война“.

Кандидатът за президент обеща, че ако бъде избран, ще възстанови авторитета на Америка, като насочи ресурсите към вътрешно възстановяване, укрепване на свободата, чисто управление и просперитет.

Идеята на БРИКС за дедоларизация и многополюсен свят е доста коментирана в последно време и както Кенеди спомена има доста желаещи да се присъединят към алианса. Освен това проучване на Европейския съвет за външна политика и Оксфордския университет показва, че много държави вече не се чувстват принудени да се присъединяват към една-единствена голяма сила. Въпреки че ценят западния начин на живот, има скептицизъм относно оцеляването на либералните общества, като прогнозите са, че ЕС и САЩ ще бъдат изправени пред значителни промени през следващите две десетилетия.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Чарлз Хоскинсън критикува Тръмп и Харис по отношение на крипто политиките

Чарлз Хоскинсън, съосновател на Cardano и Етериум, изрази загриженост относно крипто политиките на бившия президент Доналд Тръмп и вицепрезидента Камала Харис.

21.09.2024 15:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Franklin Templeton и Citi се насочват към блокчейна на Solana

Световните финансови лидери Franklin Templeton и Citigroup разкриха плановете си да използват блокчейна Solana в предстоящите си предложения за финансови услуги.

21.09.2024 13:15 1мин. четене Kosta Gushterov

CBDC: Банката на Канада спира разработката и насочва фокуса към платежните системи

Банката на Канада обяви, че прекратява усилията си по отношение на дигиталната валута на дребно на централната банка (CBDC), както се посочва в актуализация на нейния уебсайт.

21.09.2024 11:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

IPO за Circle и преход към Уолстрийт през 2025 г.

Според главния изпълнителен директор Джереми Алер Circle се подготвя за първичното си публично предлагане (IPO) и ще премести централата си на Уолстрийт през 2025 г.

21.09.2024 9:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.