Home

Сделката между Robinhood и крипто борсата Bitstamp – защо има значение

08.06.2024 13:00 1мин. четене Alexander Stefanov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Сделката между Robinhood и крипто борсата Bitstamp – защо има значение

Неотдавнашното закупуване на Bitstamp от Robinhood бележи значителна стъпка в стратегията им за подобряване на своите крипто предложения и конкуриране с големи играчи като Coinbase и Kraken.

Според доклад на Bernstein, това придобиване е пресметнат ход за разширяване на обхвата на Robinhood на крипто пазара. Bitstamp, като една от най-старите крипто борси, носи богат опит и доверие, преодолявайки различни пазарни цикли.

В момента Robinhood предоставя 15 криптовалути на инвеститори в САЩ и над 30 в Европа, докато Bitstamp изброява повече от 85 токена. Придобиването на Bitstamp позволява на Robinhood да разшири значително своите предложения за токени и да подобри ликвидността чрез навлизане в глобалните пазари.

Анализаторите Гаутам Чугани и Махика Сапра от Bernstein подчертават, че този ход може да подобри финансовата ефективност на Robinhood чрез интегриране на глобалната ликвидност на Bitstamp.

Придобиването също така позиционира Robinhood да предлага по-широк набор от услуги, като стейкинг, стабилни монети и попечителство, обслужвайки по-институционална клиентела.

Очаква се тази диверсификация да привлече институционални инвеститори, разширявайки пазарния обхват на Robinhood. Bernstein е дал на Robinhood по-добра оценка с целева цена от $30, отбелязвайки стратегическите ползи от придобиването.

JMP Securities също гледа положително на придобиването, предполагайки, че то ще задълбочи участието на Robinhood в развиващия се крипто пейзаж.

Въпреки че непосредствените финансови печалби от Bitstamp може да са скромни, JMP вярва, че този ход ще ускори растежа на Robinhood в Европа и неговата привлекателност за институционалните клиенти.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Прогноза за цената на златото през 2025 г. от JPMorgan и Bank of America

Седем големи финансови институции, сред които JPMorgan Chase и Bank of America, очакват златото да достигне нови върхове до 2025 г.

05.10.2024 20:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Добивът на Биткойн може да помогне за стабилизирането на енергийните мрежи според Hive

Взаимодействието с регулаторните органи е от съществено значение за индустрията за добив на Биткойн (BTC).

05.10.2024 14:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Кредиторите на FTX от еврозоната са готови за получаване на дължимите суми

Кредиторите на FTX в еврозоната ще получат плащания в евро въз основа на цените при затваряне на пазара през 2022 г., плюс такси за обработка в размер до 30%.

05.10.2024 9:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Главният изпълнителен директор на Solana критикува на администрацията на Байдън

Анатолий Яковенко, главен изпълнителен директор и съосновател на „Solana“, открито отправи критики към администрацията на Байдън, особено по отношение на неуспеха ѝ да насърчи създаването на работни места.

05.10.2024 7:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.