НАЧАЛО Други

Над $1 милиард изтеглени от KuCoin след новината за разследване на борсата

28.03.2024 6:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Над $1 милиард изтеглени от KuCoin след новината за разследване на борсата

В рамките на вчерашния ден от популярната борса KuCoin бяха изтеглени около $1 милиард в криптовалути.

Освен това управляваните от нея активи (AUM) отбелязаха спад от 20% на фона на правните предизвикателства от страна на американските власти, според данни на Nansen и Arkham Intelligence.

През този период борсата се сблъска с изходящи потоци на обща стойност над $1 милиард, в съчетание с входящи потоци, възлизащи на едва $144 милиона. Забележително е, че изтеглянията на Биткойн не са включени в данните на Nansen. Нетните изходящи потоци в мрежата на Етериум възлизат на $840 милионаа по данни на аналитичната компания.

Nansen отбеляза това развитие, заявявайки, че то е довело до повече от 15% намаление на притежаваните от борсата активи, както е подробно описано в публикация от сряда.

Данните от блокчейн анализа на Arkham Intelligence разкриха значителен спад в стойността на криптовалутните активи, включително BTC, държани от идентифицирани адреси на KuCoin, като в рамките на един ден те намаляха от $6 милиарда на $4.8 милиарда. Въпреки потенциалните пазарни колебания, намалението отразява преди всичко изтеглянето на активи от инвеститорите в платформата.

Рязкото увеличение на тегленията съвпадна с предприетите от федералните прокурори на САЩ правни действия срещу борсата и двама от нейните основатели за предполагаеми нарушения на законите за борба с прането на пари. Специален агент на отдел “Разследване на националната сигурност” определи борсата като “предполагаема престъпна конспирация на стойност няколко милиарда долара”.

Сред потребителите възникнаха опасения относно забавянето на изтеглянето на средства, което породи въпроси за стабилността на борсата. Данните от блокчейна обаче показват, че изходящите трансакции от KuCoin действително са били обработени, което предполага, че забавянията вероятно са се дължали на натрупване на заявки за изтегляне.

KuCoin успокои потребителите си чрез социалните медии, като потвърди, че борсата работи безпроблемно и че активите на потребителите остават защитени.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Цените на петрола стабилни след спада на американските запаси

Цените на петрола се повишиха в четвъртък, подкрепени от намаляването на запасите от суров петрол в САЩ, както и от увеличаването на дейността на рафинериите и годишния ръст на китайския внос за април.

09.05.2024 16:30 2 мин. четене

Крипто платформата Wintermute ще предоставя ликвидност на хонконгските крипто ETF

За да засили пазарното си присъствие в Азия, Wintermute обяви намерението си да стане доставчик на ликвидност за наскоро стартиралите спот фондове за търговия с Биткойн и Етериум (ETF), регистрирани в Хонконг.

09.05.2024 14:30 2 мин. четене

БРИКС: Огромна новина от Русия и Китай

Сред многобройните амбициозни начинания, предприети от икономическия съюз БРИКС, Китай и Русия представиха нова инициатива.

09.05.2024 13:30 2 мин. четене

Бум на печалбите на американски компании – какво означава това за икономиката на САЩ

Последните данни за заетостта, публикувани миналия петък, показват леко забавяне на растежа на работните места за април.

09.05.2024 13:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.