Home

Какво следва за пазарът на криптовалути

21.03.2024 20:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Какво следва за пазарът на криптовалути

Одобрението на спот BTC ETF в САЩ през януари отбеляза ключово развитие в крипто пространството, помагайки за значително рали, водено от Биткойн.

Оттогава насам общата пазарна капитализация нарасна от $1.5 трилиона на $2.5 трилиона, което представлява забележително увеличение от 60%. 

Актуалният въпрос сега е: Какво ще последва?

Американските ETF-и привлякоха милиарди, създавайки дисбаланс между търсенето и предлагането, повишавайки цената на Биткойн. Тези ETF-и сега представляват приблизително 4% от всички BTC в обращение. Освен това, при положение че около 30% от предлагането на Биткойн е недокосвано повече от пет години, тези ETF-и служат като значителен източник на търсене. Предстоящото халвинг събитие на Биткойн в средата на април може допълнително да засили тази динамика, като в миналото е действало като катализатор на ценови скокове.

Институционалните инвеститори, които имат основен принос за притока на ETF, проявяват по-дългосрочен инвестиционен хоризонт, което потенциално намалява общата волатилност на пазара. Въпреки това интеграцията на криптовалутите в традиционната финансова система вероятно ще бъде постепенна, като за масовото им приемане е необходимо да се появят повече реални приложения.

Макар че крипто екосистемата може да се похвали с разнообразни приложения, много от тях все още са в ранен етап или са предназначени за нишови групи потребители. За по-широко приемане тези приложения трябва да предлагат реални иновации, оказващи влияние върху ежедневието.

В настоящия пазарен цикъл търсенията на термини, свързани с криптовалути, рязко нараснаха, като Биткойн и Етериум водят по време на неотдавнашното рали. Алткойните все още не са изживели своя значим момент, като се търгуват под предишните си исторически върхове. Като се имат предвид благоприятните макроикономически условия, има потенциал за по-нататъшно покачване.

В обобщение, макар че одобрението на ETF и институционалното участие отбелязват значителен напредък, пътят на криптовалутите към масовото им приемане зависи от приложенията в реалния свят. С напредването на пазарния цикъл диверсифицираният, дългосрочен инвестиционен подход остава благоразумен при навигирането в развиващия се крипто пейзаж.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн и Етериум ETF-ите в САЩ продължават с отливите

Пазарът на криптовалути преживя негативна седмица, като този спад се отрази и на базираните в САЩ спот Биткойн и Етериум борсово търгувани фондове (ETF), които достигнаха многомесечни дъна.

07.09.2024 23:00 1мин. четене

Биткойн срещу злато: Питър Шиф и Питър Бранд коментират възможностите

Дългогодишният дебат между Биткойн (BTC) и златото като инвестиционни активи отново предизвика сблъсък между легендарния трейдър Питър Бранд и дългогодишния крипто скептик Питър Шиф.

07.09.2024 21:00 2мин. четене

Ето какво трябва да следят инвеститорите в Solana (SOL)

Solana (SOL), петата по големина криптовалута по пазарна капитализация, може би се приближава към значителна корекция на цената, според скорошна прогноза на крипто анализаторът Али Мартинез.

07.09.2024 20:00 2мин. четене

В какво състояние се намира пазарът според индекса на страха и алчността?

Неотдавнашният срив на крипто пазара вкара настроенията на инвеститорите в зоната на „екстремния страх“ спрямо индекса на страха и алчността на Биткойн.

07.09.2024 19:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.