НАЧАЛО Други

6 неуспешни крипто прогнози за 2022 г.

декември 30, 2022 11:14 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
6 неуспешни крипто прогнози за 2022 г.

Прогнозирането на ценовите движения е трудно в най-добрите времена, Но е особено трудно, имайки предвид, че преминахме през най-драматичната година в историята на криптовалутите. По-долу може да видите списък с някои от неуспешните пророчества за пазара.

Уили Ву

Уили Ву, автор на бюлетина The Bitcoin Forecast Substack, е един от експертите с неосъществени прогнози. Роден в Хонконг, Ву за първи път инвестира в Биткойн през 2013 г. и оттогава се превърна в добре познато лице в индустрията. Използвайки опита си като анализатор, той успя да събере над 1 милион последователи в Twitter.

Ву беше достатъчно смел, че да прогнозира нов исторически връх от $100,000 през тази година за BTC

Скот Мелкер

Скот Мелкер, е автор на бюлетина „Wolf Den“ и редовен сътрудник на различни медии. 

Един от призивите му беше, че през 2022 г. ще видим нови рекордни стойности. За съжаление, нито една от основните криптовалути не достигна нови исторически върхове тази година. Всъщност от най-високата стойност на пазара в края на ноември, индустрията е загубила над $2 трилиона към момента на писане. 

Тим Дрейпър

Тим Дрейпър е инвеститор, който е познат със смелите си прогнози. Той каза, че Биткойн (BTC) ще достигне $250,000 до края на 2020 г., но това не се случи. Без да се смущава от собствения си ентусиазъм, той отново прогнозира, че BTC ще достигне $250,000 в края на 2022 г. 

След срива на FTX и цялостните пазарни сътресения той заяви, че удължава прогнозата си с шест месеца и че $250,000 все още е целта. 

Антони Тренчев

През април тази година главният изпълнителен директор на криптозаемодателя Nexo заяви, че Биткойн може да се покачи над $100,000 в рамките на 12 месеца. Технически това не е прогноза за 2022 г., но като се има предвид, че BTC би трябвало да скочи 6 пъти през следващите четири месеца, можем да кажем, че тази прогноза няма голям шанс да се сбъдне. Дори самият Тренчев призна, че това е малко вероятно да се случи.

Той направи тази прогноза през април 2022 г., преди първия голям спад на пазара през май. Тогава той заяви пред CNBC, че наистина вярва, че Биткойн може да достигне $100,000 до 12 месеца и че това няма да е най-безумното нещо, което активът е правил.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Може да предстои обрат на тренда – ето защо


Майк МакГлоун

Майк МакГлоун обикновено е в по-сухия край на криптопрогнозите. Понастоящем той работи като старши макростратег в Bloomberg Intelligence, където предоставя редовни анализи на пазарите. На 6 януари той прогнозира, че Етериум (ETH) ще завърши годината в рамките на диапазона от $4,000 до $4,500. Към момента на писане на статията ETH се намира на ниво от малко над $1,200.

Това обаче е сравнително консервативна оценка в сравнение с други анализатори, търговци и влиятелни личности. Например, Coinpedia прогнозира, че ETH може да приключи годината между $6,500 и $7,500, ако пазарът продължи да се развива в положителна посока. По-късно сайтът промени прогнозата си за 2022 г. на $2,500. 

Нейтън Слоун

Нейтън Слоун е по-консервативен за разлика от своите колеги. С опит в областта на маркетинга и финансовите услуги, автобиографията му също не е толкова бляскава, колкото на много други. Въпреки това той има голям брой абонати – 198,000 души – на популярния си канал в YouTube Investing Made Simple, който предоставя съвети за инвестиции и търговия на зрители с различни познания. Един от най-интересните му призиви тази година беше относно цената на SOL.

Слоун заяви, че цената на SOL може да скочи 3 пъти, а по това време SOL се търгуваше за $149. 

В своя защита той все пак хеджира прогнозата си за 2022 г., като каза, че значителен външен шок може да означава, че SOL ще падне с 80% през тази година. Това не се случи, а след неговото видео цената е спаднала с 93%. 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

FTX: Банкман-Фрийд може да е използвал клиентски средства, за да инвестира в неясна фирма

Американските прокурори твърдят, че инвестицията на Сам Банкман-Фрийд (SBF) в Modulo вероятно е била направена с помощта на незаконно присвоени пари от депозити на клиентите.

януари 27, 2023 16:21 2 мин. четене

Yuga Labs няма регистрирани авторски права за Bored Ape Yacht Club

Според информацията от съдебни документи по делото между Райдър Рипс и Yuga Labs, компанията майка на Bored Ape Yacht Club (BAYC) няма регистрирани авторски права за изображенията в NFT колекцията си.

януари 27, 2023 14:17 2 мин. четене

Роднините на Сам Банкман-Фрийд не сътудничат на FTX за разследването

Някои от близките роднини на Сам Банкман-Фрийд не сътрудничат на разследването свързано с FTX и според адвокатите на компанията трябва да бъдат разпитани в съда.

януари 27, 2023 12:30 2 мин. четене

Роджър Вер дължи $20 милиона на Genesis

Роджър Вер обвинен в неизпълнението на задължения към Genesis в размер на $20 милиона.

януари 27, 2023 9:59 2 мин. четене