НАЧАЛО Биткойн

Биткойн (BTC) до $250,000 още е на масата – Т. Дрейпър

декември 7, 2022 6:31 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC) до $250,000 още е на масата – Т. Дрейпър

Тим Дрейпър, известен Биткойн (BTC) бик удължи периода на прогнозата си за цената на актива. По-рано той заяви, че криптовалутата ще достигне $250,000 до края на 2022 г., но сега очаква тя да достигне посоченото ниво до средата на следващата година. 

През 2022 г. криптовалутата загуби по-голямата част от стойността си. Според мнозина затягането на макроикономическата обстановка, ястребово настроеният (склонността към повишение на лихвения процент) Федерален резерв на САЩ (ФЕД) и високата инфлация предизвикаха спада в цената на Биткойн. 

Дрейпър смята, че два ключови фактора ще възобновят бичия поход

Бикът е добре известен в крипто индустрията с това, че купи над 29,000 BTC на търг организиран от американските маршали през 2014 г. По това време цената на Биткойн се колебаеше около $1,000. Тогава Дрейпър прогнозира, че след три години цената на криптовалутата ще достигне $10,000. 

Това пророчество се сбъдна и беше надминато точно три години по-късно, когато цената на BTC достигна ниво от $20,000. 

В интервю Дрейпър заяви: 

Удължих прогнозата си с шест месеца. Все още вярвам, че активът ще достигне $250,000. Очаквам преместване на средства към качествени и децентрализирани криптовалути като BTC, а някои от по-слабите токени да се превърнат в реликви.

Сривът на FTX се отрази негативно на доверието на инвеститорите, но въпреки това Дрейпър смята, че през 2023 г. ще има ръст в покупките на BTC. 

Смята се още, че нови потребители може да се включат в пазара поради високата инфлация. Дрейпър сподели, че дисбалансът между броя на мъжете, притежаващи BTC, спрямо броя на жените ще намалее. 

Според данни от неотдавнашно проучване 14% от мъжете инвестират в дигитални активи спрямо 7% от жените. Смята се, че женския пол ще почне да инвестира повече в Биткойн, тъй като постепенно осъзнава потенциала на актива за натрупване на печалби и побеждаване на инфлацията.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC): Колко вероятен е срив до $5,000?


Дрейпър също сподели: 

Търговците на дребно ще спестят около 2% от всяка покупка, направена в Биткойн спрямо долара. След като търговците на дребно осъзнаят, че тези 2% могат да удвоят печалбите им, BTC може да стане вездесъщ.

Също така Дрейпър твърди, че предстоящия Биткойн халвинг, предвиден за 2024 г. ще въздейства като друг бичи фактор. В миналото това събитие винаги е предшествало бичи цикъл на BTC, тъй като предлагането намалява. 

Според известният Биткойн бик високата инфлация и липсата на доверие в традиционната финансова система ще подхранят тези два фактора:

Управлението на фиатните пари е централизирано и непостоянно. Когато един политик реши да похарчи $10 трилиона, вашите долари стават на стойност около 82 цента. Тогава ФЕД трябва да повиши лихвите, за да компенсира разходите и тези произволни централизирани решения създават непоследователна икономика.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

SEC одобри за разглеждане още едно заявление за Биткойн ETF

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) официално призна заявлението за Биткойн ETF на Franklin Templeton, глобален мениджър на активи, контролиращ $1.5 трилиона.

септември 28, 2023 14:00 2 мин. четене

Биткойн миньорите стават прекалено много – има ли печалба за всички?

Доклад на Glassnode разкри, че въпреки забележителния ръст на общите мрежови такси и на дела на приходите на миньорите от тези такси през последните месеци, приходите на Биткойн (BTC) миньорите са останали сравнително скромни.

септември 28, 2023 12:00 2 мин. четене

Ето какво може да възпрепятства приемането на Биткойн ETF през октомври

В средата на октомври Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) ще вземе решение относно спот Биткойн борсово търгувания фонд на BlackRock. 

септември 27, 2023 19:00 2 мин. четене

Етериум: Цената може да скочи значително още тази година според прогноза на популярен трейдър

Добре познат крипто стратег предположи, че Етериум (ETH), водещият протокол за смарт договори и най-големият алткойн по пазарна капитализация, може да претърпи ръст към края на годината.

септември 27, 2023 6:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Един отговор на “Биткойн (BTC) до $250,000 още е на масата – Т. Дрейпър”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.