НАЧАЛО Биткойн

Биткойн (BTC) до $250,000 още е на масата – Т. Дрейпър

декември 7, 2022 6:31 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC) до $250,000 още е на масата – Т. Дрейпър

Тим Дрейпър, известен Биткойн (BTC) бик удължи периода на прогнозата си за цената на актива. По-рано той заяви, че криптовалутата ще достигне $250,000 до края на 2022 г., но сега очаква тя да достигне посоченото ниво до средата на следващата година. 

През 2022 г. криптовалутата загуби по-голямата част от стойността си. Според мнозина затягането на макроикономическата обстановка, ястребово настроеният (склонността към повишение на лихвения процент) Федерален резерв на САЩ (ФЕД) и високата инфлация предизвикаха спада в цената на Биткойн. 

Дрейпър смята, че два ключови фактора ще възобновят бичия поход

Бикът е добре известен в крипто индустрията с това, че купи над 29,000 BTC на търг организиран от американските маршали през 2014 г. По това време цената на Биткойн се колебаеше около $1,000. Тогава Дрейпър прогнозира, че след три години цената на криптовалутата ще достигне $10,000. 

Това пророчество се сбъдна и беше надминато точно три години по-късно, когато цената на BTC достигна ниво от $20,000. 

В интервю Дрейпър заяви: 

Удължих прогнозата си с шест месеца. Все още вярвам, че активът ще достигне $250,000. Очаквам преместване на средства към качествени и децентрализирани криптовалути като BTC, а някои от по-слабите токени да се превърнат в реликви.

Сривът на FTX се отрази негативно на доверието на инвеститорите, но въпреки това Дрейпър смята, че през 2023 г. ще има ръст в покупките на BTC. 

Смята се още, че нови потребители може да се включат в пазара поради високата инфлация. Дрейпър сподели, че дисбалансът между броя на мъжете, притежаващи BTC, спрямо броя на жените ще намалее. 

Според данни от неотдавнашно проучване 14% от мъжете инвестират в дигитални активи спрямо 7% от жените. Смята се, че женския пол ще почне да инвестира повече в Биткойн, тъй като постепенно осъзнава потенциала на актива за натрупване на печалби и побеждаване на инфлацията.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC): Колко вероятен е срив до $5,000?


Дрейпър също сподели: 

Търговците на дребно ще спестят около 2% от всяка покупка, направена в Биткойн спрямо долара. След като търговците на дребно осъзнаят, че тези 2% могат да удвоят печалбите им, BTC може да стане вездесъщ.

Също така Дрейпър твърди, че предстоящия Биткойн халвинг, предвиден за 2024 г. ще въздейства като друг бичи фактор. В миналото това събитие винаги е предшествало бичи цикъл на BTC, тъй като предлагането намалява. 

Според известният Биткойн бик високата инфлация и липсата на доверие в традиционната финансова система ще подхранят тези два фактора:

Управлението на фиатните пари е централизирано и непостоянно. Когато един политик реши да похарчи $10 трилиона, вашите долари стават на стойност около 82 цента. Тогава ФЕД трябва да повиши лихвите, за да компенсира разходите и тези произволни централизирани решения създават непоследователна икономика.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Един отговор на “Биткойн (BTC) до $250,000 още е на масата – Т. Дрейпър”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Riot Platforms са добили 12% повече BTC през януари спрямо предходния месец

Майнинг компанията Riot Platforms е произвела 740 BTC през януари, което е с 12.3% повече спрямо декември 2022 г. и с 62% повече спрямо предходната година, съобщиха от компанията в понеделник.

февруари 7, 2023 11:14 1 мин. четене

Биткойн: Трейдър сподели предупреждение за цената

Ветеранът крипто трейдър Тоун Вейс твърди, че Биткойн (BTC) сега се бори да поддържа възхода си.

февруари 7, 2023 8:06 2 мин. четене

Биткойн: Предстои голям обрат, твърди анализатор

Крипто анализатор сподели оптимистично мнение за Биткойн (BTC), заявявайки, че активът може да се подготвя за значителни печалби.

февруари 6, 2023 12:25 2 мин. четене

Биткойн: Турбуленциите на пазара ще действат в полза на актива, твърди М. Сейлър

Основателят на MicroStrategy Майкъл Сейлър каза, че крипто скандалите и фалитите през 2022 г. ще бъдат от полза за Биткойн в дългосрочен план.

февруари 6, 2023 7:02 3 мин. четене