НАЧАЛО Други

56% от новият Биткойн и крипто капитал идва от институционални инвеститори

юли 20, 2018 12:45 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
56% от новият Биткойн и крипто капитал идва от институционални инвеститори

Базирана в Ню Йорк инвестиционната фирма Grayscale Investments, , публикува нов доклад, в който подробно се представя разпределението на капитала сред основните продукти.

Това показва, че през първата половина на 2018 г. 56% от инвестициите идват от институционални инвеститори с дълбоки джобове.

Grayscale е спонсор на няколко инвестиционни тръста, включително Bitcoin Investment Trust, Bitcoin Cash Investment Trust, Ethereum Investment Trust, Ethereum Classic Investment Trust, Litecoin Investment Trust, XRP Investment Trust и Zcash Investment Trust, и управителят на Grayscale Digital Large Cap Fund.

Общата инвестиция в продуктите на Grayscale от януари 2018 г. възлиза на 248,39 млн. долара.


Въпреки дългият мечи пазар на Биткойн, който отбеляза 2018 г., Grayscale е видяла средна седмична инвестиция от 9,55 милиона долара за всички продукти. Bitcoin Investment Trust привлече средна седмична инвестиция от 6,04 млн. Долара. Активите, набрани за Bitcoin Investment Trust представляват 63% от общите инвестиции в сравнение с 37% за продуктите от серията Grayscale, свързани с други цифрови активи.

Входящите потоци в продуктите от серията Grayscale се извършват в съответствие със средната седмична инвестиция в алткойн или „не-Биткойн“ инвестиционни продукти на обща стойност $ 3.62 милиона.

Докладът сочи, че институционалните инвеститори вече не се колебаят да инвестират в крипто.

Цифрите опровергават последните изявления от главния изпълнителен директор на BlackRock Лари Финк, добре познат Биткойн критик, който отрече последните доклади, в които се твърди, че фирмата за управление на активи, която има $ 6.3 трилиона под управление, изследва, за да отговори на очакваното търсене от своите институционални клиенти.

В интервю за Bloomberg в понеделник Финк каза: „Не вярвам, че някой от клиентите е търсил крипто“. За да бъде ясно, той добави: „Не съм чувал от един клиент, който казва: Трябва да навлезна в това.'“

Отчетът на Grayscale показва, че след институционални инвеститори най-голямата група инвеститори на фирмата са акредитирани лица (20%), пенсионни сметки (16%) и семейни офиси (8%).

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

„Играта е нагласена“, твърди Джералд Селенте

Рисковите активи реагираха положително на новините, че индексът на потребителските цени (CPI) за юли излезе по-благоприятен от очакваното.

август 12, 2022 20:24 1 мин. четене

76% от институционалните инвеститори очакват да използват крипто до 3 години

Нов доклад на Ripple, в който се разглежда какъв процент от финансовите институции се интересуват от използването на блокчейн за плащания, показва, че повече от три четвърти от тях планират да използват криптовалути до 2025 г.

август 12, 2022 18:21 1 мин. четене

Основателят на Huobi търси да продаде дяловете си в борсата

Според неотдавнашен доклад на Bloomberg основателят на Huobi Леон Ли в момента води преговори с няколко инвеститори за продажба на по-голямата част от дела си в крипто борсата Huobi на цена от близо $1 милиард.

август 12, 2022 17:02 1 мин. четене

Robinhood изправени пред дело за пазарна манипулация

Окръжният съдия на САЩ постанови, че Robinhood трябва да заведе съдебно дело, в което се оплаква от манипулиране на пазара във връзка с ралито на меме акциите, което се състоя миналата година.

август 12, 2022 15:33 1 мин. четене