НАЧАЛО Блокчейн

400% ръст в децентрализираните приложения на Polygon тази година

август 11, 2022 17:34 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
400% ръст в децентрализираните приложения на Polygon тази година

Броят на децентрализираните приложения (dApps) в Polygon, платформата за мащабиране на Етериум, надхвърли 37,000, което представлява 400% увеличение от началото на 2022 г.

Екипът на Polygon сподели цифрите чрез публикация в блога в сряда, която беше получена от партньорската платформа за Web3 разработки Alchemy, като отбеляза, че цифрата представлява кумулативния брой приложения, стартирани някога както в тестовата мрежа, така и в основната мрежа.

Той също така отбеляза, че броят на месечно активните екипи – мярка за активността на разработчиците в блокчейна – е достигнал 11,800 в края на юли, което е с цели 47.5% повече от март.

dApp на Polygon

Екипът на проекта също така подчерта разбивката на dApp проектите, която по-специално показа, че „74% от екипите са интегрирани ексклузивно на Polygon, докато 26% са разгърнати както на Polygon, така и на Етериум„.

Блокчейнът на Polygon, съвместим с Етериум Виртуална Машина (EVM), е домакин на dApps от дълъг списък с известни проекти и марки в крипто пространството. Пример за това са NFT пазара OpenSea, платформите за метавселена Decentraland и The Sandbox, платформата за децентрализирано финансиране (DeFi) Aave и NFT венчър фонда и гейминг фирма Animoca Brands.

В публикацията в блога се посочва, че при използването на dApp в Polygon са регистрирани повече от „142 милиона уникални потребителски адреса и $5 милиарда подсигурени активи„, като до момента в мрежата са обработени около 1.6 милиарда трансакции.

Главният изпълнителен директор на Polygon Райън Уайът явно е доволен от растежа, тъй като се обърна към Twitter, за да отбележи, че „в Polygon имаме доста успешна година„.

Причина за сериозният ръст

По-рано тази година екипът на Polygon посочи партньорството си с Alchemy като ключов фактор за нарастващия брой dApps, изграждани в мрежата, тъй като инфраструктурата на Web3 платформата „значително улеснява разработчиците на Polygon“ при изграждането на dApps.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Какво е ISO 20022 и защо има значение?


Партньорството на Polygon с Alchemy през юни 2021 г. се оказа катализатор на приемането, като изпрати броя на dApps, работещи в мрежата, до 3,000 през октомври, 7,000 през януари и над 19,000 от април„, се казва в публикацията.

В публикацията се изтъква инструментариумът на платформата Alchemy, инфраструктурата на Web3 и dApp, като например интерфейси за програмиране на приложения (API), а също така Alchemy, която работи „ръка за ръка с Polygon за разрешаване и смекчаване на инциденти на мрежово ниво, когато те възникнат„.

Тъй като крипто пазарите показват признаци на потенциално възстановяване в последно време, родният актив на Polygon, MATIC, е скочил с внушителните 66.3% през последния месец и се намира на ниво от $0.92 към момента на писане на статията, според CoinGecko. Настоящата му пазарна капитализация от $6.9 милиарда прави MATIC шестнадесетия по големина актив в крипто.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Блокчейн Новини