НАЧАЛО Биткойн

3 фактора, които ще определят посоката на Биткойн през 2024 година

14.03.2024 11:55 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
3 фактора, които ще определят посоката на Биткойн през 2024 година

Като се замислим за пътя на Биткойн през последните 15 години, очевидно е, че някои ключови моменти са повлияли значително на развитието му.

От появата на пионерските борси за Биткойн като Mt. Gox, които улесниха по-гладките транзакции за първите потребители, до неотдавнашното одобрение за борсово търгуваните фондове за Биткойн (ETF), които въведоха криптовалутата на Уолстрийт, ключовите събития бяха многобройни.

Но отвъд тези постижения се крият потенциални бъдещи катализатори, които биха могли допълнително да обогатят историческия разказ за Биткойн. Ето три перспективни събития на хоризонта през тази година, които биха могли да допринесат за продължаващата сага за повишаване на стойността на Биткойн.

Халвингът на Биткойн

Предстоящият четвърти халвинг на Биткойн, насрочен за средата на април, обещава драстично да намали темпа на нарастване на предлагането му. В исторически план подобни събития са ускорявали значително поскъпване на цените.

Институционалният интерес от страна на големите играчи на Уолстрийт, подкрепен от одобрението на Биткойн ETF, може да засили въздействието на този халвинг. Тъй като институциите натрупват Биткойн с безпрецедентни темпове, а валутните резерви намаляват, сцената е подготвена за потенциално историческо покачване на цените.

Корпоративно приемане на стандарта Биткойн

Стратегическото преминаване на MicroStrategy към Биткойн служи като убедителен пример за осъществимостта на замяната на паричните резерви с криптовалута за укрепване на финансовата устойчивост.

Натрупвайки над 205,000 BTC от 2020 г. насам, MicroStrategy отбеляза забележителен успех, за който свидетелстват нереализираната печалба от $7.8 милиарда и 700% скок в цената на акциите. Това приемане създава прецедент за други корпоративни гиганти, като Amazon, Google или Mastercard, да проучат подобни стратегии.

Потенциал за суверенно приемане

Пионерското решение на Ел Салвадор да приеме Биткойн като законно платежно средство през юни 2021 г. доведе до забележителен икономически растеж и печалби от притежавания Биткойн.

Инициативите на президента Найиб Букеле, който използва Биткойн за облигации, данъчни облекчения и майнинг операции, подчертават потенциала на криптовалутата като алтернативен икономически инструмент. Успехът на интеграцията на Биткойн в Ел Салвадор може да вдъхнови други държави, като Русия, Венецуела, Бразилия или Катар, да последват примера му, което потенциално може да изстреля Биткойн до безпрецедентна световна известност.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Новите Биткойн китове държат почти 10% от предлагането

Докладите сочат, че значителен брой наскоро създадени Биткойн китове вече притежават значително количество BTC, възлизащо на около 9% от общото предлагане на монети.

18.04.2024 8:00 2 мин. четене

Биткойн халвингът може да е добра новина за майнинг сектора – ето защо

Предстоящото халвинг събитие на Биткойн е на път да катализира преход към по-екологично устойчива екосистема за добив на BTC, тъй като миньорите се стремят да смекчат очакваното намаляване на рентабилността, като използват по-екологични източници на енергия.

17.04.2024 22:00 2 мин. четене

Икономистът Питър Шиф нападна пазара на Биткойн ETF

Привърженикът на златото Питър Шиф изрази съмнения относно прогнозите на анализаторите за целева цена от $100,000 за Биткойн (BTC) през настоящата бича фаза.

17.04.2024 16:00 2 мин. четене

Биткойн скоро ще ликвидира мечките според крипто анализатор

Известен блокчейн анализатор предполага, че Биткойн (BTC) мечките ги очакват трудни времена след неотдавнашната корекция на криптовалутата.

17.04.2024 13:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.