НАЧАЛО Биткойн

Биткойн срещу Nvidia – коя е по-добрата инвестиция?

13.03.2024 16:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн срещу Nvidia – коя е по-добрата инвестиция?

Биткойн (BTC) и NVIDIA Corp (NVDA) се очертават като отличници както на пазарите на криптовалути, така и на пазарите на акции през 2024 г.

Определянето на това коя е била по-добрата инвестиция от началото на годината (YTD) обаче е въпрос, който вълнува много инвеститори.

Забележително е, че изключителното представяне на тези два актива е част от по-широка тенденция. Криптовалутите, суровините и акциите достигнаха безпрецедентни върхове през 2024 г., което свидетелства за преобладаващ оптимизъм в икономиката.

Много рискови активи се възползваха от положителните перспективи за намаляване на лихвените проценти през тази година, въпреки че неотдавнашните данни поставиха под съмнение ефективността на “антиинфлационните” политики на Федералния резерв, като данните за индекса на потребителските цени през февруари на годишна база (CPI) се оказаха по-лоши от очакваното.

Резултати на Биткойн от началото на годината през 2024 г.

Досега Биткойн се радва на положително начало на годината, като достигна нов исторически връх (ATH) през изминалата седмица. Интересното е, че BTC надхвърли предишните си ATH дори преди планираното си халвинг събитие.

Биткойн започна 2024 г. на цена около $42,200 на 1 януари, а към момента на писане на статията се намира на ниво около $73,000, отбелязвайки ръст от 65% за 73 дни.

Представяне на акциите на NVIDIA от началото на годината през 2024 г.

Обратно, NVDA процъфтява благодарение на нарастващото търсене на графични процесори на фона на рязкото нарастване на индустрията, свързана с изкуствения интелект (AI). Инерцията на въпросния сектор задвижи цената на акциите на NVIDIA с впечатляващото 90% увеличение от началото на годината.

Цената на акциите на технологичната компания се повиши от $492 за акция на 2 януари до $919 в момента на писане на статията.

Заключение

В обобщение, NVDA се очертава като по-печеливша инвестиция от Биткойн през 2024 г. досега. Инвеститорите, които са избрали NVDA, са изпитали по-малка волатилност между върховете и дъната, като същевременно са станали свидетели на по-големи печалби от началото на годината.

Освен това (индекс на относителната сила) RSI предполага, че NVIDIA понастоящем поддържа по-здрава позиция в сравнение с Биткойн за потенциален бъдещ растеж.

Важно е обаче да се признае, че както инвестициите в NVDA, така и в BTC носят присъщи рискове, а пазарите и за двата актива остават непредсказуеми. Миналото представяне не гарантира бъдещи резултати и инвеститорите трябва да разберат добре основите на тези активи, преди да предприемат действия.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Фактор, който трябва да се наблюдава, за да разберем дали Биткойн се насочва към $100,000

Известен крипто анализатор посочи значим индикатор, който може да сигнализира за съществено поскъпване на Биткойн (BTC) към шестцифрена територия.

12.04.2024 20:00 1 мин. четене

Топ 5 ключови стратегии за инвестиция от Уорън Бъфет

Уорън Бъфет, известен с проницателните си инвестиционни стратегии и филантропските си начинания, е натрупал богат опит в преодоляването на различни икономически условия, включително периоди на висока инфлация. 

12.04.2024 18:00 2 мин. четене

БРИКС: Китайският юан официално задмина долара в Русия

На фона на инициативите на БРИКС за дедоларизация китайският юан официално изпревари щатския долар като основна търгувана валута в Русия.

12.04.2024 17:00 2 мин. четене

Бизнесдама бе осъдена на смърт заради историческа измама за милиарди

В знаков съдебен процес в правната история на Виетнам 67-годишна виетнамска строителна предприемачка е изправена пред кулминацията на десетгодишната си разхитителна дейност.

12.04.2024 15:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.