НАЧАЛО Алткойни

3 алткойна, които могат да скочат покрай Световното по футбол

ноември 20, 2022 12:17 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
3 алткойна, които могат да скочат покрай Световното по футбол

Остават броени часове до старта на най-голямото спортно събитие - Световното първенство по футбол 2022. Въпреки че критиките към домакините от Катар продължават, все повече фенове очакват с нетърпение началото на вълнуващите мачове от престижния турнир.

Ето кои криптовалути могат да получат тласък на цените покрай първенството:

Chiliz

Криптовалутата Chiliz (CHZ) е т.нар. фен токен, базиран на блокчейна на Етериум. Тя принадлежи на Socios – платформа за ангажиране на фенове, където потребителите могат да купуват специфични фен токени, а също и NFT.

С наближаването на най-голямото спортно събитие в света, Chiliz по-специално би трябвало да извлече голяма полза от него. През последните няколко седмици цената на Chiliz вече се повиши по-рязко като дори успя да се доближи до стойността, която имаше преди срива на FTX.

CHZ се търгува във възходящ, разширяващ се клин от 25 август насам. На 9 ноември цената отскочи от линията на подкрепа на модела и създаде бича поглъщаща свещ на следващия ден.

Цялото движение от дъната през юни насам изглежда като завършен бичи импулс, последван от неправилна плоска корекция. Ако прогнозите са верни, цената на Chiliz ще тества отново зоната на съпротива от $0.28 и ще пробие.

Algorand

Algorand е блокчейн проект, който стана известен най-вече със своята екологичност и устойчивост. Освен това блокчейнът е и официален партньор на FIFA.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Продължава ли спада? – Анализатор дава прогнози за Биткойн и Cardano


Криптовалутата ALGO има множество международни партньорства, включително със Световната футболна асоциация. Проектите за Световното първенство включват дигитален FIFA портфейл и NFT на FIFA.

В изявление, публикувано заедно с обявлението за партньорството, ръководният орган на футбола заяви:

Като част от споразумението, Algorand също така ще помогне на FIFA в по-нататъшното разработване на нейната стратегия за дигитални активи, докато FIFA ще предостави спонсорски активи, включително реклама, медийно представяне и промоционални възможности.

Ключови индикатори като индекса на относителната сила (RSI) и индекса на паричните потоци (MFI) се намират в низходящи тенденции и са в такава позиция от 7 ноември насам. Това подсказваше, че изминалата седмица е била белязана от последователен спад на натиска за покупки на ALGO, тъй като продавачите опустошиха пазара.

Забележително е, че на 15 ноември пристрастията на инвеститорите се преобърнаха от отрицателни на положителни. Това подчерта, че въпреки трайния спад в цената на ALGO, притежателите са възвърнали убеждението си за ценово рали – особено след като Световното първенство по футбол започне.

Chronos (CRO)

Cronos (CRO) е функционален (ютилити) токен, разработен от Crypto.com за улесняване на транзакциите в рамките на тяхната блокчейн и финансова екосистема. Крипто борсата, която стои зад CRO, в момента се сблъсква с голямото недоверие на инвеститорите след срива на FTX.


НЕ ИЗПУСКАЙ: Алткойн скочи с над 70% след слухове за регулаторен натиск в ЕС


Въпреки това Crypto.com е и официален спонсор на Световното първенство по футбол през 2022 г. По този начин платформата разширява стратегията си за колаборации с големи спортни отбори и спортни събития. Монетата Chronos също би могла да се възползва от това през следващите седмици.

Цената на (CRO) спада, откакто на 1 август достигна най-високата си стойност от $0.16. Първоначално тя отскочи над зоната на хоризонтална подкрепа от $0.10, но се откъсна от нея на 9 ноември. Тя достигна ново дъно от $0.05 на 14 ноември.

Въпреки че тренд линията на бичата дивергенция все още е непокътната, трендът може да се счита за бичи само след като зоната от $0.10 бъде възстановена.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Какво казва Google Bard за AIDoge, RenQ Finance и Tradecurve?

Предвиждането на бъдещето на дадена криптовалута може да бъде трудна, почти невъзможна задача и много опитни инвеститори се затрудняват да решат с какво да диверсифицират.

юни 6, 2023 19:00 4 мин. четене

Етериум: Огромни движения на ETH на фона на крипто разпродажбата

В момента китовете наблюдават значително събитие на разпродажба на крипто пазарите, което доведе до внезапно движение на стотици хиляди Етериум (ETH).

юни 6, 2023 18:30 1 мин. четене

ChatGPT направи тази ШОКИРАЩА ценова прогноза за 2023 г.

ChatGPT е най-популярната тема в България през последния месец и макар да се появи в нашата страна една идея по-късно от САЩ, то със сигурност компаниите започват да следят изкуствения интелект и да правят своите нововъведения спрямо него.

юни 6, 2023 17:50 5 мин. четене

Бета тестерите на Avorak AI обявиха големи печалби при търговията с Polygon (MATIC)

На бързо развиващата се сцена за крипто търговия търсенето на точни и печеливши инвестиционни стратегии винаги е било основен приоритет.

юни 6, 2023 16:49 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.