НАЧАЛО Алткойни

3 алткойна, които могат да скочат покрай Световното по футбол

ноември 20, 2022 12:17 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
3 алткойна, които могат да скочат покрай Световното по футбол

Остават броени часове до старта на най-голямото спортно събитие - Световното първенство по футбол 2022. Въпреки че критиките към домакините от Катар продължават, все повече фенове очакват с нетърпение началото на вълнуващите мачове от престижния турнир.

Ето кои криптовалути могат да получат тласък на цените покрай първенството:

Chiliz

Криптовалутата Chiliz (CHZ) е т.нар. фен токен, базиран на блокчейна на Етериум. Тя принадлежи на Socios – платформа за ангажиране на фенове, където потребителите могат да купуват специфични фен токени, а също и NFT.

С наближаването на най-голямото спортно събитие в света, Chiliz по-специално би трябвало да извлече голяма полза от него. През последните няколко седмици цената на Chiliz вече се повиши по-рязко като дори успя да се доближи до стойността, която имаше преди срива на FTX.

CHZ се търгува във възходящ, разширяващ се клин от 25 август насам. На 9 ноември цената отскочи от линията на подкрепа на модела и създаде бича поглъщаща свещ на следващия ден.

Цялото движение от дъната през юни насам изглежда като завършен бичи импулс, последван от неправилна плоска корекция. Ако прогнозите са верни, цената на Chiliz ще тества отново зоната на съпротива от $0.28 и ще пробие.

Algorand

Algorand е блокчейн проект, който стана известен най-вече със своята екологичност и устойчивост. Освен това блокчейнът е и официален партньор на FIFA.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Продължава ли спада? – Анализатор дава прогнози за Биткойн и Cardano


Криптовалутата ALGO има множество международни партньорства, включително със Световната футболна асоциация. Проектите за Световното първенство включват дигитален FIFA портфейл и NFT на FIFA.

В изявление, публикувано заедно с обявлението за партньорството, ръководният орган на футбола заяви:

Като част от споразумението, Algorand също така ще помогне на FIFA в по-нататъшното разработване на нейната стратегия за дигитални активи, докато FIFA ще предостави спонсорски активи, включително реклама, медийно представяне и промоционални възможности.

Ключови индикатори като индекса на относителната сила (RSI) и индекса на паричните потоци (MFI) се намират в низходящи тенденции и са в такава позиция от 7 ноември насам. Това подсказваше, че изминалата седмица е била белязана от последователен спад на натиска за покупки на ALGO, тъй като продавачите опустошиха пазара.

Забележително е, че на 15 ноември пристрастията на инвеститорите се преобърнаха от отрицателни на положителни. Това подчерта, че въпреки трайния спад в цената на ALGO, притежателите са възвърнали убеждението си за ценово рали – особено след като Световното първенство по футбол започне.

Chronos (CRO)

Cronos (CRO) е функционален (ютилити) токен, разработен от Crypto.com за улесняване на транзакциите в рамките на тяхната блокчейн и финансова екосистема. Крипто борсата, която стои зад CRO, в момента се сблъсква с голямото недоверие на инвеститорите след срива на FTX.


НЕ ИЗПУСКАЙ: Алткойн скочи с над 70% след слухове за регулаторен натиск в ЕС


Въпреки това Crypto.com е и официален спонсор на Световното първенство по футбол през 2022 г. По този начин платформата разширява стратегията си за колаборации с големи спортни отбори и спортни събития. Монетата Chronos също би могла да се възползва от това през следващите седмици.

Цената на (CRO) спада, откакто на 1 август достигна най-високата си стойност от $0.16. Първоначално тя отскочи над зоната на хоризонтална подкрепа от $0.10, но се откъсна от нея на 9 ноември. Тя достигна ново дъно от $0.05 на 14 ноември.

Въпреки че тренд линията на бичата дивергенция все още е непокътната, трендът може да се счита за бичи само след като зоната от $0.10 бъде възстановена.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Етериум: „Пазете се, предстоят значителни загуби“ – Б. Коуен

Крипто анализаторът Бенджамин Коуен сподели мнението си, че Етериум (ETH) го очаква значителен спад въпреки скока на цената му през този месец.

януари 27, 2023 20:00 2 мин. четене

Цените на криптовалутите днес: анализ, прогнози и какво ни подготвя крипто пазара в бъдеще

Какви са цените на криптовалутите днес? Нека видим как се движи пазара и какво ни очаква.

януари 27, 2023 18:30 5 мин. четене

„Предстои корекция“ – Трейдър с предупреждение за два големи алткойна

Популярен крипто трейдър наскоро сподели мечи настроения за два големи алткойна в краткосрочен план, предвиждайки корекция.

януари 27, 2023 9:04 1 мин. четене

Биткойн: Трейдър предвижда скок до $30,000 – ето кога

Широко следен крипто стратег е оптимист, че Биткойн (BTC) може да нарасне с двуцифрен процент от текущата цена.

януари 26, 2023 20:00 1 мин. четене