Cronos

Cronos CRO

Ранк 39
Ранк 39
Cronos цена в USD:

$0.1198342

Пазарна капитализация
$3,027,371,981.632
25,263,013,692 CRO
24ч Обем
$46,023,580
384,060,613CRO
Крипто в циркулация
25,263,013,692 CRO
Макс : 30263013692

Какво е Cronos

Cronos (CRO) е дигиталния токен на крипто борсата Crypto.com. CRO е родната криптовалута както на блокчейна с отворен код Crypto.com, така и на EVM веригата на Cronos, които работят паралелно една с друга. EVM веригата на Cronos твърди, че е първата съвместима с Етериум блокчейн, изградена с помощта на пакета за разработка на софтуер Cosmos.

Първоначално познат като Monaco, проектът смени името си през 2017 г.

Както повечето хора в крипто пространството знат, Crypto.com е платформа за финансови услуги, която предлага трейдинг, разплащателни канали (чрез приложение или карти Visa), пазар за опции и търговия с NFT.

Всичките приложения в рамките на Crypto.com се захранват от криптовалутата CRO.

Поради своя специфичен дизайн и консенсусен механизъм за доказателство за залог наречен Tendermint, CRO токените не могат да се копаят. За да дадат достъп на всички, които търсят експозиция към криптовалути, основателите на Crypto.com създадоха платформа, която да срещне нуждите на инвеститорите, трейдъри и бизнеси.

Предлагане на CRO

Общото предлагане на CRO е ограничено до 30 милиарда токена, след като първоначално бяха изгорени 70 милиарда токена. Още 10.4 милиарда са заключени в смарт договри и се изгарят всеки месеци.

20% от това предлагане отива за общ капитал, 20% за дългосрочните стимули на мрежата, 10% за развитие на общността, 20% замразени за субсидии за екосистемата, а останалите 30% ще бъдат пускани в обращение на дневна база в рамките на 5 години.

Стейкинг на CRO

Всеки, който стейква (залага) токени в мрежата, има шанс да стане валидатор и да потвърждава транзакции. Стейкването на CRO в мрежата на Crypto.com възнаграждава потребителите, като предимствата могат да бъдат:

  • Достъп до VISA карти на Crypto.com
  • Кешбек награди, отстъпки и други облаги свързани с портфейла ви в платформата
  • По-висок APR

Наградите от стейкинг се генерират на всеки 5-6 секунди и зависят от нивото на потребителя. Например за ниво “Jade Green” възнаграждението е 10%, а за ниво “Obsidian” – 12 %. Възнагражденията се изплащат всяка седмица.

Специфики на блокчейна на CRO

Блокчейнът на Crypto.com е изграден върху Етериум, което го прави съвместим с ERC20.

Архитектурата на блокчейна на CRO е проектирана така, че да улеснява мобилните плащания чрез различни специализирани функции, които се постигат чрез използването на няколко нода (възли). Всеки нод поддържа отделен слой, както е описано по-долу.

Нодове на Съвета

Нодовете на Съвета управляват транзакциите, валидирането и сетълмента, и получават такси за обработка като получават компенсация за всяка трансакция, която обработват.

Нодове на Купувача

Тези нодове предоставят ескроу услуги, управляват разплащания за други потребители и предоставят други услуги и проверки, свързани с транзакциите на търговците. Те получават възнаграждение в зависимост от сумата на всяка транзакция, която обработват.

Нодове на агенти по разплащанията

Тези на агентите по разплащанията продават токени на CRO за стабилни валути и извършват сетълмент на собствените си операции, за да гарантират, че търговците имат достъп до стабилни опции за конвертиране на цените след сетълмента. Въпросните нодове се компенсират с фиксирана такса за всяко фиатно плащане, което обработват.

Нодове на общността

Нодовете на общността помагат на клиентите и търговците да извършват директни транзакции и служат като начална база за други потребители, които желаят да следят различни операции.

Случаи на използване

Както вече споменахме, Crypto.com предлага следните категории услуги:

  • Разплащания: Crypto.com Pay, Visa карти
  • Трейдинг: Чрез приложението на Crypto.com и борсата
  • Финансови услуги: Децентрализирани продукти, пасивни доходи, кредити
  • Метавселена: NFT
  • Блокчейн инфраструктура: Crypto.org Chain, Cronos