Home

Американските регулатори не искат CBDC според доклад на JPMorgan

07.06.2024 12:40 1мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Американските регулатори не искат CBDC според доклад на JPMorgan

Според JPMorgan крипто регламентите в САЩ се развиват в посока, която се противопоставя на създаването на дигитална валута на централната банка (CBDC), на участието на местните банки в криптовалутите и на несъответстващите на изискванията стабилни монети.

Банката твърди, че регулаторните мерки в САЩ са се засилили, което поражда опасения за бъдещето на регулирането на криптовалутите преди президентските избори.

Анализаторите, ръководени от Николаос Панигирцоглу, съобщиха, че тези мерки изглежда се противопоставят на монетата на Фед, крипто дейностите на банките, несъответстващите стабилни монети като Tether (USDT) и класифицирането на всички токени освен Биткойн (BTC) и Етериум (ETH) като ценни книжа.

Счита се, че е по-вероятно Законът за яснота за платежните стабилни монети да бъде приет преди изборите в сравнение с три други предложения. Ако бъде приет, той ще подкрепи отговарящите на изискванията на САЩ стабилни монети, но ще оспори неотговарящите на изискванията като Tether.

Законът за финансовите иновации и технологии за 21-ви век (FIT21), приет от Камарата на представителите, все още изисква одобрение от Сената и президента, което е малко вероятно преди изборите.

JPMorgan също така отбеляза, че президентът Байдън е наложил вето на резолюция, отменяща счетоводното правило SAB 121, което усложнява съхранението на криптоактиви за банките.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Дубай затяга правилата за крипто маркетинг, за да подобри защитата на инвеститорите

Дубайският регулаторен орган за виртуални активи (VARA) възнамерява да наложи по-строги насоки за компаниите, които насърчават крипто инвестициите в в региона.

27.09.2024 8:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

42 aмерикански конгресменa настояват SEC да разреши банковото крипто попечителство

В неотдавнашно писмо до председателя на Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) Гари Генслер 42-ма американски конгресмени призоваха Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) да разреши на банките да предлагат услуги за попечителство на криптовалути.

25.09.2024 18:00 1мин. четене Kosta Gushterov

eToro разширява услугите си за крипто търговия в Германия

eToro, водеща социална платформа за търговия, разшири крипто услугите си в Германия, като въведе спот търговия чрез ново партньорство с DLT Finance.

25.09.2024 17:30 2мин. четене Kosta Gushterov

Турция промени намеренията си за въвеждане на нови данъци върху крипто инвестициите

Турция реши да промени решението си за въвеждане на нови данъци върху печалбите от търговия с акции и инвестиции в сектора на криптовалутите.

25.09.2024 15:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.