Home

Критичният момент за Биткойн и крипто индустрията наближава

20.05.2024 8:00 2мин. четене Alexander Stefanov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Критичният момент за Биткойн и крипто индустрията наближава

Тъй като стойността на Биткойн продължава да се увеличава, а Уолстрийт следи зорко, крипто индустрията в САЩ е на ръба, тъй като тази седмица във Вашингтон се задава ключов вот.

Законът за финансовите иновации и технологии на 21-ви век, известен като Fit21, има за цел да промени регулаторната рамка за дигиталните активи, потенциално интегрирайки индустрията или спирайки неотдавнашния й импулс на растеж.

Fit21 представя значителна промяна в начина, по който правителството на САЩ регулира дигиталните валути. Понастоящем надзорът е разпокъсан между Комисията по ценни книжа и борси (SEC) и Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC).

Под Fit21 CFTC ще се превърне в основен регулатор за крипто, предлагайки по-ясни насоки за индустрията. Законопроектът също има за цел да предпази потребителите от рискове и да установи протоколи за обработка на активи в случаи на несъстоятелност.

Биткойн общността се обединява зад Fit21, смятайки го за решаващо за бъдещето на пазара на дигитални активи в САЩ. Неяснотата в регулациите попречи на напредъка на индустрията, което накара някои компании да обмислят напускане на САЩ.

Крипто съветът за иновации предупреждава, че САЩ рискуват да изостанат от другите нации в приемането на Биткойн иновациите. В писмо до законодателите той призова:

„Приемането на това законодателство може да ускори растежа на блокчейн технологията и дигиталните активи, насърчавайки финансовото включване и защитавайки националната сигурност.“

Предстоящото гласуване придобива сложност с неотдавнашното навлизане на гиганти от Уолстрийт в криптосферата. Одобрението през януари на спот Биткойн ETF отвори пътища за традиционните инвеститори за индиректен достъп до BTC, потенциално повлиявайки на иновациите със свързаните такси за попечителство.

Тъй като стойността на Биткойн скочи и натискът се увеличава както от индустрията на дигиталните активи, така и от Уолстрийт, гласуването Fit21 се превръща в ключов момент за регулирането на крипто пространството в САЩ. Приемането му може да предвещава регулаторна яснота и растеж на индустрията, докато отхвърлянето му може да хвърли несигурност върху бъдещето на криптовалутите в САЩ, което ще предизвика потенциални миграции на компании и ще задуши иновациите. С наближаването на гласуването всички погледи се обръщат към Вашингтон, докато законодателите определят съдбата на крипто в страната.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Дубай затяга правилата за крипто маркетинг, за да подобри защитата на инвеститорите

Дубайският регулаторен орган за виртуални активи (VARA) възнамерява да наложи по-строги насоки за компаниите, които насърчават крипто инвестициите в в региона.

27.09.2024 8:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

42 aмерикански конгресменa настояват SEC да разреши банковото крипто попечителство

В неотдавнашно писмо до председателя на Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) Гари Генслер 42-ма американски конгресмени призоваха Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) да разреши на банките да предлагат услуги за попечителство на криптовалути.

25.09.2024 18:00 1мин. четене Kosta Gushterov

eToro разширява услугите си за крипто търговия в Германия

eToro, водеща социална платформа за търговия, разшири крипто услугите си в Германия, като въведе спот търговия чрез ново партньорство с DLT Finance.

25.09.2024 17:30 2мин. четене Kosta Gushterov

Турция промени намеренията си за въвеждане на нови данъци върху крипто инвестициите

Турция реши да промени решението си за въвеждане на нови данъци върху печалбите от търговия с акции и инвестиции в сектора на криптовалутите.

25.09.2024 15:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.