НАЧАЛО Биткойн

Спад на новите Биткойн адреси – каква е причината?

20.05.2024 8:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Спад на новите Биткойн адреси – каква е причината?

Мрежата на Биткойн преживява значителен спад в създаването на нови адреси, достигайки най-ниското си ниво от юли 2018 г.

Данните от IntoTheBlock, платформа за пазарно разузнаване, показват средно само 276,000 нови адреса през изминалата седмица, намеквайки за забавяне на присъединяването на нови инвеститори крипто пространството.

Спадът на новите адреси се дължи на различни фактори. Неотдавнашното одобрение на спот ETF от Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) предлага на инвеститорите алтернативен път за достъп до Биткойн, потенциално отклонявайки вниманието от транзакциите  по веригата.

Освен това скокът на таксите за транзакции по след старта на Runes доведе до намаляване на активните адреси, като 7-дневната пълзяща средна стойност падна под 700,000 за първи път от март 2020 г.

Освен това по-широкото забавяне на пазара на криптовалута може да допринесе за спада. Намаляването на мрежовата активност, както е посочено от многогодишно дъно в 30-дневния брой активни адреси, отразява намаленото търсене на Биткойн транзакции, спадайки до 12.64 милиона, ниво, невиждано от февруари 2019 г.

Спадът на новите Биткойн адреси и цялостната мрежова активност поражда опасения за здравето и търсенето на пазара. Докато високата мрежова активност обикновено корелира с увеличеното търсене и ценова стабилност, настоящият спад предполага потенциална промяна в поведението на инвеститорите, вероятно към спекулации с деривати, а не към органично използване на Биткойн.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Рапърт Drake загуби $500,000 в Биткойн залози

Drake, известен канадски рапър, претърпя значителни загуби след неуспешни залози на спортни събития, осъществени чрез Биткойн (BTC).

18.06.2024 13:30 1 мин. четене

Над $440 милиона бяха ликвидирани от пазара на криптовалути

През последните 24 часа пазарът на криптовалути претърпя рязък спад, който доведе до принудителни ликвидации на трейдъри, заличавайки близо половин милиард долара от пазара.

18.06.2024 13:06 2 мин. четене

Да купиш Kaspa сега е като да купиш Биткойн преди 9 години

Известен крипто анализатор, наречен Crypto Chrys, сега прави голяма сделка с Kaspa (KAS), която според него е толкова добра, колкото и ранните дни на Биткойн.

18.06.2024 11:30 1 мин. четене

Публичните американски Биткойн миньори достигнаха близо $23 милиарда капитализация

Според ново проучване на анализаторите на JPMorgan, американските Биткойн миньори са поставили най-големия рекорд, с достигането на пазарна капитализация от $22.8 милиарда на 15 юни.

18.06.2024 9:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.