НАЧАЛО Регулации

Венецуела спира всички операции за копаене на крипто

19.05.2024 7:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Венецуела спира всички операции за копаене на крипто

Венецуелското министерство на електроенергията реши да прекъсне всички операции за копаене на криптовалута от националната електрическа мрежа (SEN), за да управлява потреблението на енергия и да осигури стабилно електроснабдяване за гражданите, според доклад на AlbertoNews от 18 май.

Това решение идва, след като правителството конфискува 2,000 машини за копаене на крипто като част от по-широка антикорупционна кампания, която доведе до няколко ареста, включително високопоставени служители, свързани с Националното управление на криптоактивите (Sunacrip).

Sunacrip е в процес на преструктуриране след ареста на нейния началник Хозелит Рамирес, който има връзки с бившия министър на петрола Тарек Ел Айсами, който сега е изправен пред множество криминални обвинения.

Венецуела се бори със сериозни проблеми с електроснабдяването от години, кулминацията на които бяха големи прекъсвания на тока през 2019 г., които продължиха до една седмица в някои райони. Тези смущения оказват значително влияние върху ежедневието и икономиката.

За да облекчи напрежението върху електрическата мрежа, губернаторът на Карабобо, Рафаел Лакава, призова жителите да докладват за всякакви незаконни дейности по копаене на крипто, подчертавайки, че тези операции са източване на и без това затруднената електрическа система.

Енергоемкият характер на Биткойн и други криптовалути накара страни като Китай и Казахстан да забранят добива, за да защитят енергийните си инфраструктури.

Тази тенденция на ограничаване на крипто копаене поражда опасения относно централизацията на копаещите дейности, което може да създаде рискове за сигурността на блокчейн мрежата.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Инвестициите в крипто надминаха $1 милиард през май

Според данни на KuCoin през май на крипто пазара са направени инвестиции за над $1 милиард, въпреки че е отбелязан лек спад в сравнение с предходния месец.

15.06.2024 6:30 2 мин. четене

Тази акция може да засенчи печалбите от Nvidia през следващите 6 години

Бет Киндиг, главен технологичен анализатор в I/O Fund, твърди, че сред основните играчи в областта на изкуствения интелект (AI) може да има пренебрегната възможност.

15.06.2024 6:00 2 мин. четене

Обвиненията срещу директорите на Binance за укриване на данъци в Нигерия официално бяха свалени

Федералната служба за вътрешните приходи на Нигерия (FIRS) свали обвиненията срешу ръководителите на Binance Тигран Гамбарян и Надим Анджарвала според информация на Reuters.

14.06.2024 23:31 1 мин. четене

Paradigm набра $850 милиона за финансиране на нови крипто проекти

В стремежа си да инвестира в проекти на ранен етап Paradigm, компанията за рисков капитал, финализира третия си фонд, набирайки $850 милиона.

14.06.2024 23:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.