НАЧАЛО Регулации

Критичният момент за Биткойн и крипто индустрията наближава

20.05.2024 8:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Критичният момент за Биткойн и крипто индустрията наближава

Тъй като стойността на Биткойн продължава да се увеличава, а Уолстрийт следи зорко, крипто индустрията в САЩ е на ръба, тъй като тази седмица във Вашингтон се задава ключов вот.

Законът за финансовите иновации и технологии на 21-ви век, известен като Fit21, има за цел да промени регулаторната рамка за дигиталните активи, потенциално интегрирайки индустрията или спирайки неотдавнашния й импулс на растеж.

Fit21 представя значителна промяна в начина, по който правителството на САЩ регулира дигиталните валути. Понастоящем надзорът е разпокъсан между Комисията по ценни книжа и борси (SEC) и Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC).

Под Fit21 CFTC ще се превърне в основен регулатор за крипто, предлагайки по-ясни насоки за индустрията. Законопроектът също има за цел да предпази потребителите от рискове и да установи протоколи за обработка на активи в случаи на несъстоятелност.

Биткойн общността се обединява зад Fit21, смятайки го за решаващо за бъдещето на пазара на дигитални активи в САЩ. Неяснотата в регулациите попречи на напредъка на индустрията, което накара някои компании да обмислят напускане на САЩ.

Крипто съветът за иновации предупреждава, че САЩ рискуват да изостанат от другите нации в приемането на Биткойн иновациите. В писмо до законодателите той призова:

„Приемането на това законодателство може да ускори растежа на блокчейн технологията и дигиталните активи, насърчавайки финансовото включване и защитавайки националната сигурност.“

Предстоящото гласуване придобива сложност с неотдавнашното навлизане на гиганти от Уолстрийт в криптосферата. Одобрението през януари на спот Биткойн ETF отвори пътища за традиционните инвеститори за индиректен достъп до BTC, потенциално повлиявайки на иновациите със свързаните такси за попечителство.

Тъй като стойността на Биткойн скочи и натискът се увеличава както от индустрията на дигиталните активи, така и от Уолстрийт, гласуването Fit21 се превръща в ключов момент за регулирането на крипто пространството в САЩ. Приемането му може да предвещава регулаторна яснота и растеж на индустрията, докато отхвърлянето му може да хвърли несигурност върху бъдещето на криптовалутите в САЩ, което ще предизвика потенциални миграции на компании и ще задуши иновациите. С наближаването на гласуването всички погледи се обръщат към Вашингтон, докато законодателите определят съдбата на крипто в страната.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Огромен интерес на централните банки към CBDC според проучваме на БМР

Въпреки че Камарата на представителите на САЩ реши да приеме закон, който да забрани на Федералния резерв да емитира дигитална валута на централната банка (CBDC), глобалният интерес към тези валути продължава да расте.

16.06.2024 9:30 2 мин. четене

Турция въвежда нова данъчна политика, за да събере $7 милиарда

Турция се стреми да повиши данъците като част от усилията си да се възстанови от бюджетните ограничения, произтичащи от земетресенията, които засегнаха страната през 2023 г., посочва Bloomberg.

15.06.2024 16:00 1 мин. четене

Какво представлява закона FIT21 и какво влияние има?

През май Камарата на представителите на САЩ прие законопроекти за регулиране на криптовалутите, като по този начин направи значителна крачка към приемането на Държавния закон за анти-мониторинг чрез CBDC и Закона за финансовите иновации и технологии за 21-ви век (FIT21 Act).

15.06.2024 8:00 2 мин. четене

Европа вече е готова да въведе регулации за крипто пазарите

Европейският банков орган (EBA) завърши проекта на техническите стандарти съгласно регламента за пазарите на крипто активи (MiCA).

14.06.2024 15:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.