Home

Вижте 3-те най-важни истории в крипто от изминалата седмица

04.12.2022 7:50 3мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Вижте 3-те най-важни истории в крипто от изминалата седмица

Сривът на криптоборсата FTX продължава да отеква в индустрията - продължаваме да виждаме новини и развития около това ключово събитие. 

Индустрията приключи един тревожен месец с още един фалит, след като BlockFi подаде молба за несъстоятелност по глава 11.

Основателят на FTX Сам Банкман-Фрийд продължи да се опитва да се оправдае след срива като Сенатът на САЩ проведе първото си изслушване относно борсата. 

Криптоборсата Kraken обяви съкращения на служители, позовавайки се на спада на пазара.

FTX

Опозореният основател на FTX Сам Банкман-Фрийд напоследък е сериозен обект на внимание в медийното пространство. В сряда Банкман-Фрид заяви пред New York Times, че е “направил голяма грешка” и е поел отговорност за липсата на надзор, която е довела до рисковите позиции на търговската фирма Alameda Research във FTX.

В интервю за ABC News в четвъртък бившият главен изпълнителен директор на FTX каза следното:

”Дори не съм се опитвал, като че ли не съм отделял никакво време или усилия да управлявам риска на FTX”, каза той пред Джордж Стефанопулос по време на телевизионно интервю, заснето на Бахамите. 

Не знам какво да кажа, като че ли това, което се случи, просто се случи.

Но престъпленията са си престъпления и все някой трябва да поеме отговорност. Мнозина подлагат неговата липса на знание под въпрос като някои дори го наричат нарцисист и грандоман.

По-късно същия ден Банкман-Фрийд изрази допълнително предпоалгаемо съжаление за неправилното управление на борсата, но като че ли се “затрудни” да си спомни събитията, довели до нейния крах. Той използвал фразата “не си спомням” поне 10 пъти, за да заобиколи въпросите. 

Това се случва в момент, когато Сенатът на САЩ проведе първото си изслушване относно срива на FTX, на което председателят на Комисията за търговия със стокови фючърси Ростин Бенам призова за нов орган и федерална регулаторна рамка за надзор на криптовалутите.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC) напуска борсите – какво означава това?


Проблеми при Kraken

Други криптоборси също са изправени пред значителни проблеми. На 30 ноември Kraken обяви, че съкращава 1,100 служители, след като през юни заяви, че не планира да коригира целите си за наемане на нов персонал. 

Това възлиза на около 30% от работната ѝ сила, според изявление, споделено от съоснователя и главен изпълнителен директор Джеси Пауъл, в което той обвинява “настоящите пазарни условия” за съкращенията. 

BlockFi

На 28 ноември криптозаемодателят BlockFi подаде молба за защита от фалит по глава 11, след като по-рано обяви, че е спрял тегленията.

Според петицията на фирмата BlockFi претендира за повече от 100,000 кредитори заедно с активи и пасиви между $1 и $10 милиарда. 

В подадената молба бяха оповестени и някои от основните ѝ кредитори: Ankura Trust дължи $729 милиона, а FTX US и Комисията по ценните книжа и борси имат необезпечени вземания от съответно $275 милиона и $30 милиона.


НЕ ПРОПУСКАЙ: „Заблуденият“ Банкман-Фрийд „ще прекара време в затвора“ – М. Новограц


По време на съдебното производство компанията също така разкри, че има блокирани $355 милиона във FTX.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Доналд Тръмп е най-добрия вариант за американската икономика според Кати Ууд

Кати Ууд, главен изпълнителен директор на Ark Invest, наскоро изрази подкрепата си за Доналд Тръмп на предстоящите президентски избори.

24.06.2024 19:00 1мин. четене

БРИКС: 19 държави напредват в тестовете на CBDC

Международният валутен фонд (МВФ) установи, че 19 държави, включително Обединените арабски емирства (ОАЕ), са в напреднала фаза на тестове за дигитална валута на централната банка (CBDC).

24.06.2024 8:30 1мин. четене

Огромните сривове и дългите мечи пазари в крипто пространството може да са зад гърба ни

Ветеранът инвеститор в криптовалути Артър Чонг предполага, че ерата на тежките спадове и продължителните мечи пазари на дигиталните активи може би е зад гърба ни.

24.06.2024 6:30 2мин. четене

Крипто лобистката група Fairshake събра $160 милиона през май

Крипто лобистката група Fairshake успя да получи значителна финансова подкрепа, докато САЩ се подготвят за следващите президентски избори.

24.06.2024 6:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.