Home

Sony стартира крипто борса в Япония

01.07.2024 14:00 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Sony стартира крипто борса в Япония

Sony възнамерява да възобнови операциите на крипто борсата Whalefin, която придоби от криптозаемодателя Amber Group миналата година.

Съобщението беше споделено първо от Wu Blockchain, а по-късно беше подробно описано от The Block.

В понеделник Whalefin излезе с изявление, че нейната компания майка, Amber Japan, ще се ребрандира на S.BLOX. В изявлението също така се разкрива, че Quetta Web, дъщерно дружество на Sony, е придобило компанията през август 2023 г. Финансовите условия на придобиването не бяха разкрити.

Amber Japan, първоначално известна като DeCurret, беше поета от Amber Group, фирма за крипто финансиране, през 2022 г. Sony планира скоро да възобнови крипто борсата с ново приложение, както бе обявено в прессъобщението.

Въпреки че Sony и преди е проучвала Web3 чрез различни инвестиции и партньорства, това придобиване бележи значителното ѝ навлизане в крипто пространството. Компанията си сътрудничи с Astar Network за програмата за инкубиране на Web3 и подаде патент за прехвърляне на NFT в различни игри и конзоли.

Миналата година Bloomberg съобщи, че базираната в Хонконг Amber Group възнамерява да продаде японското си подразделение поради строгите регулации в страната.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как Доналд Тръмп планира да увеличи производството на петрол в САЩ

Кандидатът за президент на САЩ Доналд Тръмп обеща да увеличи местния добив на петрол в страната и да отмени регулациите, за да постигне целите си.

18.07.2024 21:30 1мин. четене

ЕЦБ демонстрира предпазливост след намаляването на лихвите, а еврото се засилва

Търговците подкрепиха еврото в четвъртък на фона на сигналите от страна на Европейската централна банка (ЕЦБ) за предпазливи планове след намаляването на лихвените проценти, което отслаби предишните опасения във връзка с политическите сътресения във Франция.

18.07.2024 21:10 2мин. четене

БРИКС: Ето кога съюзът може да покани нови държави да се присъединят

Тъй като БРИКС се подготвя за предстоящата си среща през октомври, има много спекулации дали блокът ще приеме нови страни членки.

18.07.2024 18:30 1мин. четене

Кандидат за Сената в САЩ продаде меме акции за над $5 милиона

Политиците в САЩ често търгуват с акции под ръководството на инвестиционни консултанти, които избират инвестиции от реномирани компании със силни основи и висок потенциал за растеж.

18.07.2024 18:11 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.