Home

Celsius: Кога ще се състои наддаването за активите на компанията?

04.10.2022 14:44 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Celsius: Кога ще се състои наддаването за активите на компанията?

Затрудненият крипто заемодател Celsius Networks определи датата за провеждане на търг за своите активи. След като подаде молба за обявяване в несъстоятелност, много големи играчи, включително FTX U.S., проявиха интерес към придобиването на активите на Celsius.

Съгласно подадената в съда по несъстоятелността на САЩ за Южния окръг на Ню Йорк документация от понеделник, Celsius Networks ще постави краен срок за подаване на оферти на 17 октомври, 16:00 ч. Ако е необходимо, ще проведе и търг на 20 октомври.

В заявлението се допълва също, че изслушването за продажбата ще се проведе на 1 ноември пред главния съдия по несъстоятелността на САЩ Мартин Глен. Сривът на Celsius Networks беше един от най-известните фалити в историята на криптовалутите.

Той започна със срива на екосистемата Terra, който заличи богатството на инвеститорите на стойност над $60 милиарда. Това допълнително доведе до падението на хедж фонда Three Arrows Capital (3AC), който има огромни позиции в LUNA. Каскадният ефект от същото се усети от Celsius Networks, които отпуснаха огромна сума на 3AC.

Както беше заявено, крипто борсата FTX беше един от първенците в наддаването за активите на Celsius. На фона на силния крипто срив през тази година FTX придобиваше някои от изпадналите в затруднение играчи в индустрията.

Министерството на правосъдието на САЩ възразява срещу възобновяването на тегленията от Celsius

Министерството на правосъдието на САЩ (DoJ) се противопостави на предложението на Celsius да възобнови тегленията за избрани клиенти, както и да продаде своите стабилни монети. Celsius Networks замрази тегленията още в средата на юни, позовавайки се на огромни проблеми с ликвидността.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Резервите на Tether се състоят предимно от държавни облигации


От DoJ заявиха, че финансите на Celsius са били непрозрачни и този ход не трябва да се разглежда, докато на Celsius не бъде назначен подходящ независим експерт. Заедно с Министерството на правосъдието, други три регулаторни агенции също се противопоставиха на продажбата на стабилни монети от Celsius.

Те отбелязаха, че съществува риск Celsius да използва този капитал за възобновяване на дейността си, което би било нарушение на американските закони. В подадено миналата седмица заявление американският синдик към Министерството на правосъдието Уилям Харингтън се противопостави на идеята Celsius да възобнови своите тегления. Той заяви:

Мотивите са преждевременни и следва да бъдат отхвърлени до представянето на доклада на проверяващия.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Доналд Тръмп е най-добрия вариант за американската икономика според Кати Ууд

Кати Ууд, главен изпълнителен директор на Ark Invest, наскоро изрази подкрепата си за Доналд Тръмп на предстоящите президентски избори.

24.06.2024 19:00 1мин. четене

БРИКС: 19 държави напредват в тестовете на CBDC

Международният валутен фонд (МВФ) установи, че 19 държави, включително Обединените арабски емирства (ОАЕ), са в напреднала фаза на тестове за дигитална валута на централната банка (CBDC).

24.06.2024 8:30 1мин. четене

Огромните сривове и дългите мечи пазари в крипто пространството може да са зад гърба ни

Ветеранът инвеститор в криптовалути Артър Чонг предполага, че ерата на тежките спадове и продължителните мечи пазари на дигиталните активи може би е зад гърба ни.

24.06.2024 6:30 2мин. четене

Крипто лобистката група Fairshake събра $160 милиона през май

Крипто лобистката група Fairshake успя да получи значителна финансова подкрепа, докато САЩ се подготвят за следващите президентски избори.

24.06.2024 6:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.