НАЧАЛО Крипто Крими

20% от крипто измамите във Великобритания са осъществени чрез Binance

октомври 12, 2022 19:02 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
20% от крипто измамите във Великобритания са осъществени чрез Binance

Лондонската полиция разкри, че през миналата година инвеститори са загубили £36 милиона ($39.7 милиона) заради измами с криптовалути чрез Binance.

Местните медии съобщават, че властите са изчислили сумата въз основа на престъпленията докладвани на Action Fraud (британския център за докладване на измами и киберпрестъпления).

Според данни получени чрез искане съобразна закона за свобода на информацията (FOI), кражбите свързани с Binance съставляват близо 18% от крипто измамите на стойност £204 милиона, докладвани на британската полиция през 2021 г.

Новината идва само няколко дни, след като международната крипто борса откри, че нейният хъб за токени BSC бе хакнат. В следствие на хака бяха компроментирани средства на стойност над $580 милиона (2 милиона BNB).

Голяма част от измамите са извършени с Биткойн

Докладът разкрива, че в по-голямата част от измамите е използван Биткойн (BTC). Kато цяло полицията разкри, че в различните борси са постъпили 9,288 жалби за крипто престъпления със средна загуба от £21,620 (около $24,000) на човек.

Данните също така показват, че две трети от жертвите на крипто измами са мъже и че четири от всеки пет жертви са на възраст над 30 години.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн ще бъде доминантната форма на пари – Л. Лепард


Коментарът на Binance

Тигран Гамбарян, глобален ръководител на отдела за разузнаване и разследвания на Binance попита защо полицията не е включила конкретни данни от други борси. Той заяви, че компанията ще се стреми да получи конкретизирана информация за сумата от $39.7 милиона.

От Binance заявиха, че ще изградят най-експертния екип за киберкриминалистика на планетата, като същевременно ще си сътрудничи със световните правоприлагащи органи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Проект за меме криптовалута, обвинен в измама на инвеститорите

Крипто инфлуенсърът, познат като “ZachXBT” обвини проекта $VIRAL Meme Coin, че е измамил инвеститорите със 131 ETH, което поражда опасения за поредната измама с меме монети, използващи верифициран бадж (синя отметка), за да измамят нищо неподозиращи хора.

май 30, 2023 11:00 2 мин. четене

САЩ иска да конфискува криптовалути от сметки на Binance

В неотдавнашно съобщение за пресата се посочва, че прокуратурата на САЩ е предприела правни действия за възстановяване на постъпленията от криптовалута, свързани с измамна схема, насочена към компания, базирана в Масачузетс.

май 28, 2023 12:00 1 мин. четене

Великобритания отчита загуби за над $370 милиона от крипто измами

Според британска агенция за докладване на измами, през изминалата, над 40% от загубите поради крипто измами във Великобритания година са се увеличили.

май 26, 2023 17:15 2 мин. четене

Нова тенденция сред крипто хаковете – крадците връщат откраднатите средства

Според неотдавнашен доклад на TRM Labs, компания занимаваща се с блокчейн разузнаване, през първото тримесечие на 2023 г. от крипто проекти са откраднати приблизително $400 милиона при серия от 40 атаки. Това бележи значителен спад от 70% в сравнение със същия период на 2022 г.

май 24, 2023 20:00 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.