НАЧАЛО Крипто Крими

20% от крипто измамите във Великобритания са осъществени чрез Binance

октомври 12, 2022 19:02 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
20% от крипто измамите във Великобритания са осъществени чрез Binance

Лондонската полиция разкри, че през миналата година инвеститори са загубили £36 милиона ($39.7 милиона) заради измами с криптовалути чрез Binance.

Местните медии съобщават, че властите са изчислили сумата въз основа на престъпленията докладвани на Action Fraud (британския център за докладване на измами и киберпрестъпления).

Според данни получени чрез искане съобразна закона за свобода на информацията (FOI), кражбите свързани с Binance съставляват близо 18% от крипто измамите на стойност £204 милиона, докладвани на британската полиция през 2021 г.

Новината идва само няколко дни, след като международната крипто борса откри, че нейният хъб за токени BSC бе хакнат. В следствие на хака бяха компроментирани средства на стойност над $580 милиона (2 милиона BNB).

Голяма част от измамите са извършени с Биткойн

Докладът разкрива, че в по-голямата част от измамите е използван Биткойн (BTC). Kато цяло полицията разкри, че в различните борси са постъпили 9,288 жалби за крипто престъпления със средна загуба от £21,620 (около $24,000) на човек.

Данните също така показват, че две трети от жертвите на крипто измами са мъже и че четири от всеки пет жертви са на възраст над 30 години.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн ще бъде доминантната форма на пари – Л. Лепард


Коментарът на Binance

Тигран Гамбарян, глобален ръководител на отдела за разузнаване и разследвания на Binance попита защо полицията не е включила конкретни данни от други борси. Той заяви, че компанията ще се стреми да получи конкретизирана информация за сумата от $39.7 милиона.

От Binance заявиха, че ще изградят най-експертния екип за киберкриминалистика на планетата, като същевременно ще си сътрудничи със световните правоприлагащи органи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Сам Банкман-Фрийд с шокиращо голямо дарение на Демократическата партия на САЩ

Опитите на водещите медии да омаловажат измамите, извършени от Сам Банкман-Фрийд (SBF), не успяха да убедят крипто общността и предприемачите. 

декември 4, 2022 15:02 1 мин. четене

Този DeFi протокол претърпя хак – ограничават търговията

Базираният на BNB веригата протокол за децентрализирано финансиране (DeFi) – Ankr потвърди, че на 1 декември е бил засегнат от експлойт на стойност няколко милиона долара.

декември 3, 2022 10:47 1 мин. четене

Съоснователят на Terra се яви на разпит пред съда в Сеул

Съоснователят на Terraform Labs Шин Хьон-Сун, известен още като Даниел Шин, и седем други сътрудници на Terraform присъстваха в петък сутринта на съдебно заседание в Южна Корея, на което ще бъде взето решение по искането на местната прокуратура за издаване на заповед за арест на осемте лица.

декември 2, 2022 14:09 1 мин. четене

Канадска криптоборса претърпя пробив на сигурността

Канадската крипто борса Coinsquare наскоро претърпя нарушение на сигурността на данните. Това е първата борса, която получи регистрация от Регулаторната организация на инвестиционната индустрия на Канада (IIROC). 

ноември 29, 2022 15:08 1 мин. четене