НАЧАЛО Крипто Крими

20% от крипто измамите във Великобритания са осъществени чрез Binance

12.10.2022 19:02 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
20% от крипто измамите във Великобритания са осъществени чрез Binance

Лондонската полиция разкри, че през миналата година инвеститори са загубили £36 милиона ($39.7 милиона) заради измами с криптовалути чрез Binance.

Местните медии съобщават, че властите са изчислили сумата въз основа на престъпленията докладвани на Action Fraud (британския център за докладване на измами и киберпрестъпления).

Според данни получени чрез искане съобразна закона за свобода на информацията (FOI), кражбите свързани с Binance съставляват близо 18% от крипто измамите на стойност £204 милиона, докладвани на британската полиция през 2021 г.

Новината идва само няколко дни, след като международната крипто борса откри, че нейният хъб за токени BSC бе хакнат. В следствие на хака бяха компроментирани средства на стойност над $580 милиона (2 милиона BNB).

Голяма част от измамите са извършени с Биткойн

Докладът разкрива, че в по-голямата част от измамите е използван Биткойн (BTC). Kато цяло полицията разкри, че в различните борси са постъпили 9,288 жалби за крипто престъпления със средна загуба от £21,620 (около $24,000) на човек.

Данните също така показват, че две трети от жертвите на крипто измами са мъже и че четири от всеки пет жертви са на възраст над 30 години.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн ще бъде доминантната форма на пари – Л. Лепард


Коментарът на Binance

Тигран Гамбарян, глобален ръководител на отдела за разузнаване и разследвания на Binance попита защо полицията не е включила конкретни данни от други борси. Той заяви, че компанията ще се стреми да получи конкретизирана информация за сумата от $39.7 милиона.

От Binance заявиха, че ще изградят най-експертния екип за киберкриминалистика на планетата, като същевременно ще си сътрудничи със световните правоприлагащи органи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Крипто хакер бе осъден на 3 години затвор за кражбата на $12 милиона

В петък федерален съдия осъди инженера по сигурността Шакиб Ахмед на три години затвор и три години контролирано освобождаване за участието му в кражбата на над $12 милиона от две децентрализирани борси за криптовалути (DEX), работещи с блокчейна Solana.

14.04.2024 18:00 1 мин. четене

Voyager Digital с важна крачка към компенсирането на кредиторите

Voyager Digital и нейните кредитори достигнаха критичен момент в процеса на възстановяване на компанията, отбелязвайки важен етап след обявяването ѝ в несъстоятелност.

12.04.2024 21:00 2 мин. четене

Бившият директор на FTX ще обжалва присъдата си за 25 години затвор

Юридическият екип на бившия главен изпълнителен директор на FTX Сам “SBF” Банкман-Фрийд е предприел стъпки за оспорване на присъдата и наказанието му.

12.04.2024 9:00 1 мин. четене

Богат бизнесмен бе отвлечен и държан в клетка заради откуп в Биткойн

Британски прокурори твърдят, че богатият китайски бизнесмен Дилън Хуанг е бил отвлечен чрез заплахи с пистолет от престижно голф игрище в Обединеното кралство и подложен на ужасяващо отношение от банда за крипто откупи, която е поискала $15 милиона под формата на Биткойн.

11.04.2024 15:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.