Home

Binance предупреди за ръст на измамите в чат приложението Telegram

30.06.2024 9:30 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Binance предупреди за ръст на измамите в чат приложението Telegram

Крипто борсата Binance отбеляза значителен ръст на измамните дейности в Telegram.

Тези инциденти включват предимно киберпрестъпници, които се представят за служители на Binance, за да извършват злоупотреби, фишинг атаки и инвестиционни измами.

В отговор на тази ескалираща заплаха Binance предприе проактивни мерки, като издаде препоръка, в която подробно се описват често срещаните измами, наблюдавани в Telegram, и се предлагат насоки за това как потребителите могат да се предпазят.

Binance съветва потребителите щателно да проверяват автентичността на контактите си в Telegram. Компанията подчерта, че е важно внимателно да се преглеждат данните за профила, видими на страницата на акаунта на контакта, като се обръща особено внимание на полето за потребителско име. Потребителите биват предупредени да не разчитат единствено на информацията, предоставена в секцията “Био“, тъй като тази област може лесно да бъде манипулирана от престъпници, които невярно твърдят, че са свързани с официалните канали на Binance.

Измамниците често използват въпросната секция, за да прикрият истинските си потребителски имена, като същевременно представят подвеждаща информация, която изглежда легитимна. Като предпазна мярка, потребителите се призовават да проверяват внимателно всеки символ в потребителското име, включително главни и малки букви, както и специфични символи. Някои измамници използват тактики като замяна на подобни символи или промяна на буквените падежи, за да създадат потребителски имена, които наподобяват официални профили.

Например нелегитимен акаунт може да използва буквата “L” на мястото на главната буква “I” в “BINANCE“, като го изпише като “BlNANCE“. Тази едва доловима промяна може да заблуди нищо неподозиращите на пръв поглед потребители, което подчертава важността на щателното проучване.

Спазвайки тези предпазни мерки и запазвайки бдителност, потребителите могат да засилят защитата си срещу измамни схеми в Telegram, като по този начин предпазят личната си информация и активи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как Доналд Тръмп планира да увеличи производството на петрол в САЩ

Кандидатът за президент на САЩ Доналд Тръмп обеща да увеличи местния добив на петрол в страната и да отмени регулациите, за да постигне целите си.

18.07.2024 21:30 1мин. четене

ЕЦБ демонстрира предпазливост след намаляването на лихвите, а еврото се засилва

Търговците подкрепиха еврото в четвъртък на фона на сигналите от страна на Европейската централна банка (ЕЦБ) за предпазливи планове след намаляването на лихвените проценти, което отслаби предишните опасения във връзка с политическите сътресения във Франция.

18.07.2024 21:10 2мин. четене

Chainalysis стартира инициатива за борба с фишинг измамите в крипто сектора

Chainalysis представи резултатите от операция Spincaster – мащабна инициатива, насочена към борба с фишинг измамите – вид измама, която причини значителни финансови загуби в крипто сектора от май 2021 г. насам.

18.07.2024 20:00 2мин. четене

Robinhood се изправя пред съдебна процедура във връзка с нарушения в рефералната програма

Федерален съдия постанови, че Robinhood трябва да плати $9 милиона за уреждане на съдебно дело относно програмата си за препорки, за която бе установено, че нарушава законите за защита на потребителите, изпращайки неправомерни съобщения.

18.07.2024 19:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.