НАЧАЛО Биткойн

Биткойн ще бъде доминантната форма на пари – Л. Лепард

12.10.2022 14:14 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн ще бъде доминантната форма на пари – Л. Лепард

Основателят на фирмата за управление на инвестиции Equity Management Associates Лорънс Лепард смята, че устойчивостта на фиатните валути е застрашена. 

Според него централната банка на САЩ е създала проблеми чрез прекомерното печатане на пари. Същевременно Лепард предполага, че агенцията е изпаднала в паника и е влошила ситуацията в опитите си да я коригира. 

Той направи тези коментари по време на интервю с Натали Брюнел от 11 октомври. 

Въпреки това, при липсата на фиатна валута, известният инвеститор отбеляза, че Биткойн (BTC) вероятно ще се разрасне и ще се превърне в доминантна форма на пари. Той заяви, че растежът на криптовалутата е успореден на скептицизма в интернет и в крайна сметка ще стане широко разпространен. 

Федералният резерв [се проваля]. Искам да кажа, че в момента сме в края на играта на фиатните пари, те напълно се провалиха на преходната инфлация. 

Напечатаха твърде много пари, инфлацията се разгаря и те се паникьосват. <…> За мен е очевидно, че Биткойн ще се превърне в доминантната форма на пари.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн като алтернатива на спестовните сметки


Лепард предупреди, че настоящата политика на Федералния резерв е създала сложна ситуация, която напомня за финансовата криза от 2008 г. 

Смятам, че през следващите 18 месеца ще станем свидетели на пълноценна валутна криза в САЩ и когато това се случи, Фед ще трябва да се [активизират]. <…> Пауъл ще подаде оставка или ще бъде уволнен.

Освен това Лепард добави, че Биткойн е готов да процъфти в бъдеще и да измести златото като най-добро средство за съхранение на стойност. Инвеститорът заяви, че и златото, и Биткойн ще се представят по-добре, но криптовалутата в крайна сметка ще измести благородния метал.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Критиките към Биткойн са абсурдни – Антъни Скарамучи

Американският финансист Антъни Скарамучи, основател на SkyBridge Capital, наскоро защити съоснователя на MicroStrategy Майкъл Сейлър от упреците на Биткойн критик, който твърди, че Сейлър е навредил повече на BTC, отколкото му е помогнал.

24.05.2024 1:00 2 мин. четене

Манията по Биткойн Runes отминава след огромен срив на транзакциите

Протоколът Bitcoin Runes, стартиран на 20 април, първоначално се наложи като доминиращ в трафика на блокчейна на Биткойн в осем дни, предимно през уикендите, което съвпадна с четвъртото халвинг събитие на Биткойн.

23.05.2024 17:00 1 мин. четене

Доналд Тръмп започна да приема Биткойн, Етериум и други криптовалути за кампанията си

Уебсайтът на предизборната кампания на бившия президент Доналд Тръмп обяви, че приема дарения в криптовалута, като предоставя на потребителите възможността да правят вноски с фиатна валута или с различни криптовалути.

23.05.2024 7:00 1 мин. четене

Топ 3 акции, които да следите по време на бичия пазар на Биткойн

Биткойн се превърна в най-добре представящия се актив през последното десетилетие, като показа забележителна устойчивост и непрекъснат растеж. Интересното е, че някои водещи криптоакции също са свидетели на значителни възходящи тенденции.

22.05.2024 21:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.