НАЧАЛО Биткойн

Биткойн ще бъде доминантната форма на пари – Л. Лепард

октомври 12, 2022 14:14 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн ще бъде доминантната форма на пари – Л. Лепард

Основателят на фирмата за управление на инвестиции Equity Management Associates Лорънс Лепард смята, че устойчивостта на фиатните валути е застрашена. 

Според него централната банка на САЩ е създала проблеми чрез прекомерното печатане на пари. Същевременно Лепард предполага, че агенцията е изпаднала в паника и е влошила ситуацията в опитите си да я коригира. 

Той направи тези коментари по време на интервю с Натали Брюнел от 11 октомври. 

Въпреки това, при липсата на фиатна валута, известният инвеститор отбеляза, че Биткойн (BTC) вероятно ще се разрасне и ще се превърне в доминантна форма на пари. Той заяви, че растежът на криптовалутата е успореден на скептицизма в интернет и в крайна сметка ще стане широко разпространен. 

Федералният резерв [се проваля]. Искам да кажа, че в момента сме в края на играта на фиатните пари, те напълно се провалиха на преходната инфлация. 

Напечатаха твърде много пари, инфлацията се разгаря и те се паникьосват. <…> За мен е очевидно, че Биткойн ще се превърне в доминантната форма на пари.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн като алтернатива на спестовните сметки


Лепард предупреди, че настоящата политика на Федералния резерв е създала сложна ситуация, която напомня за финансовата криза от 2008 г. 

Смятам, че през следващите 18 месеца ще станем свидетели на пълноценна валутна криза в САЩ и когато това се случи, Фед ще трябва да се [активизират]. <…> Пауъл ще подаде оставка или ще бъде уволнен.

Освен това Лепард добави, че Биткойн е готов да процъфти в бъдеще и да измести златото като най-добро средство за съхранение на стойност. Инвеститорът заяви, че и златото, и Биткойн ще се представят по-добре, но криптовалутата в крайна сметка ще измести благородния метал.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн (BTC): Може да видим срив до $6,000

В последното си живо предаване, излъчено на 24 ноември, DecenTrader разкри прогноза за най-лошия сценарии пред Биткойн (BTC), а именно че все още има риск активът да падне под $7,000 в този мечи пазар.

ноември 26, 2022 20:39 1 мин. четене

Биткойн (BTC): Мечият пазар почти се изчерпа, твърди директора на deVere Group

Главният изпълнителен директор на финансово-консултантската компания deVere Group Найджъл Грийн е оптимист, че мечият пазар на криптовалутите ще приключи след месеци.

ноември 26, 2022 15:19 1 мин. четене

Проучване на докторант от Харвард препоръчва Биткойн на централните банки

Докторант от пети курс в Харвард призова централните банки да използват Биткойн (BTC) в резервите си като хедж срещу риска от санкции.

ноември 25, 2022 18:48 1 мин. четене

Биткойн (BTC) ще се завърне по-силен от всякога, твърди Кати Ууд

Основателят и главен изпълнителен директор на инвестиционната компания ARK Invest все още вярва в прогнозата си, че до 2030 г. Биткойн (BTC) ще достигне седемцифрена стойност.

ноември 25, 2022 17:14 1 мин. четене