НАЧАЛО Биткойн

Биткойн ще бъде доминантната форма на пари – Л. Лепард

октомври 12, 2022 14:14 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн ще бъде доминантната форма на пари – Л. Лепард

Основателят на фирмата за управление на инвестиции Equity Management Associates Лорънс Лепард смята, че устойчивостта на фиатните валути е застрашена. 

Според него централната банка на САЩ е създала проблеми чрез прекомерното печатане на пари. Същевременно Лепард предполага, че агенцията е изпаднала в паника и е влошила ситуацията в опитите си да я коригира. 

Той направи тези коментари по време на интервю с Натали Брюнел от 11 октомври. 

Въпреки това, при липсата на фиатна валута, известният инвеститор отбеляза, че Биткойн (BTC) вероятно ще се разрасне и ще се превърне в доминантна форма на пари. Той заяви, че растежът на криптовалутата е успореден на скептицизма в интернет и в крайна сметка ще стане широко разпространен. 

Федералният резерв [се проваля]. Искам да кажа, че в момента сме в края на играта на фиатните пари, те напълно се провалиха на преходната инфлация. 

Напечатаха твърде много пари, инфлацията се разгаря и те се паникьосват. <…> За мен е очевидно, че Биткойн ще се превърне в доминантната форма на пари.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн като алтернатива на спестовните сметки


Лепард предупреди, че настоящата политика на Федералния резерв е създала сложна ситуация, която напомня за финансовата криза от 2008 г. 

Смятам, че през следващите 18 месеца ще станем свидетели на пълноценна валутна криза в САЩ и когато това се случи, Фед ще трябва да се [активизират]. <…> Пауъл ще подаде оставка или ще бъде уволнен.

Освен това Лепард добави, че Биткойн е готов да процъфти в бъдеще и да измести златото като най-добро средство за съхранение на стойност. Инвеститорът заяви, че и златото, и Биткойн ще се представят по-добре, но криптовалутата в крайна сметка ще измести благородния метал.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Неактивен от 10 години Биткойн адрес се събуди и прехвърли милиони долари

След десетилетие на спящ режим беше прехвърлено значително количество Биткойн токени от портфейл на нов адрес, на обща стойност около $37.8 милиона, което се равнява на 1432.93 BTC.

юни 8, 2023 18:30 1 мин. четене

Биткойн: Анализатор предупреждава за предстоящ срив – ето защо

Популярен крипто анализатор направи прогноза за бъдещето на Биткойн, като въз основа на мечи сигнал предположи значителен спад.

юни 8, 2023 7:00 2 мин. четене

Биткойн: Топ китовете продължават да трупат BTC

Платформата за крипто анализи Glassnode съобщи, че най-големите притежатели на Биткойн (BTC), които не държат активите си на борси, активно са трупали криптовалутата през последния месец и половина. 

юни 7, 2023 13:59 2 мин. четене

Биткойн, Етериум и Solana предизвикват вълнение на крипто пазара

Според анализатор, страхът от пропускане или FOMO потенциално може да доведе до активизиране на “дребните” търговци в Биткойн сектора (BTC).

юни 6, 2023 11:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.