НАЧАЛО Крипто Крими

Binance Chain временно спря дейността си поради хак

октомври 7, 2022 13:57 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Binance Chain временно спря дейността си поради хак

BNB Chain преустанови дейността си днес, след като претърпя хак през нощта, който открадна над $100 милиона.

Хакерите се опитаха да източат $560 милиона в BNB от BSC Token Hub – мост между веригите на мрежата. Около $100 – $130 милиона бяха успешно прехвърлени към други вериги. 

След експлойта Чанпен Джао, главен изпълнителен директор на Binance, борсата, поддържаща BNB Chain, обяви в Twitter, че веригата ще бъде спряна за поддръжка. В това време екипи ще разследват атаката, и ще предоставят актуализации. Те след това споделиха, че мрежата е рестартирана и работи нормално, като валидаторите на блокчейна са възобновили дейността си. 

В четвъртък неизвестен хакер иззе 2 милиона токена BNB на стойност около $560 милиона от моста на мрежата. 

Слабост в BSC Token Hub

Както отрази специалистът по сигурност samczsun експлойтът е възникнал поради грешка в моста, която е позволила на нападателя да фалшифицира доказателства за сигурност. В туит той обясни, че инцидентът е можел да бъде много по-сериозен. 

BSC Token Hub е мост, който позволява на активите да се движат между различни блокчейн протоколи. Когато потребителят изпраща активи от един блокчейн към друг, мостът заключва активите и изработва опакована версия на средствата в целевата верига. 

След инцидента екипът реагира, като изключи валидаторите си – за да спре напълно мрежата – докато разследва. Спирането също така беше опит да се спре нападателят и да се спасят откраднатите средства. Идеята е била потенциално да се изземат средствата, които са останали в мрежата и които нападателят все още не е прехвърлил в други вериги.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Анализатор посочва алткойн с висок потенциал за възход


Данните на фирмата за сигурност Slow Mist показаха, че от експлоатираната сума $127 милиона са били изпратени от моста към други вериги, включително тези на Етериум, Arbitrum, Fantom, Polygon и Avalanche. Можете да видите движенията на средствата в долната графика.

bnb

По-голямата част – близо $429 милиона – е останала в самата верига на BNB. Макар засега да не е потвърдено дали екипът е замразил тези средства, това изглежда е по-вероятният резултат.

„Тъй като веригата на БНБ е спряла услугите си, хакерът в момента не може да премести $429 милиона в мрежата на BNB“, пише SlowMist.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Съдят Nexo за предполагаемо блокиране на $126 милиона през 2020-2021 г.

Ищците твърдят, че Nexo е замразила сметките им през 2020-21 г., след като те са поискали да изтеглят активите си от платформата.

ноември 24, 2022 15:02 1 мин. четене

Хакер открадна $42 милиона от крипто портфейл

Партньор-основател на Fenbushi Capital, Бо Шен, сподели, че неговият частен крипто портфейл е бил хакнат на 10 ноември, в резултат на което е загубил различни крипто активи на стойност $42 милиона.

ноември 23, 2022 17:43 1 мин. четене

Измамен сайт се представя за компанията на Уорън Бъфет

Berkshire Hathaway, управляван от милиардера Уорън Бъфет инвестиционен конгломерат, предупреди за фалшив уебсайт за криптовалути, който използва името им, без да е свързан с компанията.

ноември 23, 2022 9:57 1 мин. четене

ФБР арестува двама души свързани с крипто измама за стотици милиони

Министерството на правосъдието на СAЩ съобщи за ареста на двама естонци в столицата на страната им – Талин, обвинявайки ги в извършване на крипто измами и пране на пари.

ноември 23, 2022 9:08 1 мин. четене