Home

Binance Chain временно спря дейността си поради хак

07.10.2022 13:57 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Binance Chain временно спря дейността си поради хак

BNB Chain преустанови дейността си днес, след като претърпя хак през нощта, който открадна над $100 милиона.

Хакерите се опитаха да източат $560 милиона в BNB от BSC Token Hub – мост между веригите на мрежата. Около $100 – $130 милиона бяха успешно прехвърлени към други вериги. 

След експлойта Чанпен Джао, главен изпълнителен директор на Binance, борсата, поддържаща BNB Chain, обяви в Twitter, че веригата ще бъде спряна за поддръжка. В това време екипи ще разследват атаката, и ще предоставят актуализации. Те след това споделиха, че мрежата е рестартирана и работи нормално, като валидаторите на блокчейна са възобновили дейността си. 

В четвъртък неизвестен хакер иззе 2 милиона токена BNB на стойност около $560 милиона от моста на мрежата. 

Слабост в BSC Token Hub

Както отрази специалистът по сигурност samczsun експлойтът е възникнал поради грешка в моста, която е позволила на нападателя да фалшифицира доказателства за сигурност. В туит той обясни, че инцидентът е можел да бъде много по-сериозен. 

BSC Token Hub е мост, който позволява на активите да се движат между различни блокчейн протоколи. Когато потребителят изпраща активи от един блокчейн към друг, мостът заключва активите и изработва опакована версия на средствата в целевата верига. 

След инцидента екипът реагира, като изключи валидаторите си – за да спре напълно мрежата – докато разследва. Спирането също така беше опит да се спре нападателят и да се спасят откраднатите средства. Идеята е била потенциално да се изземат средствата, които са останали в мрежата и които нападателят все още не е прехвърлил в други вериги.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Анализатор посочва алткойн с висок потенциал за възход


Данните на фирмата за сигурност Slow Mist показаха, че от експлоатираната сума $127 милиона са били изпратени от моста към други вериги, включително тези на Етериум, Arbitrum, Fantom, Polygon и Avalanche. Можете да видите движенията на средствата в долната графика.

bnb

По-голямата част – близо $429 милиона – е останала в самата верига на BNB. Макар засега да не е потвърдено дали екипът е замразил тези средства, това изглежда е по-вероятният резултат.

“Тъй като веригата на BNB е спряла услугите си, хакерът в момента не може да премести $429 милиона в мрежата на BNB”, пише SlowMist.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Chainalysis стартира инициатива за борба с фишинг измамите в крипто сектора

Chainalysis представи резултатите от операция Spincaster – мащабна инициатива, насочена към борба с фишинг измамите – вид измама, която причини значителни финансови загуби в крипто сектора от май 2021 г. насам.

18.07.2024 20:00 2мин. четене

Robinhood се изправя пред съдебна процедура във връзка с нарушения в рефералната програма

Федерален съдия постанови, че Robinhood трябва да плати $9 милиона за уреждане на съдебно дело относно програмата си за препорки, за която бе установено, че нарушава законите за защита на потребителите, изпращайки неправомерни съобщения.

18.07.2024 19:00 1мин. четене

ФБР разкри измамна крипто схема на стойност $2.5 милиона

ФБР и Кралската полиция на Тайланд разкриха „pig butchering“ схема, при която жертвите от САЩ са били измамени с над $2.5 милиона долара под формата на Tether (USDT).

18.07.2024 14:30 1мин. четене

Някой се опитва да разбие акаунтите на потребителите на Mt. Gox

На фона на продължаващото изплащане на дължимите средства на пострадалите потребители при хака на Mt.Gox, бяха регистрирани опити за неоторизиран достъп до сметките им.

18.07.2024 12:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.