НАЧАЛО Алткойни

Кои са най-обещаващите зелени криптовалути?

октомври 12, 2022 20:26 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Кои са най-обещаващите зелени криптовалути?

Наблюдава се тенденция проектите на пазара на криптовалутите вече да се опитват да допринесат за по-устойчиво и зелено бъдеще.

Климатичните оптимисти се обединиха в опит да адаптират нови технологии, за да допринесат към насочването на криптовалутите към по-устойчиви и екологични хоризонти. 

От друга страна, други проекти преминават или са преминали от proof-of-work (PoW) към proof-of-stake (PoS), което ги прави по-малко енергоемки. 

Следващите три могат са едно от най-впечатляващите зелени крипто проект в сферата.  

Етериум (ETH)

Платформата за смарт договори, втората по големина криптовалута, е добре известна със своята среда за разработка на децентрализирани приложения (dApp), върху която са изградени множество други проекти. С неотдавнашното “Сливане” на Етериум проектът премина от PoW към PoS протокол, като валидира транзакциите чрез стейкинг. 

Чрез Сливането потреблението на електроенергия на цялата мрежа падна с невероятните 99.95 %, което прави цялата мрежа нисковъглеродна. Към момента на писане Етериум се търгува около $1,300.

Chia (XCH)

Брандингът и маркетингът на този криптопроект се фокусират върху положителното въздействие върху околната среда чрез използване на протокол за доказателство за пространството и времето. По същество протоколът заснема неизползваното пространство на твърдия диск, използвано за валидиране на мрежата. 

Проектът създаде “зелена книга”, в която подробно описва своя консенсусен протокол, като подчертава, че мрежата използва само 0.16% от годишното потребление на енергия на Биткойн (BTC).   

Към момента на писане XCH се търгува около за $31.8, което е с 0.94% повече за деня, но с 6.71% по-малко за последните седем дни, по данни на CoinMarketCap.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн ще бъде доминантната форма на пари – Л. Лепард


IMPT (IMPT)

IMPT представлява екосистема за въглеродни кредити, създадена с помощта на блокчейна на Polygon (MATIC), където потребителите могат да купуват, продават, печелят и търгуват с въглеродни кредити. 

Въглеродните кредити се използват предимно от компании и физически лица като право на емисии на CO2. 

Според проекта структурата на въглеродните кредити е организирана като незаменяем токен (NFT), което ги прави по-сигурни и лесно търгуеми. Платформата все още се разработва, а токените IMPT са в етап на предварителна продажба.

Тези три проекта представляват са  тези, които или намаляват, или ще произвеждат най-малко емисии на CO2 и биха могли да се радват на много внимание, тъй като предполагаемо осигуряват по-добро бъдеще за крипто ентусиастите и за планетата като цяло.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

XRP: Рекордна активност в мрежата – какво означава това?

През изминалия уикенд, докато по-голямата част от крипто пазара показа признаци на възстановяване, XRP се открои с ръст на цената до $0.50, тъй като бичите настроения надделяха над мечите тенденции.

май 30, 2023 16:30 2 мин. четене

Защо институциите могат да започнат да прехвърлят $100 милиона в IEO на Tradecurve (TCRV)

С пускането на Биткойн ентусиастите видяха ползата от наличието на децентрализирана система за транзакции на стойност, която не разчита на централизирана институция.

май 30, 2023 15:54 3 мин. четене

Медицинската сестра, която спечели $1.3 милиона от дела на Илон Мъск в Twitter, купува токени от предварителна продажба на Tradecurve (TCRV)

Попитайте медицинската сестра, която спечели над $1.3 милиона от закупуването на акции на Twitter и тя ще ви каже, че инвестирането в обещаващи проекти е идеалният начин за придобиване на дългосрочни печалби. 

май 30, 2023 15:02 3 мин. четене

Показва ли GALA, че GameFi умира? AI криптовалутите ли са следващите скъпоценни камъни на бичия пазар?

GameFi индустрията се описва основно като връзка между традиционните и децентрализираните екосистеми за игри. Индустрията изигра съществена роля за привличане на вниманието на хората. 

май 30, 2023 15:01 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.