НАЧАЛО Алткойни

Кои са най-обещаващите зелени криптовалути?

12.10.2022 20:26 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Кои са най-обещаващите зелени криптовалути?

Наблюдава се тенденция проектите на пазара на криптовалутите вече да се опитват да допринесат за по-устойчиво и зелено бъдеще.

Климатичните оптимисти се обединиха в опит да адаптират нови технологии, за да допринесат към насочването на криптовалутите към по-устойчиви и екологични хоризонти. 

От друга страна, други проекти преминават или са преминали от proof-of-work (PoW) към proof-of-stake (PoS), което ги прави по-малко енергоемки. 

Следващите три могат са едно от най-впечатляващите зелени крипто проект в сферата.  

Етериум (ETH)

Платформата за смарт договори, втората по големина криптовалута, е добре известна със своята среда за разработка на децентрализирани приложения (dApp), върху която са изградени множество други проекти. С неотдавнашното “Сливане” на Етериум проектът премина от PoW към PoS протокол, като валидира транзакциите чрез стейкинг. 

Чрез Сливането потреблението на електроенергия на цялата мрежа падна с невероятните 99.95 %, което прави цялата мрежа нисковъглеродна. Към момента на писане Етериум се търгува около $1,300.

Chia (XCH)

Брандингът и маркетингът на този криптопроект се фокусират върху положителното въздействие върху околната среда чрез използване на протокол за доказателство за пространството и времето. По същество протоколът заснема неизползваното пространство на твърдия диск, използвано за валидиране на мрежата. 

Проектът създаде “зелена книга”, в която подробно описва своя консенсусен протокол, като подчертава, че мрежата използва само 0.16% от годишното потребление на енергия на Биткойн (BTC).   

Към момента на писане XCH се търгува около за $31.8, което е с 0.94% повече за деня, но с 6.71% по-малко за последните седем дни, по данни на CoinMarketCap.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн ще бъде доминантната форма на пари – Л. Лепард


IMPT (IMPT)

IMPT представлява екосистема за въглеродни кредити, създадена с помощта на блокчейна на Polygon (MATIC), където потребителите могат да купуват, продават, печелят и търгуват с въглеродни кредити. 

Въглеродните кредити се използват предимно от компании и физически лица като право на емисии на CO2. 

Според проекта структурата на въглеродните кредити е организирана като незаменяем токен (NFT), което ги прави по-сигурни и лесно търгуеми. Платформата все още се разработва, а токените IMPT са в етап на предварителна продажба.

Тези три проекта представляват са  тези, които или намаляват, или ще произвеждат най-малко емисии на CO2 и биха могли да се радват на много внимание, тъй като предполагаемо осигуряват по-добро бъдеще за крипто ентусиастите и за планетата като цяло.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Kraken отрича слуховете за премахване на Tether в Европа

Kraken, водеща борса за криптовалути, потвърди, че не планира да извади Tether (USDT) от списъка си в с предлагани активи за търговия в Европа, въпреки нарастващите опасения относно стабилността и регулаторното съответствие на стабилните монети.

19.05.2024 22:00 1 мин. четене

Резкият спад в цените на GME и AMC породи много съмнения

Меме криптовалутите може да засенчат меме акциите поради възприеманите от тях ползи. GameStop (GME), базиран на Solana (SOL) меме токен, който отбеляза скок след завръщането на Roaring Kitty, сега търпи значителни загуби.

19.05.2024 16:00 1 мин. четене

Основателят на Telegram получи милиони в нов алткойн и се закани да не продава до 100х печалба

На 17 май Павел Дуров, основател на Telegram, изрази благодарността си към проекта Notcoin за щедрото дарение.

19.05.2024 11:30 2 мин. четене

Тази криптовалута скочи с над 40% след съобщение за нова актуализация

Алткойн, свързан с ориентиран към сигурността крипто портфейл, значително надмина по-широкия пазар на дигитални активи, като тази седмица се повиши с над 40%.

19.05.2024 10:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.