НАЧАЛО Алткойни

Кои са най-обещаващите зелени криптовалути?

октомври 12, 2022 20:26 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Кои са най-обещаващите зелени криптовалути?

Наблюдава се тенденция проектите на пазара на криптовалутите вече да се опитват да допринесат за по-устойчиво и зелено бъдеще.

Климатичните оптимисти се обединиха в опит да адаптират нови технологии, за да допринесат към насочването на криптовалутите към по-устойчиви и екологични хоризонти. 

От друга страна, други проекти преминават или са преминали от proof-of-work (PoW) към proof-of-stake (PoS), което ги прави по-малко енергоемки. 

Следващите три могат са едно от най-впечатляващите зелени крипто проект в сферата.  

Етериум (ETH)

Платформата за смарт договори, втората по големина криптовалута, е добре известна със своята среда за разработка на децентрализирани приложения (dApp), върху която са изградени множество други проекти. С неотдавнашното „Сливане“ на Етериум проектът премина от PoW към PoS протокол, като валидира транзакциите чрез стейкинг. 

Чрез Сливането потреблението на електроенергия на цялата мрежа падна с невероятните 99.95 %, което прави цялата мрежа нисковъглеродна. Към момента на писане Етериум се търгува около $1,300.

Chia (XCH)

Брандингът и маркетингът на този криптопроект се фокусират върху положителното въздействие върху околната среда чрез използване на протокол за доказателство за пространството и времето. По същество протоколът заснема неизползваното пространство на твърдия диск, използвано за валидиране на мрежата. 

Проектът създаде „зелена книга“, в която подробно описва своя консенсусен протокол, като подчертава, че мрежата използва само 0.16% от годишното потребление на енергия на Биткойн (BTC).   

Към момента на писане XCH се търгува около за $31.8, което е с 0.94% повече за деня, но с 6.71% по-малко за последните седем дни, по данни на CoinMarketCap.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн ще бъде доминантната форма на пари – Л. Лепард


IMPT (IMPT)

IMPT представлява екосистема за въглеродни кредити, създадена с помощта на блокчейна на Polygon (MATIC), където потребителите могат да купуват, продават, печелят и търгуват с въглеродни кредити. 

Въглеродните кредити се използват предимно от компании и физически лица като право на емисии на CO2. 

Според проекта структурата на въглеродните кредити е организирана като незаменяем токен (NFT), което ги прави по-сигурни и лесно търгуеми. Платформата все още се разработва, а токените IMPT са в етап на предварителна продажба.

Тези три проекта представляват са  тези, които или намаляват, или ще произвеждат най-малко емисии на CO2 и биха могли да се радват на много внимание, тъй като предполагаемо осигуряват по-добро бъдеще за крипто ентусиастите и за планетата като цяло.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Нови съмнения за Tether (USDT) тревожат крипто общността

Покрай скорошните събития около FTX много хора подлагат устойчивостта на сферата под съмнение като Tether отново са на фокус.

декември 4, 2022 20:10 1 мин. четене

Активното развитие на Cardano (ADA) може да е разковничето за бъдещето на проекта

От Santiment разкриха, че Cardano (ADA) е начело на списъка с развойна дейност през последните 30 дни. Така актива изпревари криптовалути като Polkadot (DOT) и Етериум (ETH). 

декември 4, 2022 19:14 1 мин. четене

Ето кои са топ транзакциите на крипто китовете през изминалата седмица

През изминалата седмица станахме свиделите на не малко транзакции на крипто китове. Общата им стойност е над $3 милиарда, а Binance са помогнали за осъществяването на около 80% от тях.

декември 4, 2022 17:55 1 мин. четене

Ето кога Chainlink стартира стейкинг функцията си

Стейкинг функцията на Chainlink ще стартира в основната мрежа на Етериум на 6 декември. Дали това, че периода на заключване на стейкнатите токени е напълно прозрачен ще помогне на Chanlink (LINK) да се конкурира със стейкинга на Етериум, все още не е ясно.

декември 3, 2022 22:05 1 мин. четене