Home

Фалшив крипто портфейл в AppStore на Apple източва парите на потребителите

29.06.2024 14:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Фалшив крипто портфейл в AppStore на Apple източва парите на потребителите

Потребителите на Phantom Wallet и Solana са били предупредени за това измамно приложение, което имитира легитимния Phantom Wallet.

Фалшивото приложение се появява като реклама и измамно наподобява автентичното приложение на Phantom Technologies, като при търсене на думата “Phantom” то се появява на видно място. Освен това приложението е подвеждащо разпределено в категорията “Образование” вместо в “Услуги” и невярно твърди, че е в платформата от 17 години.

Появиха се съобщения за значителни финансови загуби с участието на същия портфейл. Менде Матиас, съосновател на Дубайския блокчейн център, съобщи за кражба, надхвърляща $100,000, от неговия Phantom портфейл на 25 юни.

Той спомена, че инцидентът е станал малко след като е получил токени от предварителна продажба, въпреки че е имал надеждни мерки за сигурност.

На потребителите на Phantom Wallet се препоръчва да останат бдителни и да теглят приложения само от проверени разработчици, за да избегнат подобни измами.

Този инцидент подчертава продължаващите предизвикателства и рискове в крипто пространството, като набляга на необходимостта от осведоменост на общността и споделяне на информация. Той също така поражда опасения относно сигурността и процеса на проверка на AppStore на Apple, като поставя под въпрос безопасността на включването и популяризирането на измамни приложения.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Крипто борсата WazirX предприема действия за възстановяване на откраднатите активи

В отговор на голяма кибератака WazirX, известна крипто борса в Индия, стартира програма за възнаграждения, чиято цел е да замрази и възстанови откраднатите активи.

20.07.2024 17:00 2мин. четене

$7.6 милиона са откраднати при скорошен крипто експлойт

Хакерските атаки и крипто измамите отново се увеличават, като са откраднати десетки милиони долари.

20.07.2024 9:30 1мин. четене

Основателят на Bitzlato е освободен след изтърпяно наказание за крипто престъпления

Основателят на закритата крипто борса Bitzlato е освободен след излежаване на 18-месечен затвор.

19.07.2024 20:00 1мин. четене

Ето кой може да стои зад последната хакерска атака на WazirX

Индийската крипто борса WazirX съобщи за значителен пробив в сигурността и обяви, че в момента разследва инцидента, който е довел до временно спиране на тегленията на индийски рупии (INR) и криптовалути.

19.07.2024 12:30 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.