Home

Директор на Ripple обяви подкрепата си за Consensys на фона на делото на SEC

30.06.2024 12:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Директор на Ripple обяви подкрепата си за Consensys на фона на делото на SEC

В юридическа конфронтация главният технологичен директор (CTO) на Ripple Дейвид Шварц индиректно изрази подкрепата си за Consensys Software Inc. след съдебното дело, заведено от Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) срещу компанията. SEC твърди, че Consensys е работила като нерегистриран брокер.

Искът на SEC обвинява Consensys и в нерегистрирано предлагане и продажба на ценни книжа чрез платформата MetaMask, като конкретно е насочен към суаповете и функциите за залог на платформата. В жалбата, подадена в петък, 28 юни, се твърди, че дейностите на Consensys чрез MetaMask представляват нерегистрирани сделки с ценни книжа. SEC твърди, че MetaMask суаповете и стейкинга включват обединяване на активи с очакване за печалби, получени предимно от усилията на други лица, което класифицира тези дейности като сделки с ценни книжа, изискващи регистрация.

В отговор на съдебния иск главният технически директор на Ripple Дейвид Шварц защити Consensys в поредица от съобщения в X (Twitter). Той се противопостави на аргументите, предполагащи, че услугите на MetaMask се квалифицират като ценни книжа поради очакването за печалби, получени от усилията на Consensys.

Той поясни още, че споразумение за предоставяне на услуги по управление и прехвърляне на средства, при което споделената печалба е изцяло извън споразумението и не се дължи на усилията на никоя от страните, не представлява инвестиционен договор. Според Шварц печалбите, генерирани от услугите на MetaMask, се дължат на външни пазарни условия и дейности на потребителите, а не на усилията на Consensys.

Шварц също така коментира продължаващия дебат за токена срещу ценните книжа, заявявайки:

Ако всички хора, които притежават актива, извършват действия” е общо предприятие, тогава всичко е ценна книга. Токените, управлявани чрез смарт договори, не могат да направят всички притежатели общо предприятие.

По-широкият регулаторен пейзаж също отбеляза развитие, тъй като окръжният съдия Ейми Берман Джаксън се съгласи с позицията на съдия Торес по отношение на програмните и вторичните продажби на XRP. В делото Binance срещу SEC съдия Джаксън отхвърли твърденията на SEC относно вторичните продажби на BNB от субекти, които не са Binance. Това решение създава важен прецедент за текущите съдебни дела, свързани с криптовалути, в САЩ.

Очаква се компании като Coinbase, Consensys и Kraken да се възползват от това решение, за да подсилят позициите си в съответните съдебни дела. С това решение адвокатите на SEC вече не могат да твърдят, че гледната точка на съдия Торес за вторичните продажби няма съдебна подкрепа или приемане, което потенциално оформя бъдещата регулаторна среда за криптовалутите в САЩ.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как Доналд Тръмп планира да увеличи производството на петрол в САЩ

Кандидатът за президент на САЩ Доналд Тръмп обеща да увеличи местния добив на петрол в страната и да отмени регулациите, за да постигне целите си.

18.07.2024 21:30 1мин. четене

ЕЦБ демонстрира предпазливост след намаляването на лихвите, а еврото се засилва

Търговците подкрепиха еврото в четвъртък на фона на сигналите от страна на Европейската централна банка (ЕЦБ) за предпазливи планове след намаляването на лихвените проценти, което отслаби предишните опасения във връзка с политическите сътресения във Франция.

18.07.2024 21:10 2мин. четене

Chainalysis стартира инициатива за борба с фишинг измамите в крипто сектора

Chainalysis представи резултатите от операция Spincaster – мащабна инициатива, насочена към борба с фишинг измамите – вид измама, която причини значителни финансови загуби в крипто сектора от май 2021 г. насам.

18.07.2024 20:00 2мин. четене

Robinhood се изправя пред съдебна процедура във връзка с нарушения в рефералната програма

Федерален съдия постанови, че Robinhood трябва да плати $9 милиона за уреждане на съдебно дело относно програмата си за препорки, за която бе установено, че нарушава законите за защита на потребителите, изпращайки неправомерни съобщения.

18.07.2024 19:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.