Home

Цената на токен се срина с 15% след хак – потребител изгуби $8 милиона

03.07.2024 11:00 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Цената на токен се срина с 15% след хак – потребител изгуби $8 милиона

На 3 юли блокчейнът на Bittensor (TAO) беше временно спрян поради атака срещу няколко потребителски портфейла, в резултат на което поне един от тях загуби $8 милиона.

След атаката цената на TAO спадна с цели 15% до $227, но леко се възстанови до $238 към момента на писане на статията, а от платформата увериха, че са предприети мерки за предотвратяване на по-нататъшни инциденти.

Провеждаме разследване и от предпазливост напълно спряхме транзакциите във веригата, докато не получим повече информация за атаката“, написа член на основния екип на Bittensor в Discord канала на проекта.

По-късно съоснователят Ала Шаабана потвърди в X, че веригата е била приведена в “безопасен режим“, което означава, че докато блоковете все още се произвеждат, не се обработват транзакции.

Блокчейн тракерите за мрежата Bittensor посочиха, че последните транзакции и блокове са били обработени около 02:20 ч. българско време на 3 юни.

Независимият анализатор на сигурността ZachXBT съобщи в своя канал в Telegram, че един от потребителите е загубил 32,000 TAO, оценени на $8 милиона по това време, и предположи, че изтичането на частен ключ може да е причинило атаката.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Още един крипто протокол стана жертва на хакерска атака

Крипто протокол току-що загуби милиони долари в алткойни по време на сериозен пробив в сигурността, както съобщи Cyvers Alerts.

16.07.2024 17:30 1мин. четене

Севернокорейски хакери са предполагаемо свързани с експлойт на крипто борса за $305 милиона

Последните събития сочат, че Lazarus Group, известна хакерска структура, спонсорирана от държавата, може да стои зад пробива на японската крипто борса DMM Bitcoin на стойност $305 милиона.

16.07.2024 8:30 1мин. четене

Потърпевш от фишинг атака успя да възстанови откраднати средства

Жертва на фишинг атака на стойност $24 милиона е получила частично възстановяване, след като извършителят доброволно е върнал част от откраднатите средства.

15.07.2024 23:00 1мин. четене

Срещата на SEC при затворени врати в четвъртък може да определи бъдещето на Ripple

Правният спор между Ripple Labs Inc. и Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) може да достигне ключов момент тази седмица, тъй като двете страни ще се съберат на среща при затворени врати в четвъртък, 18 юли 2024 г.

15.07.2024 17:30 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.