НАЧАЛО Други

2 акции от портфолиото на Уорън Бъфет, които може да си заслужават инвестицията

15.05.2024 15:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
2 акции от портфолиото на Уорън Бъфет, които може да си заслужават инвестицията

За начинаещите трейдъри моделирането на стратегиите им по примера на успешни инвеститори може да бъде много ефективно, а малко инвеститори са толкова известни, колкото Уорън Бъфет, председател на Berkshire Hathaway (NYSE: BRK.A), известен с десетилетия опит и многобройни успешни инвестиции.

Инвестиционният подход на Бъфет набляга на фундаменталните принципи, с фокус върху анализа на представянето на дадена компания, нейната финансова мощ и бъдещ потенциал, преди да вземе инвестиционни решения. Богатият му опит е подобрил способността му да прави разлика между добрите и лошите инвестиции, което му позволява да изгради портфейл, който постоянно превъзхожда пазара.

Портфейлът на Бъфет е разнообразен и включва акции от различни индустрии. Той е склонен да предпочита компании, които са отличници в съответните области, предлагат дивиденти и отдават приоритет на иновациите. За трейдърите, независимо дали са начинаещи, или опитни ветерани, два от инвестиционните принципи на Бъфет се открояват като особено ценни.

Visa (NYSE: V) доминира в сектора на разплащанията с кредитни карти, като притежава над 60% от пазарния дял в САЩ и запазва позицията си на лидер в бранша. Широкото ѝ участие в различни финансови сектори допълнително укрепва мрежата ѝ с всяко разширяване.

Утвърждавайки присъствието си в продължение на десетилетия, Visa е спечелила доверието и авторитета на регулаторните агенции, анализаторите на сигурността, трейдърите и потребителите. Това доверие насърчава широкото приемане на плащания в мрежите на Visa от страна на търговците.

С темп на растеж, надвишаващ 4,000% от първичното публично предлагане, акциите на Visa предлагат обещаваща възвръщаемост в бъдеще.

Mastercard (NYSE: MA) заема второ място на пазара на кредитни карти, като има над 20% пазарен дял в САЩ. Тя се възползва от доминиращата си позиция на двуполюсния пазар, за да получи сериозни печалби.

Както Visa, така и Mastercard имат марж на печалбата от около 50%, което е значително увеличение спрямо приблизително 30% през 2010 г. Този скок в рентабилността се очаква, тъй като предприятията, използващи мрежови ефекти, укрепват с разширяването си. Работейки с минимални активи, засилената им експанзия води до по-висока рентабилност.

С ръст, надхвърлящ 10,000% от създаването си, акциите на Mastercard представляват атрактивен вариант за перспективни дългосрочни инвестиции.

Въпреки високите си цени, Visa и Mastercard се считат за бизнеси от най-висок клас. Понастоящем Visa се търгува на цена 31 пъти по-висока от печалбата, а Mastercard – 36 пъти по-висока от печалбата. Въпреки това, като се има предвид общата оценка на S&P 500 от 27 пъти печалбата, тази премия е оправдана за две от най-доходоносните акции на Бъфет.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Интересът към крипто портфейлът Phantom расте – какво означава това за Solana?

Крипто портфейлът Phantom Wallet се изкачи до третата позиция в категорията за комунални услуги в Apple App Store, отстъпвайки само на Google и Google Chrome Apps.

20.05.2024 1:00 2 мин. четене

Tether планира да разработи терминал за p2p финансови пазари

Главният изпълнителен директор Паоло Ардоино на Tether обяви, че компанията ще отдели значителни ресурси за разработване на терминал за peer-to-peer (P2P) финансови пазари.

19.05.2024 23:00 1 мин. четене

Глоба за милиарди заплашва Microsoft в Европа

На Microsoft може да бъде наложена глоба в размер до 1% от годишните ѝ приходи в Европейския съюз, ако не отговори на искане за предоставяне на информация до 27 май.

19.05.2024 21:00 2 мин. четене

6 съвета за търговията с криптовалути

През последните години криптовалутите спечелиха значително внимание и популярност. Тези дигитални активи предлагат редица предимства пред традиционните валути, като например по-голяма сигурност и неприкосновеност на личните данни, по-ниски такси за транзакции и децентрализиран контрол.

19.05.2024 19:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.