НАЧАЛО Биткойн

Третата най-голяма банка в САЩ разкри инвестиция в Биткойн ETF

10.05.2024 21:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Третата най-голяма банка в САЩ разкри инвестиция в Биткойн ETF

Wells Fargo, третата по големина банка в Съединените щати, разкри инвестицията си в спот Биткойн ETF.

Според декларация до Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC), банката е инвестирала в Биткойн ETF, който получи одобрение по-рано тази година.

Документът разкрива, че Wells Fargo държи позиции както в спот, така и във фючърсни ETF на Grayscale, заедно с акции на Bitcoin Depot Inc., най-големият доставчик на Биткойн банкомати. Това разкритие подчертава значителното участие на финансовата институция в пазара на дигитални активи чрез своите водещи предложения.

Спот Биткойн ETF се очертаха като важна тема във финансовия сектор през 2024 г. след първоначалното им одобрение през януари.

Одобрението на спот Биткойн ETF беше очаквано с нетърпение от индустрията поради потенциалното му въздействие върху глобалното приемане.

Институции като Wells Fargo използват тези ETF, за да интегрират Биткойн в своите предложения, осигурявайки на инвеститорите излагане на движението на цените на BTC без пряка собственост. Тази достъпност допринесе за скока на стойността на Биткойн, като активът достигна исторически връх от $73,000 по-рано тази година.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Топ 3 акции, които да следите по време на бичия пазар на Биткойн

Биткойн се превърна в най-добре представящия се актив през последното десетилетие, като показа забележителна устойчивост и непрекъснат растеж. Интересното е, че някои водещи криптоакции също са свидетели на значителни възходящи тенденции.

22.05.2024 21:00 2 мин. четене

Биткойн: Дългосрочните притежатели отново купуват след корекцията

Фундаменталните принципи на търсенето и предлагането диктуват движението на цените на различните активи, включително и на Биткойн. Когато предлагането превишава търсенето, цените са склонни да намаляват, докато когато търсенето превишава предлагането, цените обикновено се повишават.

22.05.2024 19:30 3 мин. четене

По-добра инвестиция ли са акциите на MicroStrategy от Биткойн?

Листнатата на Nasdaq софтуерна компания MicroStrategy (MSTR) се представи значително по-добре от Биткойн (BTC) през изминалата година.

22.05.2024 15:00 1 мин. четене

Биткойн ще продължи да се търгува близо до предишния си връх за сметка на алткойните

Крипто анализаторът Бенджамин Коуен прогнозира, че Биткойн (BTC) ще продължи да се търгува близо до рекордните си стойности, което до голяма степен се дължи на преместването на средства от алткойни към BTC.

22.05.2024 13:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.